Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig nem ügyes, csupán csak aljas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jobban nem is indulhat az ember napja, mintha egy ki Bayer Zsoltot olvas. Lehetőleg még reggeli előtt és akkor nem is kell fáradni a hűtőszekrény feltúrásával. Én is így tettem, bár csalódtam kissé. Koszorús, valamint keresztes publicisztánk – jó, az enyém nem és nem is kérem, de sokaknak igen – nem akart senkit kibelezni, sőt, kimondottan unalmas, kicsit sem populista témát választott eszmefuttatása tárgyául. Az meg már nem olyan fontos, hogy az eszme fut, vagy az agy megy, a lényeg a mozgás.

Az a helyzet – Bayer Zsolt szerint -, hogy az ellenzékiek hülyék is, hazudósak is. Ezt le is vezeti a cikkében ügyesen, hiszen elmeséli, hogy több portál is arról cikkezett, hogy a közszolgálati televízió, valamint Andy Vajna tévéjének híradóit egyre kevesebben nézik, bezzeg az RTL híradót milyen sokan. Ebből pedig az következik, hogy hazugság az az állítás, miszerint a Fidesz részben azért nyerhette meg a választást, mert aktív agymosást hajtott végre a média segítségével.

Az a helyzet, hogy ez jól hangzik ugyan és kétségem sincs, hogy a hívek két kézzel kapnak a készre csócsált magyarázaton, csak éppen nem igaz. Így, ebben a formában semmiképpen sem. Bayer Zsolt nem hazudott, csupán elfelejtette kibontani az igazság minden részletét. Az igazság pedig úgy fest, hogy ugyan nem veri le a közszolgálatinak csúfolt televízió híradóinak nézőszáma a csillagokat az égről, de azért összeadva sok az. Merthogy ezek a csatornák osztódással szaporodnak, mint a helyettes államtitkárok. Előbbit is, utóbbit is mi fizetjük közpénzből és előbbi is, utóbbi is a pártot szolgálja.

Tehát sok közszolgálatinak titulált csatorna van, dugig tömve pártpropagandával és sok településre nem is jut el más tévécsatorna, mert az alapcsomagban ezek a közpénzből működtetett csodák benne vannak, más pedig nincs benne. Ami véletlenül kimaradt a Magyar Idők remek cikkből, az a megyei újságok és ingyen osztogatott lapok sokasága. Ezekkel szinte minden háztartást elér a Fidesz. Márpedig ahol nincs más hírforrás, mint a Mészáros-Vajna-Habony lapok sokasága, amelyek természetesen zsúfolásig tömve vannak gyilkos migránsokkal, hazaáruló, kerítésbontó, migránsbetelepítő ellenségekkel, valamint mindenkit megvédő, kórházépítő, bözsiutit osztogató, nyugdíjat és fizetést emelő Fidesszel, ráadásul a közszolgálatinak hazudott csatornák remekül megerősítik ezeket, azokban a háztartásokban az emberek el fogják hinni a propagandát. Azokban a háztartásokban élő emberek kötelességszerűen rettegni fognak a gyilkos migránsoktól (azt el szokta felejteni a pártmédia, hogy az Orbán-kormány fogadta be messze a legtöbb menedékkérőt a V4 országok közül és ha jól tudom, nem okoztak különösebb problémát az ittlétükkel, még csak nem is tud róluk a társadalom többsége), gyűlölni fogja a rohadék liberális ellenzéket és isteníteni fogja a Fideszt. Mert nincs viszonyítási alapja.

Tehát az történik, hogy a Fidesz nevű párt közpénzből terjeszti a propagandát ott, ahol tudatosan és szisztematikusan elvágta a lakosságot az objektív, vagy legalább többirányú tájékozódásnak még a lehetőségétől is, közpénzből tömik a pártpropagandát toló portálokat (igen, Bayer Zsolt is közpénzből kapja a fizetését ezekért a cikkekért), közpénzből vásárolja fel és teszi pártszócsővé a felvásárolható portálokat a Fidesz, közben igyekszik kiszorítani minden más információforrást azokról a területekről, ahová egyébként is nehezen jut el a valóság.

Erre szokták mondani a tapasztalt országlakók, hogy ügyes. Nagyon ügyes. Pedig nem ügyes, csupán csak aljas. De az legalább nagyon.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.