Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szeretnék egyszer majd hazatérni Magyarországra a családomhoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves erdélyi magyarok!

Azért írom meg ezen soraimat, hogy megmutassam nektek/önöknek, milyen is a valódi Magyarország. Az a valódi Magyarország, amelyet a kilátástalanság miatt – bár szívem szakad meg – magam is elhagytam másfél éve lassan.

Magyarországon az elmúlt 8 évben a Fidesz mindent a saját képére formált. A folyamatos kétharmados többség lehetővé tette nekik, hogy az igazságszolgáltatástól kezdve a rendfenntartásig minden az ő irányításuk alatt álljon (ami egy valódi demokráciában ugye nem lenne lehetséges). Az, amit ti láttok Magyarországból az csupán az, amit a Fidesz propagandagépezete a szemetek elé tár, és ha nem követitek a magyar ellenzéki újságokat, akkor nem is fogtok soha tudni az amúgy óriási problémákról.

Magyarországon jelenleg – lassan 3 éve – nem folyik érdemi kormányzás, ehelyett a „hatalmas menekültválság” „kezelésére”, vagyis idegesítő, értelmetlen és egymás ellen uszító plakátkampányokra megy el a pénz (ja, és persze a „világszínvonalú” magyar futballba ömlik az EU-s pénz). Ellenséget látnak mindenkiben, még abban is, aki őket (pl. Orbánt) ide juttatta fiatal korában, ösztöndíja révén: igen, az oly sokat démonizált Soros György anyagi támogatása nélkül a rendszerváltás után a Fidesz nem tudott volna létrejönni, Orbán meg nem kapott volna ösztöndíjat ahhoz, hogy tanulhasson. Szóval a „kormány” maga mögött égeti azokat a hidakat, amelyeken áthaladt. Az pedig, hogy kormányzás helyett ellenséget lát az ország mindenkiben, készenléti hadsereget toboroztat iskolákkal, az lassan már egy lapra helyezi a mostani „kormányt” az olyan „nagy és nemes” emberekkel, mint a kommunizmusban Sztálin volt (hogy rosszabbat ne mondjak). De mit is értek az alatt, hogy nincsen kormányzás:

  • Mivel az egészségügyi ellátás már jó pár éve nem juttatás, hanem adónemnek minősül az alaptörvény szerint, így a kormány nem is köteles egészségügyi szolgáltatás nyújtására. Így aztán rohad a teljes egészségügy, hihetetlen a munkaerőhiány, napokat (!) kell várni egy sürgősségi ellátásra. Persze ebből ti jóval kevesebbet láttok, mivel a szavazatotokért cserébe a kormány a MAGYARORSZÁGI MAGYAROK PÉNZÉN, nagy mosollyal épít szép kórházakat Erdélyben. Számomra már-már bicskanyitogató érzés, hogy egy erdélyi/vajdasági magyar ingyen, sokszor gyorsabban kap egészségügyi ellátást, mint az, aki fizet érte adó formájában (lévén, hogy nektek nem kell). Egyértelmű, lassan oda jutunk, hogy aki tuti Fidesz-szavazó, az kap ellátást, aki meg nem, az majd szépen meghal sorban állás közben. Ez nem vicc, utóbbi egyre gyakoribb, rá lehet keresni).
  • Az oktatásban a hittanóra kötelezővé tétele, az erkölcstan, etika, napi testnevelésóra, miegymás elérte, hogy a diákok hihetetlenül túlterheltek, mindamellett, hogy elavult tudást kapnak. A problémát személyesen is tapasztaltam kívülállóként, segédoktatóként. Úgy gondolom, az is jelzi ezen probléma mértékét, hogy a diákok azért tüntetnek Budapest utcáin, hogy minőségibb keretek között tanulhassanak; ilyenre régen sosem volt példa. Megint csak, míg nálatok Erdélyben a magyar kormány a MI PÉNZÜNKÖN felhúzza a szép vadiúj iskolát, addig a magyarországi épületek elavultak, sok kisebb településen fűtés nélkül, szerkezeti problémákkal működnek, hihetetlen a szegregáció.
  • A fizetések: ez a legnagyobb trükkje az Orbán-kormánynak. Két dolgot emelnek: a nyugdíjakat, és a képesítés nélküli szakmunkások fizetését. Hogy miért ezt a kettőt? Ez a két célcsoport a legkönnyebben manipulálható, továbbá itt elég pár ezer forintos emelés ahhoz, hogy megvegyék az állampolgár szavazatát kilóra vele. Eközben a többi területen alig van emelés. Amiről például nem beszél a kormány a saját propagandahálójában, hogy a tanárok és egészségügyi dolgozók fizetése, amely a minimálbér körül volt, 2 éve már nem tartalmazza azt a passzust, hogy „a mindenkori fizetés a minimálbérrel nő”, vagyis egy tanár vagy egy nővér AKÁR A MINIMÁLBÉR ALATT IS KERESHET. Ezt néha megpróbálják legalább a minimálbérig kompenzálni egy pótlékkal, amit most a „nagy emelésekkel” eltörölnek, szóval az EMELÉS UTÁN UGYANANNYIT VISZ HAZA AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ, MINT ELŐTTE. Erre a családban van példám.
  • Mindemellett az árszínvonal, a lakásbérlés, az élelmiszerárak elérték a nyugat-európai szintet. Ez pedig az alacsony fizetésekkel egybevéve katasztrófa, hiszen így az ember még csak nem is álmodhat arról, hogy nyaralni megy/félretesz pénzt. Lévén, hogy már sajnos pont ezen problémák miatt el kényszerültem hagyni az országot, pontosan tudom, miről beszélek.

