Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Mit csinál a kicsoda?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez a hét se induljon orbitális baromság nélkül, mert a végén még elszokunk tőle.

Azt olvasom, hogy rettenetes módon meg lesz ünnepelve a magyar zászló. Mégpedig március 16-án, mert akkor van neki a napja állítólag. Egy 1848 méter hosszú zászlót óhajt csinálni valaki, amit aztán majd 1848 önkéntes cipel végig az Andrássy úton. A zászló édesanyja Wittner Mária főállású forradalmár, védnöke Balog Zoltán emberi erőforrás. Legalábbis erről tájékoztat minket a zaszlo.magyartricolor.com néven futó portál. Fura, hogy miért .com kiterjesztésű a domain, de van itt más furcsaság is gazdagon.

zaszlo

Az ötletgazda-szervező duó egyik tagja Szilágyi Ákos – mármint ez a név szerepel itt -, akiről konkrétan semmi nem tudható. Mármint arról, hogy kicsoda ő. Hogy nem a minden létező díjjal kitüntetett író, költő, publicista, az egészen valószínű.

Ezzel szemben megtaláltam a cégjegyzékben a (fenti monitorfotó szerint Szilágyi Ákos neve után szereplő) Magyar Trikolór Kft.-t, melynek két tulajdonosa van bejegyezve. Egy 81 éves nő – Dr. Szilágyi Endréné – és egy 52 éves férfi, Szilágyi Áron. Nem Ákos, hanem Áron. Szilágyi Áron bejegyzett lakcíme New Yorkban van. Dr. Szilágyi Endréné lakcíme magyarországi és történetesen megegyezik az 56 Lángja Alapítvány (a Szilágyi Ákos nevéhez kapcsolt másik szervező cég) nyilvános, a bírósági adattárban megtalálható bejegyzésen szereplő székhelyével.

Az 56 Lángja Alapítvány a bírósági nyilvános adatok szerint utoljára 2015-ről adott be adóbevallást. A bevallás szerint abban az évben 25 000 (huszonötezer) forint bevételük volt. Ez nem egy egetverő összeg, azonban itt már felbukkan Szilágyi Ákos neve, akinek a neve alatt ezt sikerült találnom:

naptar

És felbukkan Kavecsánszki Ádám neve is, mint az 56 Lángja Alapítvány egyik kuratóriumi tagja.

adam

És itt újra megtaláljuk ezt a nevet:

polgari

A Polgári Magyarországért Alapítvány teljes egészében központi költségvetésből működő szervezet. 2016-ban például közel 530 millió forint közpénzt kaptak, ebből támogatták többek között a CÖF-CÖKA néven futó teljesen civil szervezetet is.

Tudom, bonyolult egy kicsit. Összefoglalom.

Wittner Mária főállású forradalmár és Balog Zoltán emberi erőforrás védnöksége alatt pénzt gyűjt egy közel másfél kilométer hosszú zászló legyártására az 56 Lángja Alapítvány (az önkéntes zászlóvivőktől minimum 3000 forintot kérnek, ez helyből több, mint 5,5 millió forint, de mindenki más is adakozhat az alapítvány számlaszámára). Az 56 Lángja kuratóriumában benne van Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezési igazgatója. Tehát lényegében egy 25 ezer forintos éves bevételt produkáló alapítvány – Balog Zoltán tudtával és gyámkodása alatt – a saját számlájára milliókat szeretne összegyűjteni azért, hogy egy nagyszabású ünnepséget rendezzenek.

Ha nem jön össze a szükséges (senki nem tudja, mennyi a szükséges) összeg, akkor esetleg megtámogatja majd a dolgot a Polgári Magyarországért Alapítvány? Néhány százmillióval esetleg? Közpénzből mondjuk? És akkor ügyesen körbe is ér a történet. Van még kérdés?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.