Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Százezerszer egymillió

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország számára nemzeti ügy a Kárpát-medencei gazdasági tér létrehozása, ezt szolgálja az a mintegy 100 milliárd forint, amit a kormány fordít a külhoni magyar gazdaság fejlesztésére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszter a témáról beszélt az M1 aktuális csatornán is, ahol példaként említette a Muravidék gazdasági fejlesztését segítő 1,2 milliárd forintos programot, amelyre 330 pályázat érkezett be. Ezek döntően az élelmiszer-feldolgozást, a kistermelői élelmiszer készítést, a tájhoz kapcsolódó termési kultúrák fenntartását, valamint a falusi turizmust segítik a térségben. A programnak köszönhetően a Muravidéken is megindul a gazdasági vérkeringés – tette hozzá.

Fazekas Sándor a Kossuth Rádióban felidézte, hogy kedden kétoldalú megbeszélést folytatott, illetve egy nemzetközi agrárkonferencián vett részt Dejan Zidan szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszerügyi miniszterrel, a szlovéniai Dobronakon (Dobrovnik). A megbeszélésen a Muravidéken élő magyar gazdák támogatásáról, illetve a terület természeti értékeiről volt szó, valamint egyeztettek az Európai Unió közös agrárpolitikájáról is – mondta a tárcavezető. (MTI)

100 milliárd forint az 100 000 x 1 000 000 forint. Százezerszer egymillió. Ennyi pénz jut – nem csak ennyi, de ebben a projektben ennyi – arra, hogy más országok polgárait segítse a kormány a magyar adófizetők pénzéből. Azért, mert Orbán Viktornak nem elég ez a kis ország, ő nagyobb birodalmat akar. Ő a Kárpát-medence királya akar lenni. Azt akarja, hogy bekerüljön a történelem könyvekbe, mint Nagy-Magyarország ura és parancsolója.

Százezerszer egymillió forint csak arra, hogy más országok gazdaságát fellendítse. Hogy úgy gondoljanak rá, mint egy beláthatatlanul gazdag nagyúrra, aki jó gazdaként gondoskodik a jószágáról. Százezerszer egymillió forint azért, hogy megcsókolják a lába nyomát is, amerre jár.

Magyarországon csupán vasárnaptól szerdáig, négy nap alatt 21-en fagytak meg, többségükben fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Az áldozatok többsége magára maradt idős, beteg ember volt, illetve nyomorban élő személyek, akik a február közepén lezárult szociális tűzifa juttatás keretében nem kaptak elég fűtőanyagot, szerény jövedelmükből pedig nem futotta tüzelőanyag beszerzésére.

A Magyar Szociális Fórum arra kérte a lakosságot, hogy minden eddiginél jobban segítsen a magukra maradt embereken, figyeljen oda rájuk, juttasson nekik tüzelőanyagot, vagy biztosítson nekik meleg helyet, ahol át tudják vészelni a rendkívül hideg éjszakákat és nappalokat.

A fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Február közepe óta 36-an szenvedtek rendkívüli kihűléses halált. (Magyar Szociális Fórum)

Százezerszer egymillió forint.

Sok idős ember, aki magára marad, beteg, kevés a jövedelme, éppen annyira sérülékeny és kiszolgáltatott, mint egy kisgyermek. Akinek szerencséje van, kap segítséget. Nem a nemzeti kormánytól, nem a minden magyar sorsáért oly nagyon aggódó kereszténységére büszke magyar kormánytól. Nem. Nem a magyar államtól.

 


Ameddig Magyarországon egyetlen egy gyermek is éhezik, ameddig egyetlen egy ember is azért fagy meg a saját lakásában, mert nincs pénze tüzelőre, addig minek lehet nevezni azt az embert, aki százmilliárdokat szór el azért, hogy nemzetegyesítő nagy királyként beszéljenek róla?

Ameddig rákbeteg embereknek fájdalomcsillapító gyógyszerre sem telik, ameddig egész falvak élnek nyomorban, kiszolgáltatva a közmunkát adó, vagy nem adó polgármester kénye-kedvének, addig minek nevezzük azt a kormányt, amelyik elveszi az emberi életnek még a lehetőségét is a sajátjaitól azért, hogy a külhoni magyarok hálájára és szavazatára váltsa azt?

Végül: 500 millió forinttal támogatja a magyar kormány a Torontói Első Magyar Református Egyházat. Torontó Kanadában van. De telik limuzinra, magyarországi nyaralásra. Mindenre és bármire. A mi adóforintjainkból.

Hogy hányan éheznek, szenvednek, fagynak meg, az nem érdekli a nemzeti keresztény kormányfőt, sem a bűntársait. Eddig sem érdekelte, ezután sem fogja érdekelni.

Nem vagyunk mi normálisak. Ez biztos.

Fotó: Ételt az Életért Alapítvány

Fotó: Ételt az Életért Alapítvány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.