Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beszéljük meg ezt a dolgot, ha már a sajátjaitokat totál hülyének nézitek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy jelen állás szerint nagyjából mindenki Putnok fideszes polgármesterének újabb nagyszerű produkciójával van elfoglalva, miszerint a segge egyik felére Gyurcsányt, a másik felére Vonát rajzoltatná, különben meg ha nem csakaFidesz nyer áprilisban, akkor szopni fognak a derék magyar emberek. Ő fogalmazott így, ne tessék eltartani a kisujjakat. Mondanám, hogy ez felháborító annyira, hogy megérjen egy hosszabb eszmefuttatást, viszont aki ebben az országban élt az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc évben is, annak nem szükséges a szívéhez kapnia. Én sem teszem. Ez a polgári-keresztény-nemzeti erkölcsi koordinátarendszer, amelyben az urak mozgolódnak. Tamás Barnabás urat különben sem kell külön kiemelni a nehézsúlyú tahók csoportjából, már korábban is hangot adott a korlátoltságnak, ami a belsejét kitölti: sajnos vannak annyira hülyék a magyarok, hogy olyan embereket engednek a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Sajátosan magyar gógyi, tartás, észjárás, és minden.

Na, szóval meghagyom a politikai bulvármocsár számára a gyönyörűséget, hogy a kereszténydemokrata moralitás fölött megbotránkozva fanyalogjon; különben is még csak 149 ember fagyott halálra ezen a télen, úgyhogy soha nagyobb bajunk ne legyen. (Keserű iróniának szántam, mielőtt valaki félreértené.) Úgy gondolom, hogy a legnagyobb gyönyörűség – perverzek és mazochisták előnyben – pillanatnyilag végignézni azt, ahogy a kormány közpénzzel kitömött csápjai vej vej mellett, ágról-ágra kerülgetik a Tiborcz-ügyet. Hallgatnak, sunnyognak, már úgy tűnik, Simicskáról is leszálltak kínjukban, helyette stopsorosoznak és óbégatnak, hogy mindmeghalunk. Jó.

Még e szürreális csúszómászó üzemmód kontextusában is nevetségesnek hat azonban, hogy éppen az Orbán-kormány egykori elszámoltatásinak és korrupcióellenesnek csúfolt kormánybiztosát, a nemzet egyik legbárgyúbb szórakoztatóját kapták elő korrupciós ügyben felvilágosítani dolgozó népünket. Jurák Kata mikrofonállvány és független médiforradalmár segédletével Budai Gyula márpedig azt teszi, amihez a legjobban ért: szórakoztat. Még ha nem is tudunk önfeledten nevetni a poénjain. Ha viccnek szánták, akkor azért, ha komolyan gondolják, akkor meg azért ér annyit ez a történet, hogy szóljunk róla pár szót.

A Fidesz-féle feddhetetlenség és erkölcsi tisztaság: Simonka György, aki közel egymilliárddal rövidítette meg az adófizetőket, és Budai Gyula, rovott múltó, bukott elszámoltatási kormánybiztos (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A Fidesz-féle feddhetetlenség és erkölcsi tisztaság: Simonka György, aki közel egymilliárddal rövidítette meg az adófizetőket, és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos (Fotó: MTI/Kallos Bea)

Tehát miközben az ország miniszterelnökének famíliájára a bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúja vetül (napról napra egyre élesebb megvilágításba kerül, mekkora nagy irdatlan disznósággal állunk szemben), Budai Kartellezünkésakkormivan? Gyula korrupciófelelősből – akinek küldetése az volt, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatti időszak megvalósuló/tervezett nagyberuházásait vizsgálja – vidékfejlesztési államtitkárrá előléptetett egyén elmagyarázta, hogy mi is megértsük:

  • A szocialisták alatt a korrupció kormányzati szinten volt jelen, tehát a szocialista–szabad demokrata kabinetek teljes struktúráját behálózta.
  • Az én legnagyobb szívfájdalmam egyébként az, hogy Gyurcsány Ferenc nincs börtönben. Ha valaki, ő nagyon megérdemelné, hogy rács mögött legyen.
  • Nekem már bírósági papírom van arról, hogy kimondhatom: Czeglédy Csaba bűnszervezetet működtetett.
  • A bíróságok, ha politikus is érintett az ügyben, nem mernek olyan döntést hozni, mintha egy átlagos emberről lenne szó. Pedig ugyanazokat a jogszabályokat kell alkalmazni. Csak a média rátelepszik az egészre, tudósít róla, fókuszban van, és elbizonytalanodnak a bíróságok is. A bíróságokon nem volt meg a rendszerváltás. Ezt nem én mondom, mások mondják, legutóbb két, a pályáját elhagyó bíró tett ilyen kijelentést az egyik kereskedelmi adón.
  • Csak ismételni tudom magamat. A legnagyobb kudarcom az, hogy Gyurcsány nincs börtönben. A legnagyobb sikeremnek pedig azt tartom, hogy azt a munkát, amivel a kormány 2010 októberében megbízott, a lehető legjobb tudásom szerint végeztem el. A 110 vizsgálatból hatvanegyben tettem feljelentést, ezekben 49 személyt gyanúsítottak meg, közülük 37-en ültek a vádlottak padjára. Mindegyikük a Gyurcsány–Bajnai-kormányokhoz köthető. Tudásom legjavát adtam ebbe a dologba.

