Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz pártcsaládja szerint Orbán a győzelem reményében hazudik a szavazóknak. De ez majd elmúlik, ha megnyerte a választást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Változhat a magyar kormány hozzáállása az Európai Unióhoz (EU) az áprilisi parlamenti választás után – mondta az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának német elnöke egy pénteki interjúban.

Inge Grässle a Südwestrundfunk német regionális közszolgálati médiatársaságnak nyilatkozva rámutatott, hogy Lengyelország kapja a legtöbb pénzt az EU-s költségvetésből, és Magyarország kapja a legtöbb pénzt egy főre vetítve.
Mint mondta, “elviselhetetlen”, hogy éppen ez a két EU-tagállam mutatkozik “különösen engedetlennek” a közösségi jog és az uniós normák  betartásában, és mindig arra kényszeríti a többieket, hogy “megrendszabályozzák” őket.
Azonban Németország “érdekes javaslatokkal” állt elő, elképzelése szerint feltételekhez kell kötni az EU-s pénzek kiosztását – mondta az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, hangsúlyozva, hogy az elképzelés megvalósításával lehetőség nyílik a takarékoskodásra.
Hozzátette, hogy ez nem “büntetés” lenne az olyan tagállamok számára, mint Lengyelország és Magyarország, hiszen kézenfekvő, hogy aki nem tartja be az EU-s jogot, nem várhat szolidaritást a többiektől pénzügyi kérdésekben.
Ezt világossá kell a varsói és a budapesti vezetés előtt – mondta az Európai Néppárt (EPP) EP-frakciójának képviselője.
Megjegyezte, hogy szerinte a magyar kormány az áprilisi választás után másként viszonyul majd az EU-hoz, Lengyelország viszont “sokkal nehezebb” eset.
Kifejtette, hogy az agrártámogatások és a strukturális és beruházási alapok teszik ki az EU-s költségvetés 80 százalékát, ezért ezen a két területen kell spórolni. Az agrártámogatásoknál meg kell fontolni, hogy érdemes-e az EU pénzéből további gazdagodáshoz segíteni az egyébként is gazdag termelőket – mondta az EP költségvetési ellenőrző bizottságának, kiemelve, hogy a támogatott mezőgazdasági termelők 10 százaléka szerzi meg a támogatások 90 százalékát.
 A strukturális és beruházási alapoknál feltételekhez kell kötni a támogatásokat, és csak olyan fejlesztéseket szabad támogatni, amelyek “többletértéket” hordoznak az egész közösség számára, amelyek “hoznak valamint az EU-nak” – tette hozzá Inge Grässle, megjegyezve, hogy a tagállamokban tett látogatási során rendre tapasztalja, hogy az uniós pénzekből “butaságokat finanszíroznak”. (MTI)

No. Miután majdmindjárt elkezd sikoltozni a propagandamédia hogy Soros György fellökte Orbán Viktort és elvette az aprópénzét, értelmezzük, mit látunk itt. A Fidesz pártcsaládjának egyik elnöke kimondta azt, amit már régen ki kellett volna mondani. A szolidaritás nem egyirányú utca. A közös szabályokat be kell tartani, a közös döntéseket végre kell hajtani, különben nincs pénz. A pazarlást és az uniós polgárok adójának szervezett lerablását meg kell fékezni.

Azt is kimondta Inge Grässle, hogy Orbán és brigádja úgy hazudnak, hogy a szemük sem rebben. Ezt ők ott tudják. De majd ha megnyeri a választást, akkor úgy fog viselkedni, ahogy azt az EU elvárja, csak most minket hülyít itt a hazugságaival.

Hát nem mondom, kell gyomor a politikához. A normális élethez meg némi gógyi nem ártana, mert az a nép, amelyik hatalomban tart egy ilyen kétszínű hazugot, biztosan nem állt elöl, amikor az észt osztották. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!