Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A történelem szemétdombján az Orbán-dinasztia mellett másoknak is lesz hely bőven

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Indokolatlanul hosszú, mezei fideszes hívő számára unalmas, ámde mégiscsak szóra érdemes interjút közölt a lopott pénzből működő Magyar Idők a Fidesz sztárjogászával, Kósa Lajos pozíciójának örökösével, a Fidesz frakcióvezetőjével, Gulyás Gergellyel. Amikor éppen nem kizárólag az ellenzék mocskolásával vannak elfoglalva, amikor éppen nem kizáróla kétpofára riogatnak, vagy amikor éppen nem saját alternatíva nélküliségüket hirdetik fennhangon, akkor ezek egybegyúrva tálalják. Ez a közpénzből nyomatott mikrofonállványosdi is erről szól. Nem fogom hosszasan idézni az üres szólamokat, de azért kiemelem a számomra legviccesebb/legdühítőbb részeket Gulyás igehirdetéséből. Igen sok minden ráfér ugyanis az ifjú titán orcájára, és az ő esetében ez sokkal kevésbé bocsánatos bűn, mint Németh Szilárd primitív-agyatlan kirohanásainak széles tárháza.

  • Ha azok térnének vissza a választás eredményeként, akik 2002 után nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit, akkor a történelem ismételheti önmagát. Azzal a különbséggel, hogy a balliberális oldal ma politikailag, személyi összetételében és morálisan is még rosszabb állapotban van, mint akkor volt.
  • Osztjuk a jogállamiság és a demokrácia értékeit, de ezek nem válhatnak a bevándorlást elutasító tagállamok megbüntetését szolgáló brüsszeli bunkósbottá.
  • Egy kormánypárt esetén a leghitelesebb ajánlat a választók felé maga az elvégzett kormányzati munka. Teljesen mindegy volt, hogy az MSZP 2010-ben mit ígért a kampányban, mivel nyolcévnyi kormányzásuk alatt tönkretették az országot. A mi jövőre vonatkozó elképzeléseink hitelességét az elmúlt évek kormányzati teljesítménye garantálja.
  • – Az eredmények hangsúlyozása mellett fel kell készülniük olyan támadásokra, mint az OLAF Eliosszal­ kapcsolatos jelentése. Ez az ügy lenne az ellenzék sokat emlegetett atombombája?
    – Ha ez volt az, akkor atomnak semmiféleképpen nem minősíthető, még bombának is nehezen. Az is kérdés, hogy kivel szemben akarták egyáltalán bevetni. A reménytelenséget mutatja, hogy azok az ellenzéki médiumok és politikusok, akik ma közvetetten vagy közvetlenül Simicska Lajos támogatásából élnek, egy olyan ügyet próbálnak meg a kormánnyal szembefordítani, ahol a visszaélésekkel megvádolt cég tulajdonosa a vizsgált időszak nagy részében Simicska Lajos volt. Amennyiben az ellenzéknek ez volt a legfőbb vádja a kormánypártokkal szemben, akkor úgy gondolom, hogy különösebb félelemre nincsen okunk.
  • – Az ellenzék szerint az ügyben a magyar ügyészség elfogult, önök szerint az OLAF avatkozik be a kampányba. Hogy van ez?
    Magyarországon az ügyészség alkotmányos helyzete – szemben számtalan nyugat-európai országgal – garantálja, hogy az teljes egészében független. Az Elios-ügyben korábban is volt nyomozás, amelyet bűncselekmény hiá­nyában zárt le az ügyészség. Az OLAF-jelentés időzítése és koncepciózus volta olyan mértékű beavatkozás Brüsszel részéről a magyar politikába, amelyet nehéz másként értelmezni, mint a brüsszeli bevándorlásbarát politikát megakasztó magyar kormány meggyengítésére tett kísérletként. A brüsszeli balliberális elvtársi segítségnek soha nem volt valóságalapja.

Tudom, hogy vajmi kevés értelme van újra és újra elmagyarázni, hogy mi a legmegdöbbentőbb ebben a pofátlan egyenpropagandában, de azért mégis megpróbálom. Pláne azért, mert sem eddig, sem ezután nem fogok Simicska Lajos támogatásából élni (a két agysejttel lézengő trollantyúknak üzenem, hogy a Soros Györgyéből sem), nem én szagoltam Simicska lábszagát a Bibó Kollégiumban, nem én loptam szét az országot Simicska Lajossal vállvetve, nem én voltam a Fidesz gazdasági hátországát vezénylő főoligarcha, és nem én teszek úgy a megromlott frigy óta, mintha mindig is az esküdt ellenségem lett volna.