Rengetek ilyen horderejű problémáról lehetne itt beszélni (mint például a magyar ipar hanyatlása, vagy az egyre elharapodzó infláció), de akkor ez az írás 10-szer ilyen hosszú lenne a végén. Remélem, a fő üzenet így is eljut hozzátok.

Jelenleg ti vagytok az Orbán-kormány csodafegyvere a választásokon. Már alig-alig van esélyük a hatalomra a határon belül, így tőletek várják a szavazatokat. Azoktól, akiket a MAGYARORSZÁGI MAGYAROK PÉNZÉBŐL látnak el új kórházakkal, művelődési házakkal, szeretetcsomagokkal, egyebekkel, csakhogy titeket megvegyenek. Higgyétek el, TITEKET SEM VESZ EMBERSZÁMBA A FIDESZ, BÁRMIT IS MOND, TI CSAK AZ ESZKÖZ VAGYTOK A GYŐZELEMHEZ. HA NYERNEK, 4 ÉVIG NEM KAPTOK SEMMIT, MAJD 4 ÉV MÚLVA MEGINT AJNÁROZNAK TITEKET A SZAVAZATOK MEGVÉTELÉÉRT.

Persze, nyilván nektek fontos a kettős állampolgárság, emiatt nagy a Fidesz-kultusz. De talán végig kellene ezt gondolni. Könnyű úgy az „óhazát” még inkább a gödörbe lökni, hogy ti nem Magyarországról kapjátok az alacsony fizetéseteket, nem Magyarországra fizetitek a hihetetlenül magas adót (2. legmagasabb Európában). Könnyű így, gyakorlatilag felelősségérzet és következmények nélkül dönteni, hiszen gyakorlatilag nem a saját sorsotokról döntötök. Milyen lenne, ha mi innen, Magyarországról Ceausescu-ra, vagy más, a romániai magyarokat elnyomó vezetőre tudnánk/tudtunk volna voksolni mondjuk Debrecenből levélben? Ti mit szólnátok? Nyilván semelyikőtök nem repesne az örömtől. Amennyiben segíteni akarjátok a magyarságot, akkor NEM SZAVAZTOK.

Négy éve is kevésen múlt a kétharmad, valószínűleg fontos része volt benne a ti szavazataitoknak is sajnos. Tegyetek érte, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő!

Köszönettel:

Egy kétségbeesett magyar állampolgár, aki szeretne egyszer majd hazatérni Magyarországra a családjához

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.