Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tudja, hogy a falujában stadiont építő Kárpátok Géniusza és a Kárpát-medence Táncoló Pávája, egykutya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Szégyen

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Megértem kendet. Mi is legszívesebben elbujdosnánk a világ végére. Ülünk itt az üres asztal mellett. Vacsora helyett mérlegeljük, hogy mit vesznek el tőlünk az urak, amiért a professzor úr kimutatta, hogy Árpád DNS-e nem finnugor, hanem eurázsiai eredetű és így már nem mi apánk, hanem csak az övék. Gyanús. Göncz Árpád menesztése után eltűnt a vacsoránk, Harrach miniszter elspórolta a reggelinket, ezek nyilván most az ebéd gyanánt menzán adott, sótlan híg levest is elszürcsölnék előlünk. Népünk szerencséje, hogy nincs fajtiszta magyar a szögesdróton belül se, nemhogy kívül, így azután mindenki kedve, ízlése és tájékozottsága szerint választhat magának egy európai mércével mérhető szalonképes őst a magyar helyett és a Jóisten, de legalább a Vatikán és az ENSZ előtt nem pirul, ha kérdik, ki fia, borja.

Kend tudom, hogy továbbra is ragaszkodik a zárt genetikai láncú székelységéhez, ami kend szerint hangsúlyozottan nem magyar. Ezt már ezerszer elmondta. Nekem tök mindegy. Mi tartjuk a rokonságot és kész! A székely eredetnek most magas az árfolyama az úri körökben. Itt most minden friss tenyésztésű úrnak van erdélyi medvebőre (a pofájáról már rég lesült a bőr, meg rólunk is hét bőrt lenyúzott mondta a pecás Karcsi bácsi). Van csíki söre, erdélyi fafeldolgozója, erdélyi turistaszállója, amit az iskoláknak kötelező az itthoni gyerekek leheletével fűteni.  Székely felmenője, tava, költője, hegye, lovásza, csicskása, gazdatisztje, igehirdetője és médiabirodalma. Erdélyi író hamvait hurcolja a táskájában, de még bankrablót is Tündérhonból hozatnak ezek maguknak. Csak a kolozsvári szalonnát rühellik. Persze jogosan, a tata mocskos szájú komája szerint, mert el vannak telve az agyon ajnározott Simicska által diagnosztizált tömény fehérje szaporítóanyaggal, meg a magyar adófizetőktől ellopott milliárdokkal. (Mondjuk ezt annyira nem értem, meg mi köze ehhez a Simicskának, de nekem a híradás a dolgom, nem a hírértés.)

Azt is tisztáztuk, hogy kend óta a mi vérvonalunkat szerelemből kifolyólag némi szász/kun/jász/török minta is díszíti az anyamama családfa tanulmánya és szófejtő tudománya szerint. Sőt némi iráni, netán pontosabban perzsa folton kívül, még tán besenyő is. Zsidó nem valószínűsíthető, mert középtávon – vagyis az utóbbi háromszáz évben – a mi szűkebb famíliánk a belső periférián lakik, ahonnan bajos gyorsan elszaladni, így aztán az Európában futócipővel születő zsidóknak itt nem lehetett maradása. (Ha nem ment, vitték. Tudja kend, hogy Európában Magyarországon volt a leggyorsabb a deportálásuk. Heti átlagban 54.675 zsidót szállítottak ki a náci birodalomba megsemmisítésre a magyar hatóságok és ez akkora logisztikai csúcsteljesítmény, hogy angyalos szoborral nemrég emléket is állítottak neki a büszke utódok.) Szóval nem igen volt módunk a velük való keveredésre, mint kendéknek a békés Rodostóban, ahol a sokféle nációt az uraságok papi segédlettel nem uszítják egymásnak, mint itt mifelénk szokás.

Sajnos most nagyon úgy néz ki, hogy már szégyellni kell a székelységünket is, nem csak a magyarságunkat. Biztos kend is hallotta, hogy a székely hadosztály ’19-ben beengedte a román hadakat az ország szívébe. A rokonság szerint nem a csóró székely vöröskatonák árulták el a hazát, hanem az úri népből kitenyésztett ludovikás tisztikar paktált le az Antanttal. A csóró székelynek nem szokása a memoárírás. Főleg nem a tegnapi ellenség vackában dőzsölve, a haza megmentőjeként tetszelegve. No de dicstelen múltjukat tovább takargatva azt is képesek feledni, hogy mi lett a sorsuk a hazafi közkatonáknak, miközben a kollaboráns, önző magyar urak addig-addig sütögették a kis pecsenyéjüket, míg Trianonban odaégett a magyar királyság széle, a székely becsülettel együtt, hiába rakta Horthy az áruló urak nyakába a Nemzetvédelmi Keresztet.

A mostani uraink megszervezték és már megint kezdik cukkolni a kisantantot, főleg a románokat. Kezdetben hivatalosan cimboráltak velük, még volt szekusokat is importáltak tőlük többnyire pártegyházi szolgálatra, a rossznyelvek szerint. Az igaz viszont, hogy már restauráltak sok mindent a Horthy érából, így a rossz viszonyt is gőzerővel. Jó, a Ludovikát még építik (amíg Felcsútig nem ér). Vésztörvényszék, és kijárási tilalom nincs egyelőre. A regisztrációs karaván gőzerővel végzi a Sorosozást odaát is (bocsánat, sorozást). A bejárási tilalom csak azokra vonatkozik, akiket nem a fejesek importálnak. A nagy migránsozás közepette elég jól megy nekik a bolt. Küldök is róla statisztikát. Bogarássza kend.

1

2

3

4

5 6

7

8

9 10 11 12

Az öregeim szerint jobban teszi, ha odakünn vár. A székely hadosztályt most is hadrendbe állította már a nemzetvesztő úri huncutság, de az én nagyszüleim azt vallják, hogy minket, székelyeket egyszer lehet becsapni és ez száz esztendővel ezelőtt már megtörtént. Készüljön kend! Itt az alkalom lemosni a szégyent. Vegyük vissza – amíg még lehet vér nélkül – a hazát.

Tudjuk, hogy odaát a tisztikar a szokásához ragaszkodva „már fényesre nyalta a múltat és a pénzünket osztogató kegyúr valagát” (nem én mondtam, szöveghű idézet a Karcsi ’bától). Sebaj. A székely ember tudja, hogy a falujában stadiont építő Kárpátok Géniusza és a Kárpát-medence Táncoló Pávája, egykutya.

Maradjon kint, mi féltjük ettől a békétlen hazától kendet, főleg én:

Mirtill

Bütyökfalva, 2018. február 23.

P.S.: Ha teheti, akkor ne nagyon mérgelje már az én tatámat. Ez a nyirkos, csontjait rágó, semmilyen idő is elég kínszenvedés neki, és akkor még kend a Horthy mise iránt érdeklődik!  Azt üzeni a tata, hogy egy mise az semmise; térden az ország! A mostani fejedelmünk az Isten, Haza, Család jelszót illiberálisra módosította és már az Istent is hazalopta a családnak.

Ja! Majd elfelejtettem. A parlament környéke már horthysra van visszacsinálva, az épület régi bútorzatából a köpőcsészét még nem vitték vissza a helyére, így a képviselők kénytelenek egymást köpködni. Sajnos ennyiben ki is merül részükről a népképviselet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!