Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az ellenfél a saját vérében és taknyában, összezúzott arccal hever a ringben, akkor vége lesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ami minket illet: nem hiszem, hogy van még bármi, amit ne mondtunk volna el arról, ami holnap lesz. Vagy arról, ami elvezetett oda, ami holnap lesz.

Ami őket illeti: nem hiszem, hogy van olyan saját maguk által hozott törvény, amit még nem sikerült lehányniuk annak érdekében, aminek szerintük holnap történnie kell.

Alighanem nincs olyan hazugság sem, amit a szájukra ne vettek volna annak érdekében, hogy holnap is az történjen, aminek szerintük történnie kell.

Nincs olyan erkölcsi mélység, ahol nem jártunk az elmúlt istentudja hány, választási kampánynak csúfolt napban azért, hogy holnap az legyen, amit ők szeretnének.

Túl vagyunk minden, korábban elképzelhetetlennek tűnő árkon és bokron, tökön és babon, kinek hogy tetszik. A hergelő hazugságokkal kitapétázott, postaládákba szórt nettó disznóságoktól a véresre verésig és a kivert fogakig. Közhelynek tűnhet, de sajnos nem az: ilyen brutális, primitív bandaháborúban szerintem soha nem volt része ennek az országnak. Ami még rosszabb: külföldi példákat is csak nagy kínnal és keservvel tudnék felhozni annak illusztrálására, hogy az emberiség másutt is visszafordíthatatlanul kivetkőzött önmagából.

Csakhogy kit vigasztal az, hogy a selejt másutt is hatalmi pozíciókat vindikál önmagának? Ki a büdös franc akar újabb négy évig egy olyan országban élni, ahol az örökzöld zavarostekintetű kiáll a hazafiasságnak csúfolt ragacsos, gyűlöletből tákolt pódiumára és azzal szórakoztatja a rajongóit, hogy neki Rocky Balboa a kedvenc filozófusa? Érted, nem a kedvenc személyi edzője, vagy ökölvívója, vagy verekedőembere, hanem a filozófusa. Mekkora geci nagy poén, nem? Nem. Tessék:

A választás valójában 48 óra múlva dől el… Kedvenc politikai filozófusom, egy bizonyos Rocky Balboa is azt mondta, mindig a végén van vége. Igaza van, hallgassunk rá!

Fotó: Youtube

Fotó: Youtube

Igen, ezt még tegnap hörögte Székesfehérváron a választási kampányzárónak álcázott harci eligazításon a miniszterek elnöke, és férfiasan bevallom, hogy ugyan némi késéssel jutott el a tudatomig, hogy ez már megint mi a francot jelent, a biztonság kedvéért jópár hideg borsóleves végigfutott a hátamon. Ha nem Lúdas Matyi, akkor Rocky Balboa (a „verhetetlen” Olasz Csődör). Az. Meg minden, ami ebből következik.

Tényleg nem lesz elég abból, hogy a háború hevében már egymás pofájának szilánkosra törése is megengedett, mert belefér a szabad véleménynyilvánításba? És  akkor mikor is lesz vége egészen pontosan? Amikor az ellenfél a saját vérében és taknyában, összezúzott arcberendezéssel hever a ringben? Akkor majd elmondhatjuk, hogy végre vége van?

Szerintem nem, itt soha nem lesz vége. Itt addig semminek nem lesz vége, ameddig Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. Ameddig annyira édes az a geci, önző, önmagáér imádott hatalom, hogy a megtartása érdekében az egész országot egy ökölvívó ringgé lehet süllyeszteni, ahol a nyolc éve regnáló párt a viszkető tenyerektől, az ökölbe szorult kezeken át eljutott addig, hogy az ország egyik részének harci győzelme az ország másik része fölött bármilyen agressziót legitimálhat.

Hát basszátok meg, már az sem elég, hogy a szamojéd erkölcseitekkel aláástátok a demokrácia stabilnak hitt alappilléreit, hogy más kultúrájú, bőrszínű, vallású emberek ellen hergeltétek az ország legutolsó működő agysejtjeit is? Nem, nem elég. Mert ha az éppen aktuális ellenséget sikerült is valamilyen rejtélyes oknál fogva legyőzni, akkor jön a következő. Mert hátradőlni nem lehet. Mert ha véletlenül megbékélnénk egymással, mi, az egymás ellen uszított pórnép, ha véletlenül nem lenne kinek a pofáját véresre ütlegelni, ha nem gyűlölnénk egymást parttalanul, akkor Rocky Balboa legnagyobb tisztelője munka nélkül maradna.

Nem tudom elégszer leírni, hogy mennyire elegem van az erőszakból, a verbális és most már fizikai agresszióból, az acsarkodásból, a mocskolódásból, a hazug lejáratásból, a mindig másokkal foglalkozásból. És igen, végtelenül elegem van ebből a hajdani Bibó-kollégistából, ebből a szellemi-erkölcsi toprongyból, aki miatt ennek az országnak a mentálisan mérgezett fele Rocky Balboa nyelvén beszél és fogalma nincs, ki az a Bibó István. Pedig nem a ringben kell legyőznünk egymást, sőt, egyáltalán nem kell legyőznünk egymást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.