Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Üzenem az engem és a hozzám hasonlóan rövidebb-hosszabb ideje külföldön élő honfitársaimat gúnyolóknak, átkozóknak: én hazamegyek szavazni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Kolozsváros! Ha lehetőség lenne rá, örülnék, ha megosztanák a levelemet, mert úgy gondolom, sok, hozzám hasonlóan külföldön dolgozó magyart érint – és talán néhány, nekünk rosszat kívánó hozzászóló magába száll, ha elolvassa. Köszönöm.

Elegem van!

Elegem van abból, hogy minden, a határon túli szavazókkal foglalkozó cikknél rengeteg „kedves” hozzászóló savazza a külföldön dolgozó magyarokat. Hogy minek mentek külföldre?! Ugyan honnan tudják ezek a hozzászólók, hogy ki miért ment el? Sokan a pénz miatt, és nem mindenki a pénz miatt.

Én például azért döntöttem úgy, hogy külföldre jövök dolgozni, mert majd’ 2 év után meguntam, hogy 40 felett nem találtam munkát, hogy a munkaadók a korom miatt utasítottak el; elegem lett a munkaügyi hivatal ügyintézőiből, akik lekezelően és megalázóan bántak velem, mintha direkt akartam volna munkanélküli lenni. És nem utolsó sorban égett a pofám, hogy egészséges felnőtt emberként az idős, nyugdíjas szüleim támogatására voltam szorulva. Hát én ezért jöttem külföldre. Itt van munkám, ahol megbecsülnek, és bár nem lettem milliomos, de simán kijövök a fizetésemből, szépen tudok félretenni is és persze most már én támogatom a szüleimet. Az vesse rám az első követ, aki – ha lehetősége van – a helyemben nem ezt tette volna!

És ha már a határon túli magyarokról beszélünk: Trianon egy nagyon sötét fejezet a magyar történelemben. Szörnyű lehetett megélni, hogy az átrajzolt határok családokat szakítottak el egymástól. De könyörgöm! Azóta eltelt 100 év! Miért kell mindig a múlton rágódni? Főleg, hogy azt már nem lehet megváltoztatni? Ráadásul, már elnézést, de bármelyik ott élő magyarnak ezer és egy alkalma lett volna azóta átköltözni a határ másik oldalára. Főleg amióta a Fidesz két kézzel osztogatja a magyar állampolgárságot (zárójelben megjegyzem: azért ha valaki figyelmesen követte-követi az eseményeket, teljesen tisztában van azzal, hogy sok „szegény” határon túli magyar, ahelyett, hogy Magyarországra költözött volna, a frissen megszerzett magyar útlevelével felkerekedett és mostanra már Kanadában, az USA-ban, vagy Ausztráliában él).

Szóval nagyon, de nagyon unom már, hogy ezek a fent említett hozzászólók folyamatosan azzal jönnek, hogy totálisan rendben van az, hogy a határon túli magyarok levélben is szavazhatnak (mert hiszen hát a kormány megadta nekik ezt a jogot), miközben mi, akik külföldön élünk, dolgozunk csak a követségen szavazhatunk, vagy haza kell mennünk szavazni! Miért jobbak a határon túli magyarok minálunk? Miért érdemelnek ők többet, mint mi? Ők soha nem éltek Magyarországon, soha nem dolgoztak ott, soha egy fillér adót nem fizettek, soha semmivel nem járultak hozzá az ország működéséhez (fejlődéséhez?)! Nem, ez egyáltalán nincs rendben!

Több olyan hozzászólást olvastam, amiben hazugságnak mondják, hogy a Fidesz megvásárolta volna a határon túliak szavazatát. Hát nem hazugság! Mert ugyan miért szavaz mindegyik a Fideszre? Mert tőlük kapja a támogatást. Azt a támogatást, amit Orbánék az éhező magyarországi gyerekektől, a Magyarországon egy életet ledolgozó, most pedig a fűtetlen lakásukban fagyoskodó nyugdíjasoktól, a kizsigerelt, közmunkára kényszerített magyarországi dolgozóktól vonnak el.

Szóval elegem van! És innen üzenem minden, engem és a hozzám hasonlóan rövidebb-hosszabb ideje külföldön élő honfitársaimat gúnyoló, szidó, vagy átkozó kommentelőnek: én hazamegyek szavazni. És nagyon-nagyon remélem, hogy a szavazatommal hozzá tudok járulni ahhoz, hogy ez a tolvajbanda végre oda kerüljön, ahova való, és Magyarország újra egy normális, európai ország legyen.

Nagy Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.