  • Van annak egy eléggé penetránsan bűzlő bája, hogy Gulyás Gergely a Fidesz politikai ellenfeleinek erkölcsi állapota felett fanyalogva moralizál. Azzal a morális tartással, amivel ő és a Fidesz rendelkezik. Azzal, amibe belefér a tenyerek viszketése, az erőszak pártolása, a taknyon-véren csúszás, a boldogkarácsonyozás, a nőügyekkel nem foglalkozás, a nyilvánosság előli menekülés, a pillanatnyi politikai érdekekben gyökerező, kormányzati ciklusokon átívelő köpönyegforgatás (az internet egyelőre nem felejt), az ország felemelkedését felülíró, következmények nélküli harácsolás.
  • Lenyűgöző annak a Gulyás Gergely sztárjogásznak a szájából a jogállamiság és a demokrácia értékei melletti kiállás, aki a jogállamiság és a demokrácia nevében saját kezével jegyezte azt a parlamenti határozatot, amely jogerős bírósági ítélet hiányában mondta ki bűnösnek a Fidesz egyik politikai ellenségét, Czeglédy Csabát. Hadd ne mondjak más példákat a kopasz verőemberekkel körített jogállamból, ahol polgári periratok szivárognak büntetlenül, ahol az igazságszolgáltatás (nevezzük annak) áldozatai (nevezzük áldozatoknak) a revolvermédiából értesülnek arról, hogy a magánéletük közüggyé avanzsált.
  • Ha az elvégzett kormányzati munkát abban mérjük, hogy mely kormánynak sikerült nyolc éven keresztül egyik kommunikációs propagandakampányból a másikba esve, közpénzmilliárdok árán, plakátok révén üzenni, megvédeni, megtámadni, és irányítani az országot, akkor kétségtelenül van mire büszkének lenni. Gyanítom, hogy Simicska Lajos aranyat érő kútfeje nélkül ez sem jöhetett volna össze. Ha Mészáros Lölö, Vajna, és Tiborcz zsírosodásának mértéke a kormányzati teljesítmény fokmérője, akkor hátra lehet dőlni, ez is pipa. Járulékos haszon, hogy így is csak bízni lehet abban, hogy a Fidesz bármit ígér is a kampányban (folytatják), a nyolcévnyi nettó pusztítása miatt (a legnyomorultabbak kizsákmányolása a tehetősből milliárdossá hizottak javára) már nem lehet a felelősséget az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év örökölt keserveire kenni.
  • A legszebb azonban mégiscsak Polt Péter jogállam-hantoló korrupt legfőbb ügyész mosdatása a példátlan magyar alkotmányosság árnyékában. Valóban példátlan, hogy egy megélhetési sztárjogásznak (nem Kósáról, nem Rezsiszilárdról, nem Tállairól van szó) a független ügyészség szókapcsolatot egyáltalán van bátorsága a szájára venni. Példátlan, hogy a mindent elsikáló legfőbb ügyészt és sóhivatalát – akik a dokumentált, tényfeltárt disznóságokat nyolcadik éve sikerrel söprik a maffia szőnyege alá – egyáltalán pozitív előjellel említi bárki. Példátlan, hogy a Fidesz ügyeletes megmondóembere szerint a mindenhonnan szivárgó Elios-ügyet, a bűnszervezetben elkövetett csalásokat és visszaéléseket azzal lehet mentegetni, hogy ki volt az érintett cég tulajdonosa, és ki nem volt. Példátlan és elborzasztó, hogy erre az erkölcsi alapvetésre hivatkozva kuncsorognak újabb négy éves felhatalmazásért, és erre akarják építeni a szerintük polgári, szögesdróttal ölelt Magyarországot. Példátlan, hogy az az érzésük, ez a fölényes hazudozás azokra az ellenzéki médiumokra és politikusokra nézve gyalázat, akik ma közvetetten vagy közvetlenül Simicska Lajos támogatásából élnek. Nem. Ez az undorító, nagypofájú, elhazudott és szarelkent gigakorrupció mindazokra nézve szörnyű, akiknek a kárára történt, akiket megloptak, akiket hülyének néztek. Azokra, akiknek a szavazataival legitimálni akarnak minden eddigi és minden jövőbeli gazemberséget. Már elmondtuk: a törvénytelenséggel nem az a baj, hogy kihez köthető és mikor derül ki, hanem az, hogy megtörtént. Ennek semmi köze a kormány bevándorláspolitikájához, Soroshoz, vagy Brüsszelhez, sem ahhoz, hogy valaki fideszes, vagy nem. A legszarabb az, hogy pillanatnyilag úgy néz ki, a Fidesz-kormányt csak saját maga képes meggyengíteni, senki más. Aki pedig büszke arra, hogy bűnöző-gyanús egyéneket menteget, aki semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy az Orbán-klán az ő hátán is fát vágva hízik degeszre, az akkor is egy okádék szarember, ha ő maga történetesen egyetlen LED-lámpányi pénzt nem lopott el a közösből. Engem ugyan a legkevésbé sem érdekel, de azért leírom: Gulyás Gergely is pontosan oda fog kerülni, ahova a nagypályás korrupt gecik. És senkit nem fog érdekelni, hogy a sokévi fideszes átlagnál magasabb intelligenciáját miért hányta telibe a párt és a vezér iránti szájszagú lojalitás miatt. A történelem szemétdombján az Orbán-dinasztia mellett másoknak is lesz hely bőven.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.