Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy dolgot akartam, eljönni onnan, lefeküdni és arra ébredni, hogy nem igaz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sziasztok! Csak bemásolom a mai állapotfrisítésem, hátha érdekel, hogy milyen volt szavazóbizottsági pártdelegáltként a tegnap.

„Éjjel van.

Azért írok, mert rengeteg üzenetet kaptam az este, éjszaka folyamán. Kétségbeesve, értetlenül, ingerülten, vagy éppen dühöngve írtak a gyerekeim, barátaim, ismerőseim, hogy »Mi történik? Mi folyik itt? Tuti nem igaz! Mi ez, valami párhuzamos valóság?«

Nemrég értem haza. Az Együtt delegáltja voltam Péteriben a szavazásnál. Ha nem vagyok ott, ha nem látom az egész folyamatot, ha nem én (is) számolom a szavazatokat, ha nem tapasztalom a teljes korrektséget a szavazatszámláló bizottság részéről. Ha nem a teljes nyugalom, segítőkészség és felkészültség jellemzi a bizottság vezetőit és tagjait. Ha csak a legkisebb ellenérzésem is lett volna a (az ottani) szavazással kapcsolatban, akkor azt mondanám, hogy csalás történt, de nem. Ezek a számok jöttek ki nekünk is ott. Nincs csalás.

(Illetve a komplett fideszes választási törvény »csalás«.)

A területileg gondosan felosztott szavazókörök mellett még ami segített elérniük ezt az eredményt, az a tapintható tudatlanság és tájékozatlanság.

A lakájmédia kialakítása, a független sajtó beszántása lehetővé tette, hogy az emberekre a TV2 és az MTVA csatornái, valamint a kormány plakátjai és újságjai ráokádják a tömérdek hazugságot, torzított valóságot. Elültessék, majd kineveljék a gyanakvást, félelmet, gyűlöletet.

Sikerült. Bevallom engem meglepett. Bíztam a választók józanságában. Hiába.

(Ehhez a sikerhez persze kellett még egy adag ellenzéki kakaskodás, hatalmi harc, gerjesztett feszültség, lejáratás, önös érdekek előtérbe helyezése, belviszály, de én ehhez nem értek. Ezt majd a politikusok kiértékelik és bízom benne, hogy levonják a konzekvenciát.)

Ma éjjelre a kép újra teljes és narancssárga. Az elveim veszítettek.

Cipolla még megpörget néhányakat a színpadon, aztán…, aztán meglátjuk. Előbb, vagy utóbb (már bőven utóbb van) a közönség feleszmél. Mindig.

(Update: Reggel van. Gyorsan felteszem ezt a képet tegnapról, akkor többen elolvassák talán…

rita

Itt még örültem. Elsősorban annak, hogy részese lehettem a péteri szavazásnak. Megtapasztaltam, hogy még működött a demokrácia ott. A bizottság tagjai, csak mint ember néztek a másikra és a munkájukat végezték, bármilyen volt is világnézetük, párthovatartozásuk. Nem kis munkát! Nem kis felelőséggel! Együtt, egymást segítve. Köszönöm nekik!

Minden Együtt-re érkező szavazatnál örömmel kiáltott fel, akár a jobbikos, akár a fideszes delágált találta meg »Rita nézd, Együtt!« Azt hiszem szerették volna, ha olyan vagyok, mint napközben. Nem tudtam. Ahogy nem tudtam gratulálni a fideszes delegáltnak sem. Így reggelre bánt, hogy nem tettem. Bénult voltam. Egy dolgot akartam, eljönni onnan, lefeküdni és arra ébredni, hogy nem igaz.)”

Bolla Rita

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.