Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem tudom, kibírja-e még a gyomrom, az idegeim, az igazságérzetem a következő 4 évet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy nappal, bocs, egy éjszakával a VÉG után (előtt): helyzetjelentés a krach után, egy kis borsodi településről. Egy olyan embertől, aki középfokú végzettségű, fizikai munkát végez, magyarnak vallja magát (bár ezt a számomra pozitív jelzőt már kezdik a hőzöngők évek óta lejáratni), de közelebb áll az értelmiségiekhez.

Valamikor hajnalban az egyik cigit szívtam a másik után és igazából nem dühös, vagy mérges voltam, hanem egyszerűen nem értettem, ami itt történik ebben az országban a 21. században. Hozzá kell tennem, nagy sci-fi rajongó vagyok – vagy inkább voltam – mert a tegnapi nap után rájöttem, hogy itt a mai magyarországon – nem véletlen a kis betűs „ magyarország” – az „orwelli” rémálom kezd beigazolódni, miközben körölöttünk épül a szebb jövő.

Rossz kimondani, de állítólag igaz: majd 2.6 millió ember szavazott a Fityiszre. Nem tudom őket „Fidesz”-nek nevezni, mert már régen nem azok, és nem a fiatal előtagra utalok. De kik? Kik szavaztak rájuk?

Persze, a slepp akinek van félni, és féltenivalója, na meg az ő rokonságuk hatodíziglen, stb.

Azok, akiket megfenyegettek: közmunkások, köztisztviselők, stb.

A „migránsoktól” félő falusiak (nem pejoratív értelemben használva a szót). Bár őket inkább hagyjuk, mert nem szeretném butának, megvezetettnek, vagy méginkább hülyének nevezni őket, de azért így is benne vannak a pakliban.

A papság, a keresztények nagy része, hiszen megvan a habzsi-dőzsi, új templom, új parókia, stb.

A külhoni magyarokat meg végképp hagyjuk ki ebből a körből, mert… csak. Akiket azzal lehet megvenni, hogy új stadion, új templom épül Romániában, Szlovákiában, jó nyugdíjat kapnak Ukrajnában a MI adónkból, és még úgy gondolják, hogy ez még jár is nekik, azokkal megint mit kezdjünk?

Ha végignézem a felmenőimet, akkor kiderül, hogy a svábokkal közelebbi rokonságban vagyok, mint a magyarokkal, mégsem várok mannát Németországból. (Ja, eszerint különben migráncs vagyok). E ténnyel kapcsolatban egy pillanatra elkalandozva egy kis színes: 12 órás műszak után, hazafelé betérve az utamba eső kultúrházba (magyarul kocsma) az egyik már láthatóan több órája ott tartózkodó és közben nem kifejezetten Apenta ásványvizet fogyasztó roma Úriember (azért írom nagybetűvel, mert most pontosítok: magyarul cigány) megkérdezte, hogy nem vagyok esetleg migráns. Ugyanis nem” ismert” még. Csak 5 éve költöztem a helységbe, úgyhogy gondolom neki újnak látszottam, de az öltözetem még véletlenül sem utalt semmi ilyenre; ahhoz, hogy haza menjek meg kell járnom a nagy várost is, így az ember nem munkásruhában flangál fel-alá. A kultúrházat (kocsmát) már csak azért sem szívesen látogatom, mert a főnök utasítására, pláne ha a közelben van, állandóan az M1 megy, attól meg már orvosi utasításra is el vagyok tiltva.

Szóval – a lényegre térve – kiderült, hogy migránsnak véltek. Borsod kellős közepén. Az már csak egy adalék ehhez a sztorihoz, hogy előző nap délelőtt ugyanerre az „Úriemberre” a boltban rászóltam, hogy a sor vége nem előttem, hanem mögöttem van. Akkor éppen józan volt, úgyhogy közölte velem, nagy hangon, hogy ezért utálja a magyarokat, mert. Indok nem volt, és különben is ne kötözködjek. A sztori kb. ennyi.

Visszatérve a fősodorba: és még így is, volt reális lehetőség arra, hogy ne legyen kétharmad, ne rabolhassák végig az országot, ameddig az Európai Unió azt nem mondja, LÓVÉ NYISTA. És az még sajnos sokára lesz, hiszen OTT Brüsszelben is lassan őrölnek a fogaskerekek.

