Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ezt a cumit a demokrácia helyett közösen tették a szátokba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Cumi

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Hiába nyavalyog kend ott a messzi idegenben. Százszor jobb dolga van kendnek ott, mint nekünk itt! Mert kendet ott csak az időváltozás kínozza, de a család sok baja mellett az már csak a desszert, hogy óránkét változik itt az időjárás! Úgy ám!

Nem sorolom, mert onnan, épp ésszel nehezen érthető a mi bajunk. Bajaink. Annyit azért tudjon, hogy ha kend is dűl – borul ital nélkül is, akkor a szíve vacakol, mint a nagyinak. Én is olvastam, hogy a légnyomás változás cefetül ki tudja készíteni az emberek szívét. De nem csak az. A szerelem is. De az másképp. Mondják. Majd meg látjuk, ha megérjük.

Persze nekem nem a „majd”-on kell merengeni, hanem a „most” -ról jelenteni kendnek. Ezek a hírek bizony nem lesznek hízelgőek a teremtés koronái számára, de én szolidáris vagyok kendékkel. Már csak azért is, mert most tanultam ezt a szót a tatától, és ha nem gyakorlom, akkor elfelejtem.

Tehát. Azt kend is tudja, hogy a magyar ember a konyhában lakik. Nem tüzelünk két helyen. Az a kis koszt nem foglal sok helyet a lecke mellett az asztalon. Azt nem mondanám, hogy így jobban szem előtt vagyok a nagyinak mikor tanulásnak álcázva bambulok, mert a nagyi nekem háttal főz, meg matat a konyhapulton. Persze az ilyen csökkentett létszám ritka, mint a közérthető pártprogram. Itt kérem az Akadémia kihelyezett ülése zajlik, méghozzá nem szakosztályonként, ahogy az akkurátus műszaki tata szeretné, hanem össze vissza. Szerinte,
ha már így van, akkor szerencsés lenne interdiszciplinárisan. ( Na, ehhez mit szól? Ezt a szót viszont nem reagálták le a beszélgető partnerek, így azután nem baj, ha feledésbe merül.)

Itt nálunk, a konyhaasztal fölött nem futkároznak az eszmék, hanem szárnyalnak. Rokon, barát, szomszéd, mind megannyi politológus, választási szakértő nyomja a tutit cefetül. Persze mind férfi. Nagyi kaját csinál, én „tanulok”. Néha a nagyi hátra néz. Úgy tesz, mintha azt ellenőrizné, hogy milyen nagyon tanulok, de én látom a szemén, hogy vihar készül. A nagyinak olyan szúrós szeme van, hogy a lágyabb tekintetével is felszúrja a lepkét a falra. Természetesen a választás a napirend. És nincs az a Soros pénzen kiképzett, Finkelstein által korrepetált Moszad ügynök, aki a választási csalás és politikai diverzió annyi féle módozatát ismerné, mint amennyi itt elhangzott a nagyi belépőjéig. Mert bizony nem győzte cérnával a szócséplést és a kezembe nyomta a krumpli hámozót – ezzel is jelezve, hogy most mi jövünk! Okos Tóbiások. Ismeritek azt, hogy két férfi megy a sivatagban. Mondja az egyik, ha most jönne az oroszlán, akkor nem tudnánk előle hová szaladni. Mire a másik, nekem csak téged kellene megelőzni, nem az oroszlánt.

Szóval nem árt tudni, hogy kivel is mérkőzünk, Szakértő Urak! A Fidesz az Európai Néppárt tagja. Úgy ölelte keblére és melengeti, mint hajdan a Vitézi Szék a zsidó vagyont, és úgy használja, mint az azeri hős a baltát. Suttyomban. Ezt a cumit a demokrácia helyett közösen tették a szátokba! Hát hol az eszetek? Nem a kormánypárt, hanem a pártkormány emberei bonyolították a választást. Az EBESZ, meg a hozzátok hasonló többi fajankóval szemben ők percre/fejre pontosan, névsor szerint tudták mikor, hová és mennyi szavazót kell vinni a kétharmadhoz. Ehhez nem kellett nekik a számítógép. Ennyi. Cumi.

Gyerekem, terítsd az abroszt. Vacsorázunk. Egyetek. Remélem, a paprikás krumplit jobban hasznosítja majd a szervezetetek, mint a történelem leckéket. Férfiak!

Hát így lett a tata, meg a cimborái a Kuka. Égő. Királyság volt a nagyi. Azt nem tudom, hogy kinek volt igaza, de gyomorsava biztos lett mindenkinek bőven, mert úgy faltak, mint a vett malac. Csak csendben.

Azért jó lenne, ha kend is állást foglalna. Persze csak messziről, és ólomkamrában, mert a kormány kamerái nagyon figyelik azokat, akik nem a Békemeneten vannak, mert az a nép nem néppárti és gyanús. Még az sincs kizárva, hogy csak falból ácsorognak az operánál, közben meg igazából vegyi fegyverekkel ide űzik a migránsokat Szíriából.

Mielőtt elbúcsúznék, kérem kendet nagy nagy tisztelettel, hogy ha ráér, akkor kísérje már figyelemmel, mit machinálnak ezek a kínaiak a selyemhernyókkal. Itt valami olyasmi hírlik, hogy fel akarják őket lőni az űrbe. Igaz lenne? Minek?

Mirtill

Bütyökfalva, 2018. április 14.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.