Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A demokráciát felszámolták, a diákokkal leszámoltak, csak az 1300 milliárdokkal nem számoltak még el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Számoló

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jaj, én hogy görcsöltem kend miatt, azt kend el sem tudja képzelni! Sok ok miatt nem tudtam írni kendnek és féltem, hazajön itt nekünk és akkor nekünk végünk. A törökös viselete miatt fogott el az aggodalom, merthogy kend a szultántól kapott gúnyában kóricál úton, útfélen. Mikor nálunk már a Békemeneten FIDESZ táblát cipelő négerek is európai ruhába meneteltek, a ’48- as témazárót felmondó morcos fejedelmünk pulpitusát elbontó négernek meg még sárga munkavédelmi sisakja, meg kesztyűje is volt! Bizony!

Nálunk most a közpénzből magyarnak importált Fidesz szavazók csak a nem migránsok, a többi erre járó embernek látszó kétlábú az biz’ ügynök. Márpedig ha kendet migránsnak nézik, akkor mi meg a 2001- dik bűnpártolók vagyunk a lista szerint, akikkel leszámolnak. Mert itt most –ha nem tudná kend – oltári nagy számolás zajlik. A demokráciát felszámolták, a diákokkal leszámoltak, csak az 1300 milliárdokkal nem számoltak még el.

Méreteit tekintve a legnagyobb számolás még ki is van plakátozva: „Nekünk Magyarország az első!”Ezt mondjuk már majdnem értettem, mikor kiderült, hogy nem úgy van. Mert a tata-klubban, ha sportról volt szó, akkor a tatámék mindig sajnálták a Szovjetunió felbomlását. Mert amíg megvolt, addig vagy mi, vagy ők voltak az elsők egy csomó sportágban. Ha elsők voltak, akkor mi a másodikak, most meg a 16 volt köztársaság is röhögve leelőz bennünket. A fociról már nem is beszélve, mondják. Az agg kor felé gömbölyödő falusi Maradona csapatában a 11 játékosból 10 bevásárolt migráns. Drágák, de egyik sem Pelé, vagy Euseibio módjára focizik, viszont némelyik esélyes, mert legalább már fekete bőrű. Nem a sport miatt, az első nekik az ország. Akkor miért?

De aztán a piacon megtudtam az igazat. A cselédek között az a szóbeszéd járja, hogy a nagyságos úr, amikor félmeztelenül ült az ágy szélén és vakarózva azon töprengett, hogy felvegye-e a pizsama felsőt, mert a rezsicsökkentés miatt mindig tökig feltekerik a gázt éjszakára és ezért a golyóálló mellénytől kipállott hóna alja  viszketni szokott, szóval azt mondta a feleségének, hogy ha ezt a választást is megnyerjük anyukám, akkor nekünk Magyarország az első, ami végleg a zsebünkben van! A fiunknak lízingeljük a Mennyországot, a vejeink elbizniszelnek az arab világgal, Lőrinc hozza a sonkát, de mit hagyjunk az unokákra? Ezt nem a szobalányuktól hallották a mi falunkból szolgálatra berendelt cselédek, hanem a lovászuk rokona fecsegte el, mikor az őrkutyákat vitte ki a budi helyére épített fűthető edzőpályára, hogy ne a felséges portára piszkoljanak.

Hát nem tudom. Arra viszont mérget lehet venni, hogy a nagyságos úr (nem kegyelmes úr, mert megüzente, hogy aki ebben az országban nem borul előtte térdre és gondolkodni mer, annak ő nem kegyelmez). És ez gáz, mert a töri tanár pityókosan kiszámolta hány bakija volt a ’48-as szóbeli témazárójában és még a miséről egy felesre betérők is úgy röhögtek a kocsmában, hogy folyt a könnyük. Különösen az tetszett nekik, mikor mondta, hogy kizavartuk a törököket, mikor azt mindenki tudja mifelénk, hogy a Szent Ligának nevezett európai unió csinálta, mi meg Thököly népeként a törökkel voltunk. Azt már mólésan se merte mondani – mert jobbikosok is elég sokan támasztották a pultot-, hogy Horthyból azért csinált az antant kormányzót, mert a hatalomért cserébe benyalta Trianont, de úgy tett itthon mintha nagyon utálná, meg nem is ő volt, hanem akit kiküldött, az fuserálta el. De most már mindegy, mert a tanár is listás lett!

Persze valójában az én levélírásom nem ezeken a pitiáner ügyeken akadt el. Mert ezek smafuk! Hanem a gellert kapott nézőpontból kifolyólagos kétség, na meg hogy mi még nem tanultuk a gyökvonást. Mert a nagyi feladványa a bátyám szerint gyökvonással kiszámolható. De én feladom! A tojásfestés van most napirenden! Ha kedve van kendnek, számoljon. Úgyse megy locsolkodni.

Szóval a nagyi – írtam már – nagyon okos. Még azt is tudja, hogy mi az a timpanon, pedig ilyen nincs is a falunkban. Jókat lehet vele beszélgetni, mert nem vág fel az okosságával. Bezzeg én rögtön fecsegek, ha véletlenül tudok valamit. És majd egy hónapja ki akartam vele tárgyalni a szex témát. Az anyuval nem lehet ilyesmiről beszélni, mert… Ez hosszú. Tehát mondom a nagyinak a szexet, amiről a felvilágosító órán szó volt, na meg amit az apáca, és a többi lány mondott. Ő meg csak néz. És megint néz, de nem szól, hiába faggatom. Unszolásomra megsimogatta a fejem és azt mondta: mi a tatával kamaszkorunk óta vagyunk egymásba szerelmesek. Több mint hatvan éve egyfolytában szerelmeskedünk, de ehhez a szex témához nem tudok mit mondani.

De tudod mit? Most mindenki magyarabb akar lenni a magyarnál, fertőbe fetrengnek és megjátszák a Teréz anyát. A szerelem, a szex, és a politika akár kézen fogva is járhatna. Győződj meg magad a valóságról. A wikipédián fenn vannak az Árpád-házi királyok, királynék. Számold már ki a nagy tudományoddal, hogy az utolsó Árpád-házi király valójában hány százalékban volt magyar, ha az anyjukat migránsként hozták be az offshore-cégek?

Kendnek gondolom, jobban megy a matek. Nekem ebből tárgyból felmentésem van. Kiszámolná helyettem a ráérő idejében?

Bütyökfalva, 2018. április 1.

Kezitcsókolom: Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.