Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sem győzni, sem veszíteni nem tudnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Háború, csata, harc, küzdelem. Sokan, mégpedig a kormánypárt részéről sokan felismerték, hogy be kellene fejezni ezt a sehová nem vezető, mára erősen kontraproduktív retorikát, de jól látható módon ez nem fog menni. Bencsik Andrásnak a békemenet szervezése közben arra is maradt ideje, hogy tanácsot adjon a kormánynak: a sikereket kellene inkább kommunikálni a társadalom felé, mert az mennyire jó.

A siker valóban jó dolog. A gond ezzel az, hogy ahhoz tények kellenek, azokból meg valójában kevés van. Hazugságok persze vannak vödörszámra, de azzal is baj van, mert szembe lehet állítani a valósággal, adatokkal, konkrétumokkal. Visszaüthet. A Soros-terv azért tetszett meg kommunikátoréknak, mert azt hogy is lehet cáfolni? Nincs Soros-terv. De van. Kész, itt be is lehet fejezni, mert sehová nem vezet a dolog. A Magyarországot elözönlő migránsok víziója azért fulladt be egy idő után, mert a riogatott polgár soha nem látott olyat és belezsibbadt a rettegésbe, megszokta és már nem reagált az újabb vészjelzésekre.

A kommunikációs gépezet képtelen irányt váltani. A főállású okosok, mint Halász, Németh, Hollik és a többiek ennyi idő alatt nem taníthatóak be más panelekre, a híveket sem lehet ennyi idő alatt átprogramozni arra, hogy mostantól ne Sorostól és a migránsoktól rettegjenek, hanem valami mástól. Hiszen évek óta erre dresszírozták őket, mire megértenék, hogy most mi van, már a 2022 évi választásnál fogunk tartani. Egyszóval nincs már mód változtatni. Lehet, hogy az Origótól a 888-ig ívelő propagandagépezet majd mostantól kevesebb erőszakoló-gyilkoló-rohadtmuszlimról fog beszámolni, kevesebb lesz a zsidózás és buzizás, de lényegi változás ettől országos szinten nem fog történni.

A Fidesz egyik tragédiája az, hogy valami hülye feltalálta az internetet. Ezért nem tud a náci propaganda jól kitaposott ösvénye működni, mert nem csak nyomtatott sajtó, rádió és televízió van. Valamilyen szinten felismerték ők ezt a veszélyt, ezért vásárolták fel silányították le az Origót és egyéb portálokat. Abban nagyjából biztos vagyok, hogy több függetlennek, vagy ellenzékinek tűnő portálnál is kerítésen belül vannak, vagy fenyegetésekkel tartják a markukban az üzemeltetőket. A számtalan, mesterségesen létrehozott és rengeteg pénzért működtetett blogot élő ember nem olvassa.

Az ellenség, az internet működik és senki, még Orbán Viktor mindent felülíró akarata sem képes korlátozni azt. Elég megnézni az elmúlt hónapokban gyökeres változáson átesett Fidesz Facebook-oldalát. Napi 24 órás cenzúrát vezettek be, könyörtelenül irtanak minden hozzászólást, amelyik nem a kormánypártot dicsőíti. Ennek az a következménye, hogy nagyon vicces önkéntes és fizetett trollok rajonganak ott néhányan. Egy normálisan működő ország remek kormánya esetében sem elképzelhető, hogy egyetlen kritika sem éri az intézkedéseiket, ez ráadásul nem egy normálisan működő ország és a Fidesz-kormány nem csupán nem remekül működik, hanem sehogyan sem működik. Mivel nem is kormány.

Most lényegében az történik, hogy azok a szerencsétlenek, akik vagy önként jelentkeztek, vagy nem tudtak kitérni a megtiszteltetés útjából, folyamatosan a Facebookon lógnak. Ha nem a Fidesz oldalán megjelent poszt alatt rajonganak és hajráznak, akkor a Németh Szilárd-Deutsch Tamás tengelyen kénytelenek megosztani a kormánypárt silány propagandáját.

Eközben egymás után lepleződnek le a disznóságok és nyilvánosságra is kerülnek, mert bizony az internetnek ez az átka. Kitudódnak a dolgok a miniszterelnöki vő üzleteiről, Kósa anyuka disznótelepéről és a Lázár család földjeinek közepén szárba szökkent kastélyról is.

Látszik az eszelős kapkodás és bevallom, én örömmel látom Lázár János arcán az egyre fokozódó rémületet, amit semennyi vigyorgással nem lehet leplezni. A gát átszakadt. Úgy tűnik, az Uniónak is elege van, az eddigieknél jóval kevésbé diplomatikus üzenetek érkeznek abból az irányból. Naponta kerülnek napvilágra a disznóságok. Ráadásul Hódmezővásárhely bebizonyította, hogy a polgárok jókora hányada nem megfélemlíthető, nem megvásárolható, ellenben nem is hülye. A kormány nem tudja, nem is tudhatja, az ország hány pontján hasonló a helyzet. A parlamenti választás egy dolog, bár jelenleg a legfontosabb. De aztán az önkormányzati választások során falunként veszíthetik el a hatalmuk maradékát.

Nem hinném, hogy a véletlen műve, hogy Lázár János felkerült az országos listára, mégpedig befutó helyen. Annak ellenére, hogy egyértelműen kijelentette, nem fog listás helyen indulni. Nem volt választása. Nem bukhat ki, nem veszítheti el a mentelmi jogát. Ezt a kormányfő nem engedheti meg. Mert a feneketlen lojalitás addig, és pontosan addig fog tartani, ameddig nem a saját seggét kell védenie valakinek. Ott megszűnik és elindul a dominósor.

Ezt talán el lehet odázni egy darabig, de megakadályozni nem lehet. Ahhoz már túlságosan sok minden gyűlt fel a szőnyeg alatt és túlságosan sok ember képes az önálló gondolkodásra. A pánik nem eltagadható, jól látszik és napról napra fokozódik. Aki pánikol, az hibázik. Egyre többet, egyre nagyobbat. Szét fog ez hullani, de nem hiszem, hogy csöndesen fog megtörténni. Bukni is úgy fognak, ahogy évek óta uralkodnak: üvöltve, csapkodva, gyalázkodva, senkit és semmit nem kímélve. Mert sem győzni, sem veszíteni nem tudnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.