Jól van, Gyula, ügyes voltál, megcselekedted, amit a haza a Párt és a Vezér megkövetelt. Én mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy a tudásod legjava arra legalább elegendő-e, hogy felügyelet nélkül közlekedj az életben, de az mindegy. Ha pillanatnyilag és bármikor van megmondhatója annak, hogy hányadán állunk a honi korrupcióval, az kétségtelenül te vagy.

Te, egy letűntnek hitt rendszer katonai ügyésze.

Te, a magánokirat-hamisítási ügybe keveredett, aztán az elévülés okán tisztára mosakodott kispályás tróger.

Te, akinek politikai karrierje akkor hágott a csúcsra, amikor korrupciós villámhárító minőségedben végighörögted az országot, mindenkit megvádoltál, naponta hazudtál valamit a kamerába, naponta sértettél személyiségi jogokat és vádaskodtál alaptalanul.

Te, aki számtalan ellened indított pert elveszítettél.

Te, aki nagyjából semmit nem tudtál bizonyítani az ócska ömlengéseidből.

Igen, te, aki mégsem egy hűvös cellában elmélkedsz pillanatnyilag az életed nagy dolgai fölött, hanem szívfájdalomról óbégatsz, hogy Gyurcsányt nem sikerült rács mögé dugni.

Beszéljük meg ezt a dolgot, jóember, ha már a sajátjaitokat kreténnek nézitek. Gyurcsány Ferenc azért nincs börtönben, mert (amellett, hogy nézetem szerint ez nektek nem is lenne érdeketek, soha nem is volt), mert vádat sem sikerült emelni ellene. Vádat márpedig az ügyészségnek kell emelnie, és ez ugye nem történt meg. Vajon Gyurcsány ügye azért nem került a bíróság elé (és ha oda került volna sem borítékolható, hogy Budai Gyula szívének óhaja szerint született volna ott ítélet), mert az ügyészségen sem volt meg a rendszerváltás? Vagy azért, mert egyetlen darab nyomorult terhelő bizonyítékot sem bírtatok összekaparni a pofázás mellett?

Jó, azt értem, hogy fröcsögve gyurcsányozni, a bíróságokat basztatni menő és kifizetődő. Mert minden állampárti igyekezet ellenére azokat még nem sikerült bedarálni, megfojtani, engedelmességre bírni. Jó, azt is értem, hogy aki érdemi munkavégzésre alkalmatlan, sötét a múltja, de kiválóan hajtja végre a parancsokat és két mondatot egymás után bír rakni, abból akár még Budai Gyula is lehet. De most akkor azt akartad ezzel mondani te is – valamelyik hozzád hasonló szellemi súlyemelő már belengette vagy két hete -, hogy április 8-a után a bíróságokkal folytatjátok? Jól értjük, hogy a rendszerváltás nem azért nem következett be, mert a Fideszben a régi rezsim szolgái csúnyán felülreprezentáltak, hanem mert a bíróságok még mindig nem a Fidesz szája íze szerinti ítéleteket hoznak?

Nyolcadik éve óbégattok az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év mindent átszövövő szocialista korrupciójáról, miközben néhány pitiáner senkin kívül sikerült két Gyurcsány-közeli embert lesittelni – most figyelj, Gyula! – egy soha a büdös életben meg nem valósult beruházással (a sukorói telekcsere és kaszinóbiznisz, ahogy fogalmaztál) kapcsolatos állítólagos vesztegetés okán. Miközben – hogy az összes többi ügyleteiteket ne említsem – az ország miniszterelnökének családja uniós pénzeket lopott szét, amiket a magyar polgároknak kell visszafizetni. És van pofád még kiállni a napra és azon vinnyogni, hogy a bíróságokon még nem a NER-kézikönyv alapján hoznak ítéleteket?

Mindazonáltal ne keseregj, Gyula! Már az egész ország rács mögött van. Vagy szöges drótkerítés, vagy mi az. Tökmindegy. Egyre inkább elzárva a normalitástól, a jogállamiságtól, Európától. A trágyadomb tetején meg Budai-féle sötét zugügyvédek osztogatják az észt és az igazságot. Április 8-a után pedig szépen befejezik a művet. Mert a szocialista kormányzati korrupció elviselhetetlen. Az.

P.S. Mutasd csak azt a bírósági papírt Czeglédy bűnszervezetéről, Gyula!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.