Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szeressük együtt Lázár Jánost

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már sokadik helyről hallom, hogy azért nyerte meg a Fidesz a választást, mert az ellenzéki média és a valódi-, vagy álellenzéki politikusok szidták a kormánypárti politikusokat, ezt pedig az érzékeny, halasi csipkére hasonlítóan csodálatos mintázatú, patyolatfehér néplélek nem viselte el. Jó. Akkor én most úgy döntöttem, megsimogatom a kormány buksikáját, megvakargatom a füle tövét, kidomborítom az erényeit. Egy próbát megér.

Lázár János, ez a jóvágású, tetőtől talpig becsületes, kizárólag az ország felemelkedéséért küzdő, makulátlan kezű és erkölcsű politikus interjút adott a promenad.hu nevű pártatlan, a köz tájékoztatásáért élő és haló portálnak. A lap tehetséges és magas újságírói etika szerint dolgozó újságírója kemény kérdéseket tett fel Hódmezővásárhely híres szülöttének, Lázár János pedig rá jellemzően őszintén válaszolt ezekre a kérdésekre.

A magyar emberek megelégelték az Orbán Viktor elleni lejáratókampányt, megvédték hazájukat és a közös eredményeket. Kisszerű emberek kisszerű, kisstílű politizálása zajlik ellenzéki oldalon. Az ellenzéki média véleményterrort, ízlésdiktatúrát erőszakol az emberekre. Márki-Zay Péter elárulta a hazáját és a városát, mint száz éve Károlyi Mihály és a bolsevikok; Vásárhelyen az ügyeknek nincs gazdája – választás utáni nagyinterjú Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Ezzel a felütéssel kezdődik az interjú és már ebből is jól látszik, hogy a pártatlan média és az igazmondó politikus sziporkázó beszélgetésének lehetünk tanúi. Lázár János valódi lángoló csipkebokorként mutatja az utat és a helyes magatartást a gyűlölködő ellenzéknek, az ellentétet szító médiának és általában mindenkinek, aki képtelen befogadni a szeretet és a tolerancia nemes eszméit.

A választókerületem mind a tizenkilenc településén egyértelmű, hogy az emberek nem akarnak bevándorlást, bevándorlókat. Ezeken a településeken sokat számított a Fidesz segítsége is. Hosszú idő után az emberek végre azt érezték, törődnek velük, segítenek a nehézségeiken, meghallgatják őket. Harminc-negyven év után épültek ismét utak, járdák, orvosi rendelők, gyógyszertárak, közösségi házak.

Így bizony! A Fidesz segítsége nagyon sokat számított. Gondoljunk csak bele! Más országokban az adófizetők pénzéből és/vagy uniós forrásokból építenek utakat, járdákat, orvosi rendelőket és hasonlókat. Bezzeg Magyarországon a Fidesz vezetői és tagsága összedobták a pénzt ezekre a beruházásokra és a rájuk jellemző szerénységgel és önfeláldozással segítették Lázár János körzetében az embereket. Micsoda lelki nagyság, micsoda csodálatos honfiúi hozzáállás! Biztos vagyok benne, hogy Lázár János személyesen is élen járt az adakozásban és a szájától vonta meg a falatot azért, hogy a választókerületében közösségi ház és járda épülhessen. Köszönjük, Fidesz!

A választási eredmény megkérdőjelezhetetlen, ekkora legitimációnál nincs miről beszélni. Visszataszító és szánalmas az ellenzék viselkedése. A cirkusz helyett egyetlen mondatot kellene mondaniuk: gratulálnak, és sok sikert kívánnak a győztesnek. Pontosan azért maradtak ismét alul, mert nincs meg bennük a választói bizalomhoz szükséges nagyvonalúság és korrektség. Kisszerű emberek kisszerű politikája.

Mindannyian példát vehetünk Lázár Jánosról, aki megértéssel és türelemmel fordul politikai ellenfelei felé, nagyvonalú, korrekt nyilatkozataival igyekszik csitítani a kedélyeket, a győztesre jellemző nagyvonalúsággal beszél azokról a honfitársairól, akik történetesen nem a Fidesz győzelmét szerették volna látni nyolcadikán. Kedves ellenzék! Lehet ezt így is csinálni, ilyen szelíd szeretettel.

