December 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán elvtárs azt üzente, hej

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 180,097 forint, még hiányzik 2,819,903 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor mesélték, milyen is volt a szocializmusban élni, milyen is volt az, mikor mindenkinek boldognak kellett látszania és úgy kellett tennie, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Mindegy volt, hogy épp leépítések vagy elvonások vannak, az a magyar nép érdeke, így ezen nem szabad fennakadni. Emlékszem az elmesélt történetekre, a biodíszletként használt diákokra és munkásokra. Arra, hogy csakis a pártnak lehetett igaza, minden más információ csakis hazugság lehetett, mely a boldog szocializmus lebomlásának rémével fenyegetett. Ugyan én ezt soha nem éltem át korábban – lévén akkor még nem éltem – mégis úgy tűnik, a mostani generáció pont ezzel szembesül odahaza.

A még pár fennmaradt, többé-kevésbé független újság naponta cikkezik az összeomló egészségügyről, a romló oktatási rendszerről, valamint a szegénység mindennapossá válásáról, ennek létezését azonban a kormány és annak szervei minden alkalommal letagadják. Számukra minden hír, ami a valóságot mutatja be álhír, hazugság, az ellenzék torz agyának szüleménye. Az ő világukban nem létezik szegénység és nyomor, sem hajléktalanság, sem éhezés. A kormány felfogásában minden úgy tökéletes ahogy van, az ország jó úton halad. Kár, hogy ennek vajmi köze van a valósághoz.

Miért mondom ezt? Lássunk csak két hírt a tegnapelőtti napról. A HVG arról cikkezett, hogy a IX. Kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában még az influenzaszezonra sem sikerült szappant beszerezni – kéztörlő sincs egyébként -, hogy a diákok kezet moshassanak. Amikor a szülők jogos felháborodásukban az iskola vezetéséhez fordultak, előbb azt a választ kapták, hogy a tankerület nem ad elég pénzt, majd a gyerekekre fogták, akik szerintük pazarolnak. Túl sokszor mosnak kezet, mondták.

A HVG, miután az iskola igazgatója nem reagált, a Klebersberg Központhoz fordult, hogy megtudja, mi a valóság. Pontosan azt a választ kapták, amire számítani lehetett. Hazugságot. A Klebersberg Központ nem először és valószínűleg nem is utoljára hazudott egy portálnak azért, hogy megpróbálja fenntartani annak látszatát, hogy minden rendben van. Válaszlevelében kiosztotta az újságot és sajnálatosnak nevezte, hogy egy ilyen hallomáson alapuló hír élvez prioritást, nem pedig az ott folyó szakmai munka.

Az a sajnálatos kedves KK, hogy mindenki tisztában van a valósággal, kivéve pont azokat, akik tehetnének is azért, hogy az ne legyen olyan fájó. A felháborodott szülők ugyanis telefonjaikkal videófelvételeket készítettek arról, hogy a nem létező szappan nem híresztelés, hanem a valóság, melyről a KK sehogy nem hajlandó tudomást venni.

Lássuk a másik történetet, mely szintén a Kádár-rendszerre emlékeztet. Múlt hét pénteken Győrfi Pál, Csató Gábor és Ónodi-Szűcs Zoltán parádézni ment az OMSZ Markó utcai Központi Mentőállomására. Történt ugyanis, hogy 1.1 milliárd forintból 85 ezer darab új egyenruhát vásárolt a kormány, melynek pár darabját ünnepélyes keretek között szerette volna átadni. Így hát a nagyságos urak megérkeztek a mentőállomásra, hogy az ott dolgozókat bevonva mutassák meg egy élő Facebook-videóban, mekkora vétel is volt az a 85 ezer db mentős egyenruha.

Mivel ők nagyon fontos emberek, ezért azonnal örömittas, hálás mentősök tucatjait kellett verbuválni. Mégis csak meg kell mutatni azt a szívből jövő örömet, amit az jelent, hogy sokaknak végre nem a véres, retkes – mivel sok mentőállomáson mosógép sincs – egyenruhájukat kell újra és újra magukra ölteniük. A 24.hu riportjából kiderül, mit is gondolnak a videóban szereplő mentős kollégák erről a szánalmas bohóckodásról. Arról, hogy egy 12-24 órás műszak után azért kellett még bent maradniuk, hogy az állampárt akaratából pózoljanak egy videóhoz. Kiadták ukázba, hogy a nagyságos urak megérkezésekor a mentőállomáson tömegnek kell lennie. Orbán elvtárs azt üzente, hej.

Nagyon megalázó, hogy nem lehet nemet mondani. A mentőszolgálatnak semmi köze a politikához, nekünk, bajtársaknak pedig főleg nincsen. Csendben kell tűrni, hogy ide-oda rángatnak minket, fotózkodnak, viccelődnek velünk, amikor néha alig állunk a lábunkon munka után. A fizetésünkről pedig nem beszélnek, csak azokról a fejlesztésekről, amiket már évek óta meg kellett volna csinálni. A videóban az sem hangzott el, hogy a gyakran vérrel szennyezett munkaruhát otthon kell kimosnunk és hogy a fizetésünk már hónap közepére elfogy – nyilatkozta egy mentős névtelenül a 24.hu-nak

Az államapparátus úgy érzi, sikeresen építette fel a díszletet ahhoz, hogy elhitessék a közönséggel, minden a legnagyobb rendben van. A közönség azonban nem hülye, átlát a függöny másik oldalára is. Az ugyanis teli van szakadásokkal és lyukakkal. Egyre többen kíváncsiak a valóságra, mert rájöttek, hogy átverték őket. Rájöttek, hogy éveken keresztül hazugságban éltek és ennek véget kell vetni egyszer és mindenkorra. Sokan tudják, milyen volt egy olyan korszakban élni, aminek minden mozzanata hazugság volt. Elég volt egyszer, nem kérünk belőle másodjára is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!