Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Csak a sötét. Meg hatalmasék, érinthetetlenék gumicsizmája a nyakakon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Látványosan vergődtek rajta, és végre ez is összejött: a Schmidt Mária NER-ideológus által szennylappá züllesztett Figyelő előállt az alternatív valóság egy újabb (régebbi?) szeletével. Most, hogy így maguk között vannak megint a kétharmadukkal, jöhet a bármi is: a nemzetközi nyomás nem csökken, a démonok nem tűntek el, a hazug árnyékbokszolás új lendületet kapott. Ahhoz képest, hogy Orbán Viktor (forrás: saját bevallás) állítólag cipőméret név szerint ismeri a magyar kormány aláásásán fáradozó mintegy 2000 Soros-zsoldost, történelemhamisító Schmidt asszonyság éppen ügyeletes alattvalóját ez nem zavarta össze a serénykedésben. Névsorolvasást készített ő, és bár a kétezertől jelentősen távol áll a tényfeltárásnak csúfolt listája, de mintegy 200 nevet azért sikerült összelapátolnia a Fidesz-kormány gyógyulni nem akaró agybajának alátámasztására. Nem azzal, hogy legyőzték Soros kerítésbontó embereit, még mindig nem mentették meg a hazát, az internacionalista-globalista erők változatlanul támadnak, eléjük kell feküdni. Keresztbe. Az pedig egyáltalán nem szorul magyarázatra, hogy ha Soros György akkora nagy veszélyt jelent a hatalmukra, amekkorának azt hazudják, mégis hogyan jött össze az újabb történelmi kétharmad.

Úgyhogy mielőtt a régi-új parlamentjükben kétharmados kényelemmel megszavazzák a Stop Soros nevű, világ szégyenére hajazó, civileket vegzáló törvénycsomagot (kit érdekel, hogy alaptörvényellenes, ha akkor módosítanak alaptörvényt, amikor akarnak), még tolni kell az ehhez szükséges legitimációs mantrát. Már nem szervezeteket lepleznek le és mutogatnak a nyilvánosságban, hanem név szerint köpködik az ellenséget. Az sem baj, ha évek óta halott emberek kerülnek fel ezekre a listákra, a lényeg, hogy a Fidesz ellenfeleit egy pillanatra nem szabad szem elől téveszteni, a vélt vagy valós veszélyről pedig a már számtalanszor lehúzott összes bőrt is újra meg újra le kell húzni. Végül is most van ok igazán szerénynek lenni és nagyvonalúnak. Ja, nem, bocsánat: most van lehetőség igazán érvényt szerezni annak a bizonyos erkölcsi-politikai-jogi elégtételnek (Simicska Lajos lájkolja ezt).

Nem sorolom fel, hogy a CEU oktatóitól kezdve (külön üdvözöljük Ürge-Vorsatz Diánát is) a korrupciót feltáró K-Monitor és a Direkt36 újságíróival bezárólag, a TASZ-on és Chikán Attilán (az első Orbán-kormány gazdasági minisztere!) keresztül Magyar Bálintig kiket sikerült név szerint lesoroszsoldosozni, mert így is ég a pofámról a bőr.

Amit ennek az arcpirító NER-akciónak a kapcsán viszont szeretnék itt megemlíteni, arra Antónia nevű olvasónk hívta fel a figyelmet, aki ezt írja:

Az feltűnt bárkinek, hogy a Stop Soros törvény elfogadása esetén módosításra kerül a civil szerveztek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 32. § (5) bekezdése is és ennek értelmében – nemcsak a migrációt támogatókat, hanem – MINDEN civil szervezetet érint a 6. paragrafus, azaz a közhasznúság függővé tétele a külföldi pénzektől?

A törvénytervezet csomagolásán a civil szervezetek egy konkrét célcsoportja (migrációt támogatók) szerepel, miközben az összes civil szervezetet érinti.

Továbbá ez így, ebben a formában egy „migráns törvénybe” csomagolt, DE más törvény módosítását is célzó intézkedés. Miért nem külön, törvénymódosításként van tálalva és tárgyalva? Talán mert így nem tűnik fel senkinek? A civileknek sem, hiszen „nem foglalkozunk migránsokkal, minket ez nem érint.”

