Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


1256-an regisztráltunk és megyünk Barcelonába vagy Madridba szavazni. Ez nem tűnik soknak, de minden voks számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,209,341 forint, még hiányzik 790,659 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na szevasz Vitya! Azaz bocsika, Nagyvezír!

Azért bátorkodom írni neked, mert már biztos túl vagy minden istentiszteleten, szentmisén, körmeneten, bűnbánaton és láttam, hogy – tavalyhoz hasonlóan – idén is meglocsoltad a kisunokádat, tehát a lelkiismereted nyilvánvalóan patyolat. (Csak vigyázz, nehogy a cuki Jobbik megvádoljon politikai pedofíliával.)

Azért is most írok neked, mert talán még van időd elolvasni soraimat e hét vasárnapja előtt, miután nyilván istenné, de minimum Magyarország örökös miniszterelnökévé koronáztatnád magad. Mert akkor aztán végleg nem lesz időd olvasni. (Bár tudom, most sem teszed, max. Bayer Zsoltit.)

Szóval úgy gondoltam, így húsvét környékén meggyónom neked a bűneimet. Nos, nézzük:

1. Repülővel kiutaztatott, spanyolországi emigráns vagyok.
2. Aki több, mint két és fél éve elhagyta az országot, mert 2010 után egyre pocsékabbul érezte magát otthon.
3. Aki ennek megfelelően nem otthon adózik, hogy abból újabb kisvasutat építtethessél Mészáros L.-lel pl. Csabdin, a Tiborcz-birtokon.
4. Aki még mindig magánnyugdíjpénztári tag.
5. Aki otthagyta szüleit, barátait, a számára oly kedves Budapestet.
6. És aki eljött egy befogadó, elfogadó, nyitott országba.
(Tudom, ezek a szavak ismeretlenek már számodra.)
7. Csak az itteni magyar facebookos ismerőseimet nézve 55 embert számoltam össze, akik elhúztak Magyarországról, mert fullasztónak tartják a viktatúrádat. Ezek között van hugim, számos unokatesóm, volt kollégám, több barátom.
8. Van, aki csak a „szomszédba” ment, Bécsig, van, aki 40 felett kezdett új életet a nulláról Bristolban két kisgyerekkel, sokan kötöttek ki Brüsszelben (!), Merkelföldön, Dániában, Svájcban, de akad unokatesóm, aki Ausztráliában igyekszik megtalálni a boldogságát.
9. Visszatérve a fészre, jó pár „barátot” azért töröltem, mert rendszeresen zsidóznak, cigányoznak, migránsoznak. (Kedvenc tevékenységeid, te ennek persze örülsz.)
10. Ebből következően természetesen sorosbérenc vagyok.
11. Amúgy buzeráns is vagyok, erre mi sem jobb bizonyíték, hogy a kedvenc filmem a Túl a barátságon.
(Gondolom, ha egy rokonodról, esetleg az unokádról kiderülne, hogy meleg, leszbikus, biszexuális, transzszexuális, netalán queer, egyből a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi kistelepülések felzárkóztatására kapott EU-s pénzt lenyúlva, Tiborcz I. egyik vállalkozása által épített, Semjén Zsolti vezette átnevelőtáborba küldenéd, ahol Kocsis Máté lenne a főelőadó. Tuti a siker.)
12. Imádok a világhírű pesti romkocsmákban merengeni.
13. És van diplomám, amit nem schmitteltem. (Tényleg, tegnap volt Palika plágium-bukásának hatodik évfordulója.)
14. Beszélek nyelveket, rendszeresen olvasom a Mancsot, a 168 órát, az ÉS-t, a HVG-t, a 444.hu-t, az Index-et, a Kolozsvári Szalonnát, hallgatom a Klubrádiót, és figyelemmel követek egy csomó liberális médiumot.
15. Rendszeresen olvastam a Népszabit.
16. Nem olvasom, nézem, hallgatom a királyi tévét, az Origot, a TV2-t, a Világgazdaságot, az Echot.
17. Van egy lakásom Pesten, ami azért van, mert a szüleim vették nekem. Tudod Vitya, ma egy pályakezdőnek, egy fiatalembernek lehetetlenség saját erőből, szülői segítség és brutális hitel nélkül, de ami a legfontosabb: tisztességes munkából egy kis hajlékhoz jutni. De te ezt sem ismered, mármint a tisztesség fogalmát.
18. Imádom a Szigetet, a világ számomra legjobb fesztiválját, ami a kiköltözésem előtti években tényleg életmentő volt; legalább egy hétig úgy éreztem magam, ahogy 365 napban szerettem volna; igazi szabadság, tolerancia, szeretet. (Ez tudod nem olyan vasárnapi, a mise egy órájára érvényes szeretet, hanem amolyan igaziféle.)
19. Ergo ballibsibolsizsidódrogoskurvaringyó is vagyok.
20. Imádom a focit. Ne örülj korán, nem akarok nyalni neked. Nem a magyart, bár szuper volt a tavalyelőtti Eb-t nézni, csak az örömömbe mindig üröm vegyült, amikor a sok kopasz-náci, magát drukkernek mondó lényt kellett látnom a sok normális, focit szerető ember közt.
De! Mi a fenének építtetsz ennyi stadiont, ha az OTP Bank Liga legutóbbi, 24. fordulójának mérkőzéseire összesen 17 371 néző volt kíváncsi a helyszínen? Összesen.
21. Nem dohányzom, nincs trafikos ismerősöm, apukám most van leszokóban, ergo ő sem fog téged és hűbéreseidet tovább támogatni.
22. Nincs férjem és gyerekem sem, sőt a négy kerék is hiányzik, bár gondolom baszná a csőrödet, ha a gondolkodó agyamat továbbörökíteném.
23. Évek óta nem hordok kokárdát. Sokáig narancssárgát sem vettem fel, pedig az egyik kedvenc színem. Szimbólumokat vettél el tőlem.
24. Már nem mondom büszkén, ha megkérdezik, hogy „magyar vagyok”, mert a reakciók fele a következő; „Ja, az Orbán, az, aki a Putyin haverja?”
25. Szeretem a civil szervezeteket és hasznosnak tartom őket. Egy csomó dolgot csinálnak, csinálnának, csináltak eddig, amire a te kormányod szarik.
26. Voltam elsőáldozó, bérmálkoztam. Ne örülj most sem. Inkább csak azért, hogy nagymamának megfeleljek. Igazából sosem hittem a Jézuskában, de ez egyéni szocprob. Ha netán hívő is lettem volna, mindent kigyilkoltatok volna belőlem amiatt, amit a vallás, a keresztény értékek címszó alatt elkövettetek, elkövettek, s el fogtok követni.
27. Innen 1256-an regisztráltunk és megyünk Barcelonába vagy Madridba szavazni. Nem rátok. Ez nem tűnik soknak, de minden voks számít, hogy elhúzzatok végre a börtönbe.

Nem kell válaszolnod. Amúgy sem jut el hozzád, valószínűleg csak Goebbels/Rogán propagandaminiszter titkárnőjének titkárnője kapja meg soraimat, ő pedig azonnal deletel, nehogy megzavarja az egyébként is zavaros, egészségtelen, magányos, szánalomra méltó gondolataidat.

Még sajnálatra méltó sem vagy.

De azért dicsértessék.

Eszti

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.