Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fene azt az érzékeny gyomrotokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Munkaköri leírásom okán naponta elég hosszasan szoktam csüngeni az állami hírügynökség (lánykori nevén: MTI) hírfolyamán. Nem mintha ez egy közérdekű információ volna, itt és most annyi jelentősége van: amennyi irreleváns, senkit nem érdeklő ökörséget/vegytiszta állami propagandát ott egy helyre összelapátolnak egységnyi idő alatt, sehol máshol. Hogy mire gondolok? Például ilyenekre (a propagandát most hagyjuk):

  • Farsangbúcsúztató tikverőzést rendeznek ma Mohán;
  • A síelők átlagosan napi 760 forintért kötnek utasbiztosítást;
  • Agytornával edzik az idős kutyákat;
  • Átadta megbízólevelét az új nepáli/dél-koreai/pakisztáni nagykövet;
  • Harminc magyar bor került be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába;
  • Lezuhant egy helikopter Tomszk megyében;
  • Sztrájkolnak a rendőrök Szlovéniában;
  • Megújul a Zeneszöveg.hu.

Jó, biztos én vagyok a büdösbunkó, mert mindenbe belekötök, és nem bírom felfogni, hogy márpedig ezek itt mind közérdeklődésre számot tartó történések, amelyekről egy állami hírügynökségnek kutyakötelessége beszámolni. Jó, elfogadom, hogy ezeknek az információknak van keresnivalójuk ott, ahol, sőt: még azt is beveszi a gyomrom, hogy olykor még a Reális Zöldek Klubjának agyhalott, igénytelen, helyesírási hibáktól hemzsegő közleményeit is muszáj beemelni a kínálatba. Ha Orbán kisvasútját védik a diákok követeléseivel és az ország élhető jövőjével szemben, akkor pláne. Akkor kibaszott országos hír lesz belőle. Jó.

Ám éppen mivel ennyire engedékeny és megértő vagyok, magyarázatra szorulna, hogy az objektív, pártatlan köztájékoztatás jegyében hogyan fordulhat elő már sokadik alkalommal az, hogy Orbán pereputtyáról szóló közlemények fennakadnak az MTI cenzúrájának ótvaros hálóján? Hogyan lehetséges az, hogy miközben a magyar adófizetőket kollektíven egy tizenmilliárdos büntetés fenyegeti azon egyszerű és földhözragadt oknál fogva, hogy a miniszterelnök veje és bandája szabálytalan, törvénytelen, a bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúját felvető módon élt vissza európai közpénzekkel, a Magyar Távirati Iroda egyszerűen nem hajlandó erről beszámolni? Vagyis a makkoshotykai farsangbúcsúztató tikverőzés közügy, a regnáló kormánypárt, illetve a regnáló kormány első embere famíliájának korrupciós botránya nem közügy.

Tehát adott egy demokratikusan megválasztott parlamenti párt. A szóban forgó párt arról szeretné tájékoztatni a választóit és a közvéleményt úgy általában, hogy egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek célja a korrupciós ügyek feltárásának elősegítése, mivel a korrupció nem finom. A szóban forgó párt szerint ennek a javaslatnak az aktualitását éppen az adja, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal mostanság tárta fel, hogy egy korrupciógyanús ügylet miatt a kéményen dolgozó/békésen és öntudatlanul legelésző adót fizető polgároknak milliárdokat kell visszafizetniük az EU kasszájába, és hogy ennek az ordas ügynek az egyik főszereplője tök véletlenül Tiborcz István, Orbán Viktor veje.

Az LMP nevű, demokratikusan megválasztott párt – korábbi MTI-s afférjai alapján – le sem írja a közleményében a Tiborcz nevet (kvázi öncenzúrázza magát), egyszerűen T. Istvánként hivatkozik nevezett bűnözőgyanús egyénre:

Miközben a miniszterelnök hozzátartozói gazdagodnak, a magyar családoknak egyre többet kell fizetniük: őket fogja terhelni az a 12 milliárd forintos megvonás is, amelyet az OLAF javasolt a T. Istvánhoz köthető Elios Innovatív Zrt. által elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt.

