Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kellett néhány nap, de végül Bayer Zsolt is nekiveselkedett a megmondásnak és matematikailag óhajtotta bebizonyítani, hogy mióta világ a világ, de legalábbis a rendszerváltás óta mindig is aránytalan volt a választási rendszer, de amúgy mindegy is, mert a másik oldal – mindenki, aki nem fideszes – gazemberekből és  szerencsétlenekből áll, akik unalmasak és hazugok.

A bizonyítás végül nem sikerült, mert soha a büdös életben egyetlen párt sem buherálta meg úgy a választási rendszert, hogy 47,36 százalékos eredménnyel kétharmadot tudjon szerezni a parlamentben egyedül. Működött a többpárti demokrácia. Akkor is, ha lassan, nyűgösen, ha ezer hibája volt, de működött. A parlamentbe bekerült pártoknak volt lehetőségük érdemben beleszólni a döntésekbe és pontosan azért, mert a kétharmados törvényekhez kellettek még a kis pártok is, szükséges volt, hogy együttműködjenek.

A Fidesz éppen ezt pusztította le. Nem az a baj, hogy a választás után a győztes párt alakít kormányt. Hogy ez a győztes párt a Fidesz, annak lehet örülni, vagy nem örülni, ez nem fontos a lényeget tekintve. Ami a fontos, amiről minden szól nyolcadik éve és amit Bayer Zsolt és minden hűbéres igyekszik elkenni: az az egypártrendszer, lényegében a diktatúra masszív kiépítése. A parlament évek óta tökéletesen értelmetlen, felesleges cirkusz. Senkinek, egyetlen egy pártnak sincs beleszólása semmibe a világon. Ez innentől azt jelenti, hogy az ország kicsit több, mint fele (itt most csak azokról beszélek, akik részt vettek a szavazáson) képviselet nélkül maradt az Országgyűlésben, az ország több mint fele nem szólhat bele a saját sorsába sem és az ország több mint felén gúnyolódhat például Bayer Zsolt, akinek a fizetését nagy többségében éppen az ország azon felének adóiból ügyeskedi ezekhez a propagandakiadványokhoz a kormány, amely felét Bayer szerencsétlen gazembereknek, hazugoknak nevezi.

Nem azért háborog a Bayer Zsolt és elvtársai által lehülyézett tömeg, mert a Fidesz jobboldali, mindenki más pedig baloldali. Ez nem igaz, már csak azért sem, mert a Fidesz nem jobboldali és távolról sem baloldali mindenki más. Azért háborgunk, azért tiltakozunk és azért nem fogadjuk el az eredményt, mert a Fidesz és közpénzből fizetett cselédei (például Bayer Zsolt is) kiszorította az ország felét abból a demokratikus jogból, hogy beleszólhassanak az ország sorsába. Ez erről szól, nem a Fideszről, nem az MSZP-ről, nem a Jobbikról, nem a DK-ról, nem az LMP-ről.

A demokráciáról szól. Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik. Kilencedik éve egypártrendszerben élünk, kilencedik éve a választópolgárok több mint felének nincs beleszólása a saját dolgaiba. Sőt, nem csupán beleszólása nincs, de el kell viselniük, hogy a miniszterek elnökétől a legutolsó megélhetési tollforgatóig hazaárulónak, idegenszívűnek, Soros-ügynöknek, idióta baromnak, élősködőnek titulálja bárki, akinek ez az érdeke.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a Fidesz milyen elvtelen és erkölcstelen módszerekkel érte el ezt a választási eredményt (igen, megint el fogom mondani, hogy a választási törvény átírása, a választási körzetek átszabása, a közmédia pártpropagandistává züllesztése, a vidéki lapok pártújsággá rohasztása, a külhoni magyarok szavazati jogának megadása, majd a szavazatok felvásárlása, a szervezett szavazószállítás Ukrajnából, az egyház lefizetése a szavazók befolyásolására, a külföldön dolgozó magyarok voksolásának megnehezítése, a közpénzből kivitelezett adományosztás, Erzsébet-utalványos cirkusz, a kormányzati tájékoztatásnak álcázott választási kampány hazug, gusztustalan és erkölcstelen), de még így is kevesebb, mint a szavazatok felét sikerült bezsebelni és nagyon erősen kétséges, hogy a gyanús esetek (igen sok tévedés a szavazatszámláló bizottságok részéről, az NVI rendszerének állítólagos lerohadása, a rengeteg érvénytelen szavazat, a tévedésből más pártoknak jóváírt voksok) nélkül meglett volna-e a kétharmad. Szerintem nem.

Nem a Fidesz győzelme a baj, hanem az, hogy ezt a győzelmet nem mindannyiunk érdekében használják, ahogy eddig sem az ország lakóinak érdekében használták, hanem a saját érdekükben. Az a baj, hogy felszámolták a demokráciát (nem, nem az a demokrácia, ha az van, amit én mondok, hanem az, ha mindenkinek joga és lehetősége van beleszólni közös ügyeinkbe), végletesen szétszakították a társadalmat és olyan ellentétet szítottak az országon belül és a határainkon kívül élő magyarok között, amit képtelenség jóvátenni.

A cél szentesíti az eszközt elv nem működik, hazug, kártékony. Mert a cél néhány család eszelős gazdagodása, az ország kifosztása, a társadalom végletes lepusztítása. Bayer Zsolt pedig az eszköz, semmi több. Egy diktatórikus maffia eszköze.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.