Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy újságíró halálának következményeiről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2000-ben kezdtem vállalkozni Szlovákiában. Akkortájt azt mondogatták nekem a szlovák és szlovákiai magyar ismerőseim, hogy a szlovák birka nemzet, velük mindig mindent meg lehet csinálni, bezzeg a magyarok bármikor képesek voltak kiállni az érdekeikért.

Azóta eltelt 18 év. Szlovákia eurós ország lett, és gazdasági mutatók terén is elhagytak minket.

Azért jutott ez most eszembe, mert a héten Szlovákiában a saját lakásában meggyilkoltak egy oknyomozó újságírót és a barátnőjét. Mit meggyilkolták? Kivégezték. Mindegyiket egyetlen lövéssel. A holtestek mellé leraktak még golyókat, jelezve, van még ott lövedék, ahonnan ez jött.

Maffia módszer!

Persze hogy az, hiszen Ján Kuciak (27) újságíró az olasz maffia tevékenységéről és a szlovák politikai elit összefonódásáról írt cikkeket és gyűjtött anyagot.

Többször járt az ügyészségen, rendőrségen és tett feljelentést részint az európai uniós támogatások elcsalása, részint az őt ért életveszélyes fenyegetések miatt.

A helyi Polt Pétereknek köszönhetően soha senki nem mozdult egyik ügyben sem, holott a földalapú támogatások elsikkasztásától a városfejlesztések, infrastrukturális beruházások uniós támogatásának elsíbolásáig nagyon széles palettán ment a harácsolás. Összértéken több mint 2 milliárd euró eltűnését mutatta ki a fiatalember. A kivégzését követő napon felgyújtották a kassai adóhivatalt, ami porig égett. Lehet, hogy nincs összefüggés a két eset között, de az mindenesetre gyanús, hogy az olasz vállalkozó és cégei, melyek Kuciák cikkeiben feltűnnek, kassai érdekeltségűek.

A következő napok eseményei magukért beszélnek!

Rögtön letartóztatnak 7 embert, akik gyanúsíthatóak a kivégzéssel, vagy annak megrendelésével.

Az összes szlovák újság – még egyszer leírom és lassan, szótagolva olvassátok: az összes szlovák újság – lehozza a teljes Kuciak dokumentumokat, cikkeket!

Másnapra lemond a fél szlovák kormány, hiszen a cikkekből egyértelműen kiderül, nyakig benne vannak a dologban. Pl. az olasz vállalkozó barátnője a miniszterelnöki hivatal sajtószóvivője, de van még sok más összefonódás is.

Ezidáig Fico miniszterelnök és a belügyminiszter nem mondott le, ellenben az igazságügyminiszter felszólította a belügyminisztert, hogy ha nem mond le a következő 24 órában, akkor ő távozik a posztjáról.

Ekkorra azonban a leközölt cikkek hatására megmozdul a nemzet, és hirtelenjében 80 000 ember üvöltötte a parlament előtt, hogy “maffia kormány”!

A közösségi média is ettől az ügytől hangos. Az egyik felháborodott újságíró posztja alá a Kotleba radikális szlovák párt képviselője ezt posztolta:

“Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Bratislavský kraj: V podstate bol popravený medzinárodný zločinec, ktorý sa nabúral do osobných údajov, mailov a osobných bankových účtov, ktoré sú chránené zákonom. Pochopte, že Kuciak bol len biely kôň sorossoidných rozvratných fondov.“

Fordítás:

“Kotleba – Nép Párt Mi Szlovákiánk – pozsonyi kerület: végül is egy nemzetközi bűnöző lett kivégezve, aki feltört olyan személyes adatokat, emaileket, bankszámlákat, amiket törvény véd. Értsék meg, a Kuciak egy iskolapéldája volt a Soros alapítványok tevékenységének!”

Ebben a pillanatban több tucat újságíró tett feljelentést a Kotleba párt és annak képviselője ellen, és hiába távolították el azonnal a hozzászólást, majd hiába határolódott el az egész Kotleba párt a bejegyzéstől, a vizsgálat megindult.

Ezek után tisztelettel megkérdezem:

Melyik országot lakják valójában a birka nemzet képviselői?

unnamed

V.Z.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.