Az ellenzéki sajtó egyértelműen átvette az ellenzéki pártok szerepét, miután azok kisszerű és kisstílű emberekből állnak, akik kisszerű és kisstílű politikát folytatnak. A sajtó egyébként intelligens munkatársai meg akarták mutatni, hogyan kell politizálni. Azt javaslom ezen szerkesztőségek újságíróinak és szerkesztőinek, induljanak el legközelebb a választáson, legyenek jelöltek, próbálják ki, milyen az, amikor nem kényelmes páholyból minősítik a színpadon zajló eseményeket.

Igen! Így kell tiszteletben tartani az ellenzéki politikusokat. Ezt várja el az ellenzéktől a Fidesz és külön Lázár János is. Joggal. Ha neki sikerül, sikerülhet az ellenzéki oldalon is. A szeretet ereje végtelen, tanuljuk meg végre mi, a sötét oldalon tévelygők is.

Hogyan értékeli azt, hogy az egyik véleményformáló balliberális portál szerint igazságtalan, hogy a választópolgárok 31 százalékának szavazatával kétharmadot szerzett a Fidesz-KDNP, azaz „a legnagyobb kisebbség teljhatalommal irányít”?

Ha a kétharmad igazságtalanság, akkor ennél sokkal nagyobb igazságtalanság, hogy ötszázalékos pártként ott üldögélnek a parlamentben olyan politikai csoportocskák, amelyekre két-háromszázezer ember szavazott a nyolcmillióból.

Figyeljük meg azt a hihetetlen eleganciát, azt a politikusi nagyságot, ahogy Lázár János kikerüli a csapdát! A 31 százalékot meg sem hallja, csak a kétharmadot. Így kell ezt csinálni. Az újságíró túlzottan belelovalta magát a bátor kérdésekbe, de a miniszter úr nem sétált bele a csapdába. És mennyire igaza van Lázár Jánosnak! Valóban igazságtalanság, hogy ötszázalékos pártocskák ücsörögnek a parlamentben! A tizenöt százalékos pártocskák se ücsörögjenek! Ki kell őket dobni a fenébe, a világon semmi szükség nincs annak a többször háromszázezer-egymillió embernek a képviseletére. Nevetséges, lássuk be! Bőven elég lesz, ha csak a Fidesz kerül be a parlamentbe, úgy nemhogy kétharmaduk, de háromharmaduk lesz és ez a realitás, hiszen rájuk közel kétmillió ember szavazott a nyolcmillióból (plusz a külhoni nemzettestvéreink és az ukránok).

Célunk, hogy mindenkit képviseljünk, nemcsak a szavazóinkat, hanem azokat is, akik ellenünk voksoltak. Nem a kétharmadnyi, hanem a teljes magyar nemzetet kell képviselnünk, minden magyar emberért dolgoznunk kell. Nagyvonalúságra, mértékletességre, alázatra van szükség, valamint sokkal, de sokkal több humorra.

És végül:

Márki-Zay Péter a választási kampányban elárulta a városát, és elárulta a hazáját. Ez megbocsáthatatlan bűn, a magyarok megbüntették Károlyit és a bolsevikokat, és ez a polgármester sem számíthat másra.

EGY GYÁVA EMBER VERGŐDÉSE, AVAGY MEGBUKOTT AZ ÖNJELÖLT KIRÁLYCSINÁLÓ.

Csodálatos! Én a könnyekig meg vagyok hatva attól, hogy Lázár János és a visszafogottan nagyvonalú, az ellenzéket is tiszteletben tartó, járda- és útépítő Fidesz engem is képviselni óhajt, nem csak a kétmilliós kétharmadot! Ez a nagyvonalú tolerancia, ez az elfogadás, ez a gyűlöletmentes tisztelet a másik politikus irányába feltétlenül mértékadó. Hálatelt szívvel köszönöm innen is és kijelenthetem: ilyen kormánya még soha nem volt Magyarországnak. Ez biztos.