Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Győzelmi beszéd 2018. 04. 09.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves honfitársaim!

Véget ért a választás és véget ért a háború. Eljött a megbékélés ideje. A kormány és személy szerint én mostantól kezdve azért fogunk dolgozni, hogy helyreállítsuk Magyarországon a társadalmi békét, a demokráciát, a jogállamiságot.

Először is azokhoz a honfitársaimhoz szólok, akik rettegéssel gondolnak a holnapra. Nincs okuk a félelemre. Európában nincs háború. Béke van. A magyar kormány ezennel leteszi a fegyvert és együttműködik az Európai Unióval, választott közösségével abban, hogy a menekültválságot közösen, együttes erővel képesek legyünk kezelni, Európa külső határait meg tudjuk védeni. Azon fogunk dolgozni, hogy azoknak, akik valóban védelemre szorulnak, védelmet nyújtsunk, akik rossz szándékkal érkeznek határainkhoz, azokat távol tartsuk.

A fejlett nyugati társadalmaknak szükségük van munkaerő utánpótlásra, mert a gazdaságuk csak így tud fejlődni. Németország eddig is fogadott migránsokat Európán belülről és kívülről is, ezután is fogadni szeretne, ez az ő döntésük.

Magyarország nem fejlett ország és nem célpont egyetlen gazdasági migráns számára sem. Mi éljük tovább a magunk életét. Kérek mindenkit a városokban és falvakban, hogy ne rettegjenek! A határőrség és a rendőrség teszi a dolgát, a kormány is végzi a munkáját, mindenki térjen vissza a normális életéhez. Továbbá kérek mindenkit, hogy segítsen megteremteni a társadalmi békét. Nincs külső ellenség, de nincs belső ellenség sem. Minden embernek jogában áll vallásosnak lenni, vagy elutasítani a vallást. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jobboldalinak, baloldalinak, liberálisnak, konzervatívnak, vagy bármi egyébnek vallja magát. Ezek nem fontos dolgok, hiszen az alapvető értékeink közösek. Fogadjunk el és tiszteljünk mindenkit olyannak, amilyen.

A magyar kormány azonnali hatállyal felmondja a volt Szovjetunióval kötött, régen elavult szerződést. Egyetlen olyan ember sem kaphat magyar nyugdíjat, aki nem itt dolgozott, nem itt élt, nem itt fizetett adót. Az így felszabadult forrást arra fordítjuk, hogy annak a több tízezer honfitársunknak, akiknek a nyugdíja ma is 28 500 forint, haladéktalanul felemeljük a nyugdíját a megélhetéshez elégséges szintre.

Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. A magyar nyomozati szervek mindenben együttműködnek az ügyészséggel, feltárnak minden visszaélést, érintsen az közpénzt, uniós forrást, vagy bármi egyebet. Aki ebben az országban nem tud elszámolni saját, vagy családtagjai kirívó gazdagodásával, az súlyos vizsgálatok elé néz.

Visszaállítjuk az önkormányzatok jogköreit, visszaadjuk az oktatási intézmények önállóságát. Felülvizsgáljuk, a pedagógusok, szakemberek, szülők és diákok bevonásával átalakítjuk az oktatási rendszert.

Külön választjuk az egyházat és az államot. Egyszer és mindenkorra. A hittanoktatást kivesszük az tanrendből, szabadon választható, órarenden kívüli formában bárki számára hozzáférhető lesz továbbra is.

Átvizsgáljuk és átalakítjuk az egészségügyi rendszert, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük a lehető legmagasabb szintű ellátást.

A stadionépítéseket leállítjuk. A már felépült létesítmények hasznosítására szakértők és civilek közös javaslatot dolgoznak ki. A labdarúgásba és egyéb versenysportokba zúdított összegeket átirányítjuk a tömegsportokba. Célunk az, hogy minden polgár – legyen az gyermek, felnőtt, idős, férfi, vagy nő – hozzá tudjon jutni az egészséges élethez szükséges sportolási lehetőséghez.

A paksi beruházást felülvizsgáljuk, ahogy a vasútépítéseket is.

A korrupciót a lehető legnagyobb mértékben visszaszorítjuk. A korrupció útján szerzett vagyonokat nemzetközi segítséggel felderítjük és visszaforgatjuk az ország hasznára. Megkezdjük a vidék felzárkóztatását. A legkisebb faluban is biztosítjuk a lehető legjobb oktatást, a zsákfalvakat is bekapcsoljuk az ország vérkeringésébe. Segítjük a településeket és azok lakóit abban, hogy kiépíthessék a közösségek önfenntartásához szükséges rendszereket.

Segítjük a magyar ipar kiépülését. Támogatjuk a vállalkozásokat, segítjük a lehető legnagyobb hozzáadott értéket előállító munkahelyek létrehozását. Minden lehetséges módon támogatjuk a közösségek önszerveződését.

Nyilvánossá tesszük mindazok gazdálkodását, akik közpénzt használnak fel, legyen az egy apró település önkormányzata, vagy a magyar kormány gazdálkodása. Semmi nem lehet titkos, ami közpénzt érint.

Szétválasztjuk a hatalmi ágakat. Kiépítjük a fékek és ellensúlyok rendszerét. A hatóságokat a politika szolgálata helyett a köz szolgálatára kényszerítjük. A pártok finanszírozását átalakítjuk. A közmédiát megtisztítjuk a politikától. A minisztériumokat szétválasztjuk, a költségeket csökkentjük. A társadalmi konzultáció és hasonló címekkel zajló pénzköltést azonnal beszüntetjük. Nincs szükség arra, hogy tíz és száz milliárdokat költsön egy ország hirdetésekre, plakátokra. Abból a pénzből megoldjuk az idősgondozást, jut belőle felzárkóztatásra, tehetséggondozásra.

Ez persze csak egy töredéke az előttünk álló feladatoknak. Számtalan tennivalónk van még, de valahol el kell kezdeni. Mi itt és most elkezdjük. Ehhez kérünk támogatást és segítséget. Takarítsuk el közösen a romokat, kezdjük meg az építkezést!

Ez itt fent egy fiktív beszéd, a miniszterelnök április kilencedikei beszéde. Álom, az is a vágyálom kategóriából. De szerintem valahogy így kellene, így lenne jó. Valószínűleg nem így lesz, ez a beszéd nem most fog elhangzani. Hosszabb út vezet odáig, a hatalom birtokosai nem fognak egyszerűen lemondani előjogaikról, azt bizony el kell tőlük venni. Erővel, mert maguktól nem fogják adni.

De talán hamarosan a fenti beszéd, vagy ahhoz hasonló el fog hangzani és kimászhatunk végre a gyűlölet és rettegés bűzös barlangjából, ahol évek óta vagdalkozunk a sötétben. Ideje lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.