És itt egy megszólítással kezdeném a következő gondolatsort. Kedves Vona Gábor ! Előrebocsátom, minden meggyőződésem ellenére egyéniben a Jobbikra szavaztam, mert ez volt a logikus, ez kellett, ezt sulykolta néhány fórum, és így tovább. Én „megerőszakoltam” magamat emiatt a voks miatt. Ön miért nem tette ugyanezt? Nem csak azért kérdezem, mert ismerem nagyjából a végeredményt, hanem azért, mert több Facebook bejegyzésemet vissza lehet keresni; én akkor, még a választások előtt is ezt írtam, és ezt mondtam a kollegáimnak, barátaimnak. Ha és amennyiben Vona úr marad az „ÉN és a Jobbik győzni fog” szlogennél, akkor nagy szarban leszünk. Számszerűsítettem is: azt mondtam és írtam a választások előtt egy héttel, hogy lesz maximum 30 képviselőjük, egyéniben legfeljebb 5, listán meg 25 (még így is túlbecsültem őket) és így a FITYISZ győzni fog. Hogy ennyire, én sem gondoltam.

Vona Úr! Remélem, Orbán Viktor megköszönte önnek a kétharmadot. Ez az eredmény csak önön és a már-már Orbánra hajazó magabiztosságán múlott! Nem tudom a pontos eredményeket, csak a Hír TV-n láttam az előzeteseket, de körülbelül 20 körzetet még ön és én is fel tudok sorolni, ahol összefogással simán verhető lett volna a FITYISZ. Például az ön körzete, vagy Borsod 01, 02, 06, stb. De Budapesten sem lett volna legfeljebb egyetlen kormánypárti képviselő.

A másik ilyen – széltoló – Szél Bernadett, bár ő kisebb részben hibás, de és itt is van a de, valamint egy adalék. Ungár Péter, Szél megmondó embere, három nappal a választás előtt, majdhogynem fröcsögve kérte ki magának a balodali egyeztetési ötleteket. Erre kapott a választókörzetében 10 %-ot. Már bocsi, de az ismeretségi körömből kifolyólag ennyit én is kaptam volna. Ja, és hogy ezzel simán nyert abban a körzetben a FITYISZ, mert Niedermüller Péter – Nem Ungár (ki az?) Niedermüller!!! vesztett 7-8 %-kal. Gratula ehhez is! De tudnék más körzetet is mondani. Kedves Ungár Péter! Olyan gyorsan kéne elhúzni a sunyiba ezek után, hogy még a kondenzcsíkot se lássuk.

A pártok elnökeinek beszédeiből – hamuszórásaiból – egyetlen egy elnök beszéde volt üdítő: a Momentumé. Nem lemondunk, nem csalás volt, nem ez, meg az, meg amaz. Dolgozni kell ez ellen a rendszer ellen. Dolgozni kell azokért a fiatalokért, akik elmentek most szavazni és remélhetőleg minden ellenszél ellenére itt, és itthon akarnak küzdeni a demokráciáért. Nem választják a könnyebb utat, hiszen ezen választásból mindenki csak azt szűrheti le – bocsi minden normális ember -, hogy szaladjunk bármerr, de kifelé innen.

50 fölött vagyok, de még én is elgondolkoztam ezen. Nem tudom, kibírja-e még a gyomrom, az idegeim, az igazságérzetem a következő 4 évet. Közben reménykedem, hogy ez a hozzáállás megmarad a Momentumosoknál és megerősödnek 4 év alatt, hogy ők legyenek a megmentők. Tudom, ez egy kicsit erős, de a remény hal meg utoljára. Hozzáteszem: a többi pártnál már meghalt. Egyetlen egy nagy baj van ezzel a választási eredménnyel: az, hogy nem dühös vagyok, hanem szégyenkezem. Szégyenkezem mint MAGYAR ember… az EU, az ENSZ és minden demokrata előtt… az egész világon. És nem szeretek szégyenkezni más hibái miatt, mert én és akik körülöttem élnek, azok megtették a kötelességüket.

2018.04.09

D.A.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.