Nos, lehetséges, hogy másoknak is feltűnt már, de akkor itt az ideje, hogy újra megemlékezzünk erről, Antónia állításai és kérdései ugyanis teljes mértékben megalapozottak. Ennek illusztrálására iderakom a vadonatúj kétharmad valószínűleg első intézkedéseként megszavazandó törvénycsomag vonatkozó paragrafusát (ami eredetileg így szólt: Megfelelő társadalmi támogatottság mutatható ki az (1) bekezdés szerinti szervezetnél, ha az előző két lezárt üzleti éve vonatkozásában a következő feltételek közül legalább egy teljesül):

Forrás: kormany.hu

Forrás: kormany.hu

Innen már csak egyetlen dolgunk maradt, megnézni a 2011. évi CLXXV. törvény 32. § (1) bekezdését, ahol természetesen nem fogjuk megtalálni a migránssimogató kategóriát, tehát tényleg mindenki bátran magára veheti. Akkor is, ha külföldi támogatásból rákos gyerekeket, vagy rászorulókat, vagy hátrányos helyzetű tehetségeket támogat, vagy jogvédő tevékenységet lát el anélkül, hogy bármi köze lenne Soroshoz. Az a tevékenység nem minősül majd közhasznúnak, mert csak. És lehet szívatni, szopatni, vegzálni, fenyegetni, létbizonytalanságban tartani.

32. § (1) Közhasznú szervezetté minősíthető a Magyarországon nyilvántartásba vett közhasznú tevékenységet végző szervezet, amely a társadalom és az egyén közös szükségleteinek kielégítéséhez megfelelő erőforrásokkal rendelkezik, továbbá amelynek megfelelő társadalmi támogatottsága kimutatható, és amely:

a) civil szervezet (ide nem értve a civil társaságot), vagy

b) olyan egyéb szervezet, amelyre vonatkozóan a közhasznú jogállás megszerzését törvény lehetővé teszi.

A politikai elégtételt (ami úgy néz ki, hogy meghurcolnak, megrágalmaznak, lesoroszsoldosoznak, pellengérre állítanak, Schmidtmáriák valóságértelmezésének kiszolgáltatnak a nyilvánosság előtt bárkit, aki szembemegy a PÁRT propagandájával, immár név szerint is lejáratva) így emeli köbre a jogi elégtétel. Ha bárkiben még a halvány remény él arra nézve, hogy itt bármiféle konszolidáció elképzelhető, hogy az elégtétel valójában nem is bosszút jelent, az most már szálljon magába. Két nappal ezelőtti emlékezetes nemzetközi sajtótájékoztatóján a látványosan ingerült miniszterelnök elég világosan elhörögte: a magyar választópolgárok ismerték a kormány szándékait a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban, és ennek tudatában adtak felhatalmazást az életbe léptetésére, úgyhogy coki van.

Egyenként és csoportosan le fogják vadászni (és most a titkosszolgálati machinációkat nem is említem), vagy legalábbis ellehetetleníteni azokat a civileket (az sem baj, ha teljesen függetlenek, semmilyen politikai párthoz, semmilyen oligarchához, semmilyen nemzetközi nagytőkéshez, semmilyen országrontó gyökértelen alakulathoz nem köthetők), akik bírálják, leleplezik a kétharmados aljasságokat. Ezért nem volt baromira mindegy, hogy meglesz, vagy nem lesz meg a minősített többségük, amivel a még útban állókat el lehet takarítani, vagy nem lehet eltakarítani. Egy ilyen helyzetben (és ez csak egy példa a sok közül) már nem kérdés, hogy a díszlet-ellenzéknek semmilyen érdemi beleszólása nem lesz a dolgok alakulásába, ahogyan eddig se nagyon volt. Őket már régen legyőzték, már csak a Fidesz-burkon kívül élő civilek állnak útjában a totális önkény kiteljesedésének.

Nem én fogom megmondani, hogy mi a teendő, de a civil ellenállás, az önszerveződés utolsó köreinek megtörése után már tényleg nem lesz semmi. Csak a sötét. És hatalmasék, érinthetetlenék gumicsizmája a nyakakon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.