Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyerünk gyerekek, az ország veletek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Március 24-ére tüntetést szervez a Független Egészségügyi Dolgozók, valamint a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Az okokat talán nem is kell magyarázni. Aki követte az elmúlt hónapok híreit, pontosan tisztában lehet azzal, mi folyik ma a kórházak falai között. Ha ez nem lenne elég, a kormány még át is verte kétszer egymás után az egészségügyben dolgozókat. Béremelést ígért nekik, miközben alamizsnát kaptak. A dolgozóknak érthetően elegük van a kialakult helyzetből, melyet a magyar lakosok is rég megelégeltek. Mindannyian tudjuk, változásra van szükség. Na persze vannak kivételek, például Éger István, az Orvosi Kamara elnöke, aki a következőket mondta a készülő sztrájk kapcsán.

Nincs oka a sztrájk szervezésnek az egészségügyben, a dolgozók többsége jól járt a fizetésemeléssel, a tiltakozó szakszervezetek nagyítják föl a problémát – Magyar Hírlap

Mondja ezt az az Éger István, aki egy olyan kamara élén állva keres havi 1 000 000 forintot, amelynek megbecsültsége körülbelül az Állami Számvevőszékével vetekszik. Éger vezetésével temérdek etikai ügyet söpörtek a szőnyeg alá, mely az orvosok megítélését rombolta és rombolja a mai napig. Másfél milliárdos költségvetésükkel úgy gazdálkodik, mintha az a sajátja lenne. Csak működésre nem kevesebb mint 600 millió forintot szán, de volt 120 millió forint arra is, hogy egy évente 10 alkalommal megjelenő, sokak által használhatatlannak minősített újságot kiadjanak.

Éger István talpig becsületes ember, aki az ő fizetését és a Kamara gazdálkodási adatait kikérő Dr Kunetz Zsombor ellen etikai vizsgálatot indított. Szerinte ugyanis az intézményesített mocskolódásnak felelt meg. De ez nem volt elég, ezt követően pénzt kért azért, hogy nyilvános adatokat adjon ki. Aztán Éger végül kénytelen volt kiadni a kért adatokat, majd elkezdett hazudozni, hogy azok már korábban is ott voltak, jah de mégsem, mert a honlap épp átalakítás alatt állt. Ismerős ugye?

Ez az Éger István az, aki jóformán hazugnak nevezi az egészségügyben dolgozókat és ok nélkülinek nevezi sztrájkjukat.

Akik azt állítják, hogy mindössze pár forinttal emelkedett a bérük, azok nem mutatták meg a bérjegyzéküket, azt, hogy voltak-e szabadságon és egyáltalán, hogy mi volt az előzménye az elmaradt emelésnek.

Igen kedves István, mindenki hazudik idehaza. Mindenki, kivéve a feddhetetlen vezetőket és a kormány csókosait. Mindenki mocskos áruló, aki emberhez méltó körülményeket, tisztest fizetést szeretne. Azt szeretné, hogy egy ápolói, vagy egy mentőorvosi állás mellé ne kelljen másod, harmad állást is elvállalnia ahhoz, hogy gyermekeit tisztes körülmények között nevelhesse fel. Nem milliós fizetéseket – mint amiket ti visztek haza valós munka nélkül – kérnek, hanem emberi bérezést.

Senki nem kíváncsi egy olyan ember véleményére, aki semmibe veszi a papíron általa képviselteket. Ahhoz már bőven késő, hogy hülyének nézzetek mindannyiunkat. Nincs már annyi kitalált hazugság és lejáratókampány, amely képes lenne elfedtetni az egészségügy problémáit. Ez egy hibás rendszer, amelyen változtatni kell. Változtatni kívül és belül, strukturálisan és felfogásában. Sem az egészségügyi dolgozókat minősítő Cser Ágnesekre, sem a saját kollégáját etikai vizsgálatnak alávető Éger Istvánokra nincs szüksége a szakmának.

Ahhoz, hogy valós változások történjenek a hazai egészségügyben, olyan szakszervezeti képviselőkre és kamarai elnökökre van szükség, akik valóban a kollégáik érdekeit képviselik. Olyanokra, akik nem a kormánnyal kötnek háttéralkukat, a saját kollégáikkal szemben. Olyanokra, akik nem vesztegethetőek meg és valóban az érdekképviseletért vannak ott ahol, nem pedig a milliós juttatásokért.

Rendszerváltásra van szükség minden fronton, ha valóban változást szeretnénk elérni. Azt hiszem sokunk nevében mondhatom, mi veletek vagyunk egészségügyi dolgozók! Álljatok ki a jogaitokért és a sokak által sárba tiport becsületetekért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.