Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Viktorka legújabb levelét megírta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szalonnák! Ha én nyugdíjas lennék, és nekem is jutna Böske-utálvány… akkor se szavaznék a Fideszre. Erről szól az alábbi cikkecske, kiegészítgetve az ominózus levélszörnyet dőlt, félkövérrel szedett hozzáfűznivalóimmal.

Most elképzelem egy pillanatra, hogy nyugdíjas vagyok, és a postás engem is meglep a Bözse-utalvánnyal együtt azzal a szívhez szóló levéllel, amit ma kihozott a fél városnak…

Nos, mivel nyugdíjas vagyok (mármint képzeletben), időmből bőven telik válaszra, és nincsenek illúzióim, mocskos szájú vén banya leszek, ha a személyiségemben és az országban a meglévő tendenciák folytatódnak, szóval képzeletbeli nyugdíjas énemre sem teszek szájkosarat. 65 év fölött már a BKV is ingyenes, nem lennék rest villamosra pattanni, hogy postára adjam, imígyen:

Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam! Hát honfitárs lettem hirtelen, Viktorka? Pedig a legutóbbi nemzeti ünnepen a libatrottyzöld nyakkendőd fölött lila fejjel hörögve még ellenségnek bélyegeztél. Tudod, például akkor, amikor kimondtad, hogy itt két tábor van: „mi és ők”. Hát én veled nem táborozom. Meg mintha erkölcsi és jogi elégtételről sikoltoztál volna a másként gondolkodókkal szemben… az sem esett jól, bevallom. Valahogy olyan ismerős ez a mentalitás az idősebb generációnak, akik már láthattak élőben elmeháborodott diktátorokat.

Azért írok Önnek, mert a magyar gazdaság továbbra is jól teljesít, így újra lehetőségünk nyílt rá, hogy a nyugdíjasok számára kedvező döntést hozzunk. Tényleg? Továbbra is olyan jól teljesít, hogy lassan én vagyok az egyetlen a baráti körben, akinek még nem vándorolt ki az összes 40 év alatti rokona, hogy emberhez méltó munkáért emberhez méltó bérből emberhez méltó életet biztosítson magának és a családjának. Ha belőlem is Skype-nagyi lesz miattad, Viktorka, sütök majd neked olyan mangalicatepertős-tejszínhabos barackpálinkalekvárt, hogy hétszer fulladsz meg rajta. Szeretném Önt arról tájékoztatni, hogy idén húsvétkor ismét 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt juttatunk el minden nyugdíjasnak. És akkor mi van? Attól még nem fogok rád szavazni. Sokkal többet loptál már tőlem, mint amennyit az idei Bözse-termés fedez.

Sok millió magyar ember munkája van abban, hogy lezártuk a megszorítások korszakát és növekedési pályára állítottuk az országot. Állítsd inkább magad a Jupiter körüli pályára, a naplopó udvartartásoddal együtt, hidd el, sok millió magyar ember tapsolna hozzá. Ennek előnyeiből azoknak is részesülnie kell, akik munkája megalapozta a mai eredményeket. A mai eredményeket a te munkád alapozta meg: a mélyszegénység él, virul és terjeszkedik, az egészségügy halott, a szociális háló végleg szétszakadt, és a folyamatos uszítás-propagandád eredménye, a fékevesztett gyűlölködés akkor is itt marad, amikor te végre eltakarodsz az Óperencián túlra, valami puha, meleg gumiszobába, ahol játszhatsz nyugodtan Vezért, nem teszel kárt.

Megbecsüljük azt a nemzedéket, amely munkájával évtizedeken át gyarapította Magyarországot. Meg bizony. Mennyi is a nyugdíjminimum? És mi van azokkal a rokkantnyugdíjasokkal, akiknek elvettétek az ellátását?  Megőrizzük a nyugdíjak értékét, kitartunk a rezsicsökkentés mellett, és garantáljuk, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba vonulhatnak. Mennyi is volt most az infláció? És a nyugdíjemelés? Erre nem válasz ám az, hogy „helló röfik”! A rezsicsökkentéseddel meg az a fess fiatalember, a Németh Szilárd rezsibiztos úr kitörölheti a ráncos ülepemet, papír van éppen hozzá, elég konzultációt és levelet küldtél mostanában. A gazdaság teljesítményének köszönhetően tavaly már nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is kaphatott minden nyugdíjas. És azzal együtt talán már telt két kiló farhátra is a gyógyszer mellett, amit végre egyszer sikerült kiváltani. 40 év munka után, ugyebár. Tényleg nyasgem, Viktorka, és akkor még úrinő voltam a Bayer Zsolthoz képest.

Továbbra is számíthat ránk, jó egészséget kívánva üdvözli:

Te is számíthatsz rám: továbbra is ott leszek a kormányod elleni összes tüntetésen, nem szavazok rád akkor se, ha legközelebb a Bözse-utalványt személyesen hozod… Hogy mit kívánok neked, azt meg nem írom le, kitalálhatod.

Na jó, leírom, tudom, hogy nem erősséged a gondolkodás. Kívánok neked Szent Pétertől mihamarabb elsőbbségivel, ajánlottan küldött meghívót.

Orbán Viktor,

Magyarország miniszterelnöke Egyelőre. És ez csak úgy elkerülhető, ha elmegyünk szavazni. Szóval menjünk minél többen, mert az nem életcél és nem élet, hogy 10 ezer forint Erzsébet-utalványért adjuk el a lelkünket is.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.