Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Akit nem lehet megvenni, azt elüldözik, akár a halálba is kergetik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mikor az első cikkemet megírtam, megfogadtam, nem fogok csúnya szavakat használni. Ez persze nem sikerült tökéletesen, mert egy későbbi írásomban elröppent két b+. Persze meg is kaptam, hogy „gusztustalan” a stílusom. Most is káromkodnék egy cifrát, de nem teszem. Annyit mondok, komoly gond van a fejekben. Egy Orbán Viktor ellenes csoportban az alábbi képet posztolta Attila. Igen. Ez egy választási értesítő.

ertesito

Ezzel nincs is semmi baj. Nagyobb bajt jelentenek az erre érkezett hozzászólások. Mivel nem akartam kimásolni az egész oldalt, példaként álljon itt négy igen „tartalmas” megnyilvánulás:

1 2 3 4

S ilyen volt jó néhány. Próbáltam kikövetkeztetni, miről is lehet szó. Szokás szerint az emberek meg sem nézték miről van szó, s úgy reagáltak, mintha Orbán egy szokásos „konzultációs” sajtpapírjáról lenne szó. Ez esetben igen aggasztó, hogy mennyire (nem) figyelnek az emberek, hogy mire reagálnak. Arra is kíváncsi lennék, mikor elmegy, a szavazókörbe ahová tartozik, ugye emlékszik (?) négy éve hol volt, akkor ott mit mond? „Hát csókolom… Nincs értesítő. Kidobtam, majd utána pisáltam, hogy még a konyha is úszott a húgyban.”

A fenti hozzászólásoknál még „szebbek” azok, akik feladták. Minek menjen el? Nincs kire szavaznom, úgyis a Fidesz nyer, nem változik semmi. Ezeknek hogy magyarázza el az ember, hogy pont azért kell elmenni, hogy ne a Fidesz nyerjen? Hogy legyenek más erők is a Parlamentben, ne csak egy Fidesz mellett szavazó bábellenzék legyen bent. Nem kérdés, hogy a Fidesz bejut a Parlamentbe, de meg kell őket fosztani a kétharmadtól.

Tudom, hogy sokan mit szeretnének. Teljesen megfosztani Orbánt és bűnbandáját a hatalomtól. Elszámoltatni őket, feloldani az összes titkosított mutyijukat, majd börtönbe vágni őket, hogy rohadjon rájuk a lakat. Magam is ezt szeretném. Boldog vigyorral az arcomon nézném végig a tárgyalásukat. Persze ez nem fog bekövetkezni. Ez kb. egy olyan álom, mint amikor az ember elfilózik azon, hogy mit is kezdene a lottó ötössel.

Szóval csak ez a két véglet létezik az emberek szemében. Vagy pokol, vagy menny. Ahogy mostanság látom, inkább a poklot választják az emberek, mert csak az lehet az alternatíva.

Tartozom egy vallomással: egy órája kerülgetem itt a szavakat. Senkit nem akarok megbántani, de meg fogok: bizonyos szempontból az ellenzéki szavazók semmivel sem különbek a fideszes szavazóknál. Míg az utóbbiak csak a kormánymédiából tájékozódnak, vagy csak a szalagcímekből, addig az előbbiek csak a nagy lapokat szemléző portálok összegző írásaiból, és a szalagcímekből. Majd e negyed, fél információk alapján ítélkeznek. Mindenkinek megvan a saját preferált pártja, vagy nincs, és csőlátóan csak velük foglalkozik, vagy senkivel. Senki sem nyitott arra, hogy meghallgassa a másikat. Ez az, amiért képtelenek összefogni az emberek, a pártok. Mindenki a saját véleményét a zászlajára tűzve folytatja a saját kis szabadságharcát. Ezt én is csináltam. Csúfosan el is buktam vele, s ez a sors vár mindenkire, aki képtelen megérteni, hogy most nem az „önzőzés” ideje van.

A gyerek, a család, a munkahely nem indok arra, hogy feladjuk, behúzzuk fülünket, farkunkat. Ez csak ideiglenes önvédelem. Ha Orbán marad, oda a kényelmes „mikrokörnyezet”. Hamarosan mindenkit elér Orbánék tevékenységének a hatása. Egyszer csak a 12 óra munka is kevés lesz, hogy eltartsd a családod. A gyermeked nem veszik fel az óvodába, de még az is lehet, hogy valakinek megtetszik a TE telked fekvése, a vállalkozásod, bármid. Erre halad az ország, és senki se mondja, hogy nem. Már láttunk példát. Akit nem lehet megvenni, azt elüldözik, akár a halálba is kergetik. A gyerek, a család, a munkahely pont indok arra, hogy ne adjuk fel, ne húzzuk be fülünket, farkunkat!

Április 8. Sok múlik ezen a napon. Nem ülhetünk a fenekünkön. Sokan azt mondják: csalni fog a Fidesz. Meglehet, sőt biztos is, de akkor el kell dönteni, mi legyen. Utca, vagy csak kikiabálunk az ablakon, és nézzük tovább a Szulejmánt…

Singing Jungle

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.