Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valaki azért szólhatna a szónoknak, hogy a megbecsülésbe többnyire bele szokott tartozni a megfelelő bérezés is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madártröttyös, illiberális jó reggelt! Bizonyára már mindenki értesült róla, de azért én is elmondom, mert fáj a szívem erőteljesen, mondhatni mellkason vágott a dolog: Mészáros Lőrinc lemond a polgármesteri tisztségéről. Őrülök is megfele, az biztos. Nem erkölcsi okokból mond le persze, hanem azért, hogy több energiát tudjon fordítani a vállalatbirodalma építgetésének. Igaza is van neki, mit motoszkálna ilyen hülyeségekkel, amikor naponta vesz magának valami szépet. Szállodát, erőművet, ilyesmit. Csak remélni tudom, hogy Orbán Viktornak van még néhány bizalmas jóbarátja a posztra. Nehogy valami idegent válasszanak, mert az mégis ciki lenne, ha Felcsútot valami liberális geci vezetné a jövőben. Az illiberális geci nagyságrendekkel jobb, megvédi a kerítést, meg ilyeneket csinál.

Sőtpláne, Balog Zoltán is lemond. Ő megcselekedte, amit megkövetelt a gazda, mostmár csupa kellemes dologgal óhajt foglalkozni. Ha hozzávesszük, hogy Lázár Jánosra sem számít az új kormányban Orbán Viktor, egészen drámai jövő elé nézünk. Gondolom, jó fideszes szokás szerint még ostobább illetőkkel fogja a vezér pótolni az emberei után maradt űrt, pedig már eddig is ezt tette. Ha szomorú nem is vagyok, kíváncsi feltétlenül. Mármint hogy hol talál megfelelő módon oktondi jelölteket. Azért remélem, megoldja ügyesen. Ebben nagyon menő.

Azt már csak a móka kedvéért teszem ide, hogy valamelyik fideszpropagandista annyira jól teljesített, hogy egy megyei lapban úgy jellemzett egy ellenzékit, hogy az nem tud teljesíteni az ágyban, mert lányai vannak, bezzeg a rendes fideszes fiúkat nemz, mint a kinglinyúl. Én ahhoz lusta vagyok, hogy előkotorjam, melyik főfideszesnek vannak lányai és kinek fiai, de emlékeim szerint a legeslegfideszesebbnem három lánya és egy fia van. Akkor ő csak kétharmadrészben impotens?

Nini:

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.

 „Ez a célunk, ezért kötöttünk megállapodást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és ezért fogunk újabb megállapodást kötni velük az előttünk álló négy évre is” – mondta a kormányfő.
 A jelen lévő diákoktól azt kérte, „építsük fel közösen azt a Magyarországot”, ahová mindig vissza lehet térni. A magyaroknak ugyanis mindenért meg kell küzdeniük, a saját szakembereikért, fiataljaikért és jövőjükért is – fogalmazott Orbán Viktor.
Európa ma „úgy van összerakva” – folytatta -, hogy szerencsésebb múltú és gazdagabb országok el tudják szívni más nemzetek szakképzett fiataljait. „Rátok is pályáznak más országok munkaadói” – hívta fel a figyelmet. Szerinte erre két válasz adható: egyrészt büszkék lehetünk rá, hogy a magyar fiatalok bárhol meg tudják állni a helyüket a világban, másrészt „felépítjük azt a Magyarországot, ahol a fiatalokat munkahely, tisztességes fizetés, biztonság, saját családi otthon lehetősége várja”. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a legutóbbi parlamenti választáson a magyarok úgy döntöttek, „Magyarország továbbra is maradjon magyar ország”.
 A miniszterelnök szerint előbb-utóbb minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága, „márpedig mi, magyarok egy versenyképes országot szeretnénk, egy országot, amely sikeresen száll versenybe a világ bármely színpadán”. Nemzeti érdeknek nevezte, hogy olyan fiatalokat neveljenek, akik piac- és versenyképes tudással rendelkeznek.
 Jó lenne az is – tette hozzá -, ha az iskolából kikerülők büszkék lennének arra, hogy tudásukkal, munkájukkal és sikereikkel hozzájárulhatnak ahhoz „az ezeréves alkotáshoz, amit egyszerűen csak magyar hazának hívunk”.
„Ha jó szakmát választotok, akkor biztos jövő vár rátok, Magyarország és a világ legjelentősebb cégeinek lehettek megbecsült és elismert szakemberei” – mondta hallgatóságának Orbán Viktor, aki a „Hajrá, Magyarország, hajra, magyar fiatalok!” fordulattal zárta beszédét. (MTI)

Hát ez remek egy beszéd volt, detélleg. Valaki azért szólhatna a szónoknak, hogy a megbecsülésbe többnyire bele szokott tartozni a megfelelő bérezés is. Az meg külön vicces, hogy Orbán arra célozgat: őt lényegében a fiatalok választották meg ismét. Ha már valaki beszélő viszonyba keveredett a vezérrel a bérezés okán, igazán megemlíthetné, hogy a békemeneten zömében aggkorúak szoktak vonulni, a tüntetéseken meg nem, tehát ő valamit rosszul tud. Mi pedig csapjunk bele a lecsóba, le ne maradjunk valamiről.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.