Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy beteg, vagy aljas, vagy a kettő együtt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, már csak tizenkettőt kell aludni! Azt mondják a hatóságok, hogy akkor az nem is úgy volt? Hát jó, persze, én készséggel elhiszem mindenkinek, a rendőrségnek, a legfőbb ügyészségnek és még Matolcsy Rómeó Györgynek is (mert neki is volt mondanivalója az FBI védett tanújának ügyében), hogy a Magyar Nemzet hülyeségeket írt. Például Polt Péternek honnan lenne tudomása arról, hogy

az elmúlt években 3-4 milliárd euró, mint uniós pályázatokból kormánypárti politikusok részére „jutalék” gyanánt visszaosztott pénzösszeg magyar bankokból készpénzben történő felvétele, gyémántokra történő konvertálás, vagy ún. hawala utalás formájában Ázsiába továbbítása, majd visszakonvertálást követően közel-keleti, vagy szingapúri bankszámlákon történő elhelyezése és Magyarországra immár legális beruházásként való visszajuttatása történt volna.

Mégis honnan? Az MNB sajtóosztálya viszont ennél sokkal viccesebbet alakított:

Az MNB – már csak a hírben szereplő összeg nagyságrendje miatt is – nyilvánvalóan alaptalannak, ugyanakkor a pénzügyi stabilitás veszélyeztetésére alkalmasnak tartja az egyik politikai napilap ma megjelent, ezermilliárdos pénzmosási ügyletekre, állítólagos hasonló nagyságrendű készpénzfelvételekre célzó írását. A pénzügyi rendszer, az ügyfelek biztonsága nem lehet a közéleti csatározások terepe.

Jó, tehát akkor nyilvánvalóan alaptalan, mit nem értünk? Mert az összeg nagyságrendje miatt. Jó? Jó. Mert Matolcsy azt mondta, hogy ne tessenek a beléje vetett bizalommal szórakozni csak azért, mert választási kampány van. Én egyetlen dolgot nem értek. De azt nagyon nem. Ha a Magyar Nemzet faszságokat írkál csak azért, mert Simicska egy geci, akkor Kósa Lajostól Szabó Zsoltig miért vagdalkoznak/sunnyognak az urak? Hogy van az, hogy Kósát nem engedik emberek közé? Szabónak a fórumára miért nem engednek be újságírókat? Hát hiszen nekik nincs takargatnivalójuk, ők talpig becsületesek, akkor?

Közben a nem rajongói közegektől szintén gondosan elszigetelt nemzetvezető tegnap Szabadkán hirdette a kötelező agybaját: a magyar veszélyeztetett fajta (aztakurva), mégpedig az internacionalista kormány réme fenyegeti. Ennyit tud, ezt nyomja, szanaszét a Kárpátok által körbeölelt huzatos medencében. Mert mégis csak jobb vajdasági rajongók körében részt venni egy zsinagóga megnyitóján, mint Budapesten egy kórházi részleg átadásán, ahol nagy a veszély, hogy az övétől eltérő véleményű emberekbe botlik. És akkor mit csinál? A féknyúzozáson kívül? Na, ugye. Amúgy két vicces dolgot olvastam a tegnapi hakniról. Az egyik az, hogy a leginkább a magyarországi adófizetők pénzéből (kb. 2 millió euró = kb. 600 millió forint) újjávarázsolt szabadkai zsinagóga átadó ünnepségére árnyékot vetett, hogy a mintegy 200 tagú szabadkai zsidó közösségből csak elenyésző számú kapott meghívót a jeles eseményre. Ez pedig elég jelentős elégedetlenséget váltott ki a közösségi médiában, például:

A protokolláris megnyitón pártkáderekkel töltik meg a zsinagógát, a zsidó halandóknak meg áprilisban lesz saját megnyitójuk.

Hát persze, ők itt a legfontosabbak. A ZSIDÓK MEG CSAK KULISSZÁNAK KELLENEK! Szégyelljék magukat!

A másik pedig az, hogy miközben a Fidesz, illetve a magyar kormány gőzerővel harcol idehaza Soros György és hazai ügynökei ellen, Orbán Viktor azzal a politikussal adta át a felújított szabadkai zsinagógát, aki újabban egyre többször találkozgat a milliárdos befektető és patás ördög fiával – meglehetősen jó hangulatban. Aleksandar Vucic szerb államfőről van szó, aki előszeretettel pacsizik Soros Györggyel és fiával. Jól van akkor, körbeért a baromság. Teljesen körbeért.