Mi történik ilyenkor az állami propaganda közönséges szócsővévé aljasult, jobb időket is megélt Magyar Távirati Iroda háza táján? Ugyanaz, ami eddig is nem egyszer: megtagadják a közlemény közzétételét. Miért? Mert a közlemény

nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

És most nem arról beszélek, hogy olyan emberek irányítják ezt az országot, akik az elmúlt évtizedekben e nevetséges 12 milliárdnak a sokszorosát érintő mocskos ügyletekben voltak/vannak benne tökig (szevasz, Matolcsy!). Tán nem vagyok annyira naiv idióta, hogy azt képzeljem: ha eddig is röhögve-röfögve rabolták szét az országot, majd pont most fognak meghátrálni; ha eddig lepergett róluk minden korrupciós ügy, majd pont most, az újabb kétharmad hajnalán fogják megadni magukat. Nem erről beszélek, nem vagyok ennyire naiv.

Itt nem azokról van szó, akiknek ez a fekáliaszagú erkölcsi zsinórmérték irányítja a (köz hátán, a köz kárára!) zsírosra lopott életüket, hanem azokról, akik ezt lehetővé teszik. Nem a minden hájjal megkent harsány-hazug Lázárokról, és nem is a minden hájjal megkent, látványosan gyáva, sunnyogó egyszemélyes nemzetvezetésről beszélek, hanem arról a sok névtelen, jelentéktelen figuráról, akinek az kölcsönöz jelentőséget és akinek az teszi meg nem bocsáthatóvá a bűneit, hogy asszisztál ehhez, és bűnözőgyanús erkölcsi hulladékok személyi jogait védi az elhajlott gerincével.

Január közepén Újhelyi Istvántól védték ugyanebben az ügyben, ugyanezzel a módszerrel a miniszterelnök vejének jogait. Akkor a szocialisták az MTI fizetős hírszolgáltatásának, az OS-nek is elküldték a közeményt (ahol pénzért (!) minden hírt közölniük kell), az MTI mégsem hozta le a közleményt. Január végén Hadházy Ákos sajtótájékoztatóját nem találták országos jelentőségűnek, pedig az LMP társelnöke hangfelvétellel bizonyította, miként szerezte meg Tiborcz István az első milliárdját. Ha Orbán vejéről van szó, akkor az MTI anyatigrist játszik: ócska, hányadék magyarázatuk magyarázkodásuk szerint a miniszterelnök veje (a miniszterelnök kedves lányával karöltve) akkor sem közszereplő, ha történetesen az OLAF-vizsgálódik ellene és közpénzről van szó. A szájbatekert esküvőjük közügy volt, az MTI fotókat is közölt róla, minden más, közpénzek körüli sündörgésük nem közügy, hát hiszen nekik is vannak személyhez fűződő jogaik.

Fene azt az érzékeny pofátokat, gyomrotokat, semennyire nem tisztelt közpénzszolgák! Bezzeg Soros, Gyurcsány, Czeglédy, Juhász Péter, Vona Gábor és az elmúltnyócév személyiségi jogaira nem vagytok ennyire érzékenyek. Amikor a habonyista salakmédia exkluzív lejáratásaira hivatkoztok hiteles hírforrásként, akkor soha még egyszer sem merültek fel ilyen eltartott kisujjú aggályok bennetek. Amikor az Orbán-dinasztia ellenségeit kell megforgatni a mocsárban, akkor nem szoktátok befogni az orrotokat. Ennél már csak az lenne faszább, ha a becsületüket és a jó hírüket védenétek ugyanilyen elszántsággal.

Most tehát kivételesen nem az a kérdés, hogy mennyire kell elfajzott, hataloméhes szaralaknak lenni ahhoz, hogy az ember miniszterelnökként, közbizalommal felruházott közszolgaként még a látszat kedvéért se legyen képes kihagyni a közvetlen kiccsaládját ebből a visszataszító harácsolásból. Most kivételesen az a kérdés, hogy mi legyen mindazokkal, akiknek legfeljebb morzsák esnek le az  a puritán-plebejus uraságok rogyásig telepakolt asztaláról, és mégis tolják a szekeret? Ők majd meglóghatnak, ha süllyed a hajó? Ők majd mentesülnek a felelősség alól, amiért naponta tevőlegesen járultak hozzá ahhoz, hogy elvetemült politikai kalandorok szűk köre az erkölcsi-szellemi-egzsisztenciális pusztulás legmélyebb pöcegödrének aljára rántott magával egy egész országot? Ez a kérdés. Fontos kérdés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.