Február 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Fideszt soha, egyetlen egy pillanatig sem érdekelte sem a külhoni magyarok, sem a belhoni magyarok kínja, baja, boldogulása, vagy szenvedése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,275,005 forint, még hiányzik 1,724,995 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az év cinikusa díjat ezennel kiosztom. Nem Lázárnak, nem Balognak, nem Németh Szilárdnak, még csak nem is Orbán Viktornak. Annak az embernek, aki karrierje csúcsának azt tartja, hogy anya lehet, aki a főnöke szerint akár még miniszter is lehetne, ha nem lenne gyenge nő és aki gondolkodás nélkül beleáll minden faszságba és még abban sem vagyok biztos, hogy nem hisz abban, amit mond.

Novák Katalin a 2018. a külhoni magyar családok éve című programsorozat eseményén kijelentette: kevéssel az április 8-ai választás előtt sokan azt gondolják, hogy a határon kívül élők ügyét kampánytémává lehet tenni, holott ez nem lehet kampánytéma.
Azt mondta: azt várja mindenkitől, határozottan képviselje ebben az ügyben az “egyetlen lehetséges álláspontot”, azt, hogy “egymás nemzettestvérei vagyunk, így tekintünk egymásra, függetlenül a választási ciklusoktól”. (MTI)

Aki ebben az országban élt az elmúlt nyolc évben és nem zárta magára az ajtót, az pontosan érti, miért végtelenül cinikus, hazug kijelentés ez egy fideszkatona szájából.

A Fideszt soha, egyetlen egy pillanatig sem érdekelte sem a külhoni magyarok, sem a belhoni magyarok kínja, baja, boldogulása, vagy szenvedése. Éppen annyira leszarja a kormány a külhoniakat, mint a saját híveiket és az ország minden egyes lakóját. Pont annyira szükséges rossz, éppen úgy igavonó barom a szemükben a csíkszeredai pék, mint a mátészalkai postás.

A kormány semmit, a világon semmit nem tesz, ami nem a saját érdekét szolgálja. Semmit. Soha. Szó sincsen humánumról, szociális érzékenységről, erkölcsi kötelességről és hasonló baromságokról. Hatalomról és pénzről van szó, semmi másról. Soha nem is volt szó másról. A köré gyártott ideológia is csak eszköz, a kormány pillanatnyi igényei szerint változtatható és változtatott eszköz.

A nemzettestvérek – valamiért borzalmas számomra ez a kifejezés – a hatalom megtartásához kellenek. Erről szól minden, a lábszagú propaganda, a határon áttalicskázott pénz, minden a világon. A határokon átívelő beleugatás a politikába, a Magyarországon élő, dolgozó és adózó emberek megnyomorítása árán is támogatott, pénzelt, vagy akár felvásárolt külhoni szavazók ügye erről szól. Minden fillér, ami ebből az országból más országba megy, szavazatvásárlás. És minden fillér hiányzik innen. A kórházakból, ahol már nem kap gyógyszert a beteg, hanem magának kell vinnie, ahol napi 550 forintból kell kihozni a napi háromszori étkezést, hiányzik a szociális ellátásból, mert nem jönnek létre új férőhelyek az idősotthonokban, a meglévő intézményektől is igyekszik szabadulni a kormány, átjátszva azokat (persze főleg akkor, ha értékes ingatlan is tartozik hozzájuk) az egyházaknak. Hiányzik azoknak a munkaképtelen embereknek az ellátásából, akiktől megvonták a rokkantellátást, kilátástalan, megoldhatatlan helyzetbe sodorva őket. Hiányzik az oktatásból, ahol lassan a gazdagok előjoga lesz a minőségi tudás.

A határon túli nemzettestvéreink csak azt látják, amit látni akarnak. Az ingyen pénzt, a gazdag anyaországot, az adakozó Orbán Viktort. Arra nem gondolnak és nem is akarnak gondolni, hogy azt a pénzt valahonnan el kellett venni és a legszegényebbektől, leginkább kiszolgáltatottaktól vette el a kormány. Egyszerűen azért, mert ők nem képesek védekezni.

Novák Katalin rózsaszínű gyermekálmaival szemben a valóság az, hogy a Fidesz tette kampánytémává a külhoni magyarok ügyét, ők azok, akik végigtalpalnak minden átadott beruházást és elóbégatják, hogy csak akkor jön több pénz, ha ők maradnak hatalmon és ezért szavazzanak rájuk a nemzettestvérek. Ezzel párhuzamosan azok a magyarok, akik itt születtek és éltek, de kénytelenek voltak külföldön életteret keresni maguknak, minden létező módon nehezített pályára kerültek. Ők nem szavazhatnak levélben, sokan a regisztrációnál elbuknak, sok száz kilométert kell utazniuk, hogy leadhassák a szavazatukat. Márpedig ők a mi fiaink, lányaink, testvéreink.

Ha vége lesz ennek az ámokfutásnak, amikor majd normalizálódik a helyzet, akkor fognak a külhoni magyarok igazán rájönni arra, hogy eszközként szolgáltak egy hatalom- és pénzéhes banda kezében és akkor fogják belátni (ha valaha is belátják egyáltalán), hogy ilyen súlyos rombolást soha, senki és semmi nem tudott véghezvinni a határon túliak és az anyaországiak kapcsolatában, mint amit a Fidesz véghezvitt. Ezen semmi sem fog segíteni, még Novák Katalin kedves mosolya sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!