Amúgy most az van, hogy miután szivárog a NER, mint a kurvaélet, és miután Kész Zoltán az esélyes ellenzéki jelölt Veszprémben, azt tolja a propaganda, hogy Czeglédy Csaba lopott, bűnözői pénzéből szervezték és finanszírozták Kész Zoltán kampányát, akinek ezért távoznia kell a közéletből. Meg még sokan másoknak is távozniuk kellene szerintem is. Az lenne a jó, ha kizárólag a Fidesz és zenekara maradna a közéletben, mindig csak rájuk lehetne szavazni, nem lennének állampárttól független médiaorgánumok és mindenki egyetértésben a Fideszre szavazna. Jut is eszembe: tessék IDE kattintani egy pillanatra, Mellár Tamás Pécsett van útban, úgyhogy a pártállam kutatja a közvéleményt az ügyében. Remélem, hogy ez csak valami rossz tréfa. Ja, nem.

Mint ahogy Tasó László nevezetű egyén újságírók elleni kirohanása sem az. Akinek meggyőződése, és tele is kürtöli az étert a sötét, korlátolt ostobaságával, hogy fizetett, magukat HírTv-s riporternek beállító provokátorok akadályozták személyiségi jogaikban a köztudottan vallásos nyíracsádi embereket. Virágvasárnapon. Bár erről volt szó tegnap, és arról, hogy a szereptévesztett honatya sajátkezűleg pakolta ki az újságírókat a szerinte zártkörű politikai nagygyűléséről, akkor még nem olvastam a fent hivatkozott Facebook-posztot. Amelyben ilyen aberrációkat is volt pofája leírni:

Politikai haszonszerzés céljából szándékosan heccelték a nem sajtó nyilvános zártkörű rendezvényre, személyesen kézbesített meghívók alapján érkező mintegy 250 helyi lakost. Megdöbbentő, hogy a jobbikos tv provokációra kiképzett zsoldosainak láthatóan már nem számít sem az Isten, sem az Ember, nem tisztelik a keresztény vallású embereket.

 

Valaki szóljon ennek a jóembernek, hogy el van tévedve a létben, ha azt hiszi, hogy szívességet tesz azzal, hogy nyilvános rendezvényekre beengedi a munkájukat végző újságírókat. Lázár János politikai botrányokat és vállalhatatlanságokat elsikáló művész úr ugyanis nem fog szólni, ő csak megpróbálja hülyének nézni a közönséget, például így:

Mindeközben az megvolt, hogy már londoni fényújságokon hirdetik: 8 milliárd landolt Orbánéknál? (Te vagy, Lajos?) Az Zoom.hu írta meg, hogy Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit hirdeti London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharf-on egy házfalon futó fényreklám. Hogy ez mennyire hízelgő, vagy sem, arról kár volna vitát nyitni, viszont a körbe-körbefutó hirdetés arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében. Azt nem tudom, hogy meddig lehet még sorosozva-migránsozva elfedni azt az egyre nyilvánvalóbb tényt, hogy Orbánnak milliárdos vagyona van, amit a köz meglopásából, azaz illegálisan harácsolt össze.

Kínos ez és tragikus minden irányból. És nem Vona Gábor csepeli (szevasz, Szilárd) fórumára gondoltam most elsősorban, ahol mintegy tíz csalódott jobbikos 20 kiló marhatrágyával fogadta a Jobbik elnökét. Nem hiszem, hogy Tasó László ebből bármit is megértene, de ezek az emberek sokkal jobban hasonlítottak provokátorokra (mégpedig a Fidesz propagandáját szajkózó provokátorokra), mint a munkáját végző újságírók. Ha ez a nemzeti radikalizmus, akkor egészségükre. Miután szóhoz jutott, Vona egyébként a többi közt azt is mondta, Orbán vagy beteg, vagy aljas, vagy a kettő együtt. Én ezt most se megcáfolni, se megerősíteni nem fogom, de legyen ez a végszó, innen folytatjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.