Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hazaárulás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szánlak, nemzetem.

Ismét bukásra állsz. Mint oly sokszor már történelmed során.

Ma Magyarországon 2 fajta hazaárulás zajlik. Az egyik az orbáni rezsim hazaárulása, a másik az ellenzék hazaárulása.

Az Orbán-rezsim hazaárulását nem részletezem. Mindenki ismeri, tudja, tapasztalja. Könyvek ezreit lehetne írni arról, hogyan és miként árulja el naponta a nemzetét az orbáni rendszer. Hogy ragadta magához a hatalmat, hogyan fosztja ki az országot, menti a vagyont egy szűk elit bankszámláira. Hogyan rohad le az egészségügy, hogy amortizálódik le az oktatás, és miért vándorolt el 1 millió magyar honfitársunk az országból. A kár, amit az Orbán rezsim okoz, felbecsülhetetlen. De nem csak gazdasági, hanem óriási szellemi károkozás zajlik, amely évtizedekre fogja meghatározni az ország mentális állapotát. Sokkal tovább fog tartani ezt rendbe tenni, mint a gazdasági károkat.

Mára mindenkinek világos lett, ha eddig még nem volt az, hogy egy kisebbség tartja sakkban és uralja az ország többségét. Hazudik, lop, csal és rohasztja lefelé az országot. A többség számára teljesen világos, hogy vissza kell venni tőlük az országot, és vissza állítani az európai értékeket, a demokráciát. A cél teljesen világos és tiszta. Nincs más út, mint visszatérni a demokratikus nemzetek közé.

De ha világos a cél, a többséget képviselő pártok miért követnek el tevékenységükkel hazaárulást? Mert senki ne feledje, az is hazaárulás, ha ismerem a célt, ismerem az ahhoz vezető utat, és mégsem azon járok.

Az ellenzék hazaárulása még fájdalmasabb, hisz hatalomban tartja az Orbán-rezsimet. Tudja, ismeri a leváltásához szükséges megoldást és mégsem alkalmazza. A játék ellenzéki résztvevői külön méregetik a farkuk hosszát, nézegetik naponta a tükörben, hogy mekkora. A miniszterelnök-jelöltjeik naponta öntik a nép nyakába, hogy ők egyenként is képesek leváltani Orbánt, mindenki meglássa majd. Vona, Szél, Fekete-Győr, Gyurcsány, Karácsony, mind egytől egyig hiszi, hogy képes lesz leváltani Orbánt. Ha minden így marad, a hátralévő majdnem 45 napban, előre borítékolható az ellenzék bukása.

Ebben a játékban nincs más út a helyzetet és a célt ismerve, mint a biztosra játszás. Nincs ha, lehet, nincs csoda, de megváltó sincs. Egy tábor, egy zászló a cél érdekében. Egy biztos eredményt/győzelmet kockáztat az ellenzék összes részvevője egy bizonytalanért. Mi ez, ha nem hazaárulás?

Az ellenzék demokratikus oldala azt mondja, a Jobbikkal nem fog össze, mert. A Jobbik azt mondja, a demokratikus oldallal nem fog össze, mert. A törpéket, a kamu pártokat figyelmen kívül hagyhatjuk, a végeredményt nem képesek befolyásolni, főleg akkor nem, ha teljes lenne az összefogás a meghatározó pártok részéről. A most bizonytalan és valószínűleg majd nem szavazó tábort is meg lehetne mozdítani, szavazásra sarkallni, ha Orbánnal szemben egy zászló alatt állna fel a másik oldal, és egy alternatíva látszana.  Orbánnal szemben egy ellenfél kellene hogy legyen. Egyetlen alternatíva, hogy biztos legyen a siker. Minden más megoldás olyan mint a lottózás: vagy bejön, vagy nem.

Az ellenzék demokratikus oldala azt mondja, a Jobbikkal azért nem fog össze, mert ott van a múltja. Mindig evvel a kibaszott múlttal foglalkozik itt mindenki, ezért nem vagyunk képesek aztán előrefele haladni.  A Jobbik pedig meg van győződve saját farka nagyságáról, mert szentül hiszi, hogy ő a kormányváltó erő, csak mert egyes kutatások a második helyre mérik a pártot a Fidesz után.

Az nem igaz, hogy a demokratikus ellenzék egy összefogás kapcsán nem tudná kordában tartani, érvényesíteni az akaratát a Jobbikkal szemben. De ha ettől fél, akkor Orbán leváltására sem alkalmas. És a Jobbik sem, ha azt hiszi, hogy egyedül képes lesz leváltani a demokratikus oldal nélkül Orbánt és rezsimjét.

Ami most zajlik az ellenzéki oldalon, az szimpla hazaárulás. A jövő elárulása, és feltételezhetően, de szinte biztosra vehető módon újabb négy év orbáni kormányzás. A kérdés a mai állás szerint, hogy lesz 2/3, vagy nem lesz.

Ez az év a kiegyezés éve. Azt ünnepeljük, amire anno őseink egy rövid időre képesek voltak, amit megalkottak. Miért nem vagyunk képesek végre egyszer mi, ma élő magyarok tanulni a múltunkból?

Czotter József

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.