Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A cselédmentalitás indokolatlan büszkesége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ott folytatom, ahol tegnap abbahagytam. Arról bátorkodtam beszélni, hogy a fanatikus rajongás egy párt  vezetője iránt káros és beteg dolog. Mindegy, melyik pártról van szó. Azt is mondtam (nem először és nem utoljára), hogy a baloldali, vagy ellenzéki pártok elvakult hívei semmiben sem különböznek a fideszes fanatikusoktól. Az elvakult hívek és rajongók általában és jellemzően mindig egyformák. Miután én Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között látok komoly párhuzamot a személyi kultusz virágba borulásának tekintetében, Gyurcsány híveit hoztam fel példának. Ezzel nem azt mondom – és tegnap sem azt mondtam -, hogy egy szinten van a két ember akár erkölcsileg, akár bármi egyéb módon, hanem azt mondtam, hogy igen hasonlóak a híveik reakciói. Vakon mennek neki bárkinek, aki kritizálni meri a bálványukat. Ezt – egyáltalán nem meglepő módon – maguk az érintettek siettek alátámasztani.

Ez a cikk nekem sem tetszik ……itt nagyon mellé nyúlt az aki írta ! Gyurcsányozik , mint minden agymosott barom !

 „Nem egy párt, vagy egy ember álmait kell beteljesítenünk, hanem rá kell kényszerítenünk azt a pártot és azt az embert, hogy felejtse el az álmait és a közös értékrendet ne rendelje a személyes céljai szolgálatába.” ……….. Szerinted hogyan lehet rákényszeríteni egy pártot és a vezetőjét, hogy ne az önös érdek vezérelje őket? Hallottál már a szigorú pártfegyelemről?

Az még a parlamenti szabad véleménynyilvánítás szabályát is felülírja. ……. Elárulnád kedves Swan Edgar, hogy lehet ezt megvalósítani, ha csak 4 évenként választáskor szólhat bele a politikába a választópolgár? ……. Nem a választókon múlik, hogy a megválasztott képviselőket nem lehet visszahívni! Sőt az sem a választókon múlik, hogy olyan törvényeket fogad el a Parlament, amely szembe megy a választók akaratával! ……. Mi történik, ha az ellenzéki pártok belekiabálják az összes mikrofonba-kamerába, hogy Trócsányi hazudik? Változik tőle valami? NEM! ……. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy te kedves Swan Edgar a mai Magyarország területén születtél-e, hogy ennyire véded a külhoni magyarok szavazati jogát.

Nem fogom elmagyarázni az érdemi eszmecsere és az ostoba személyeskedés közötti különbséget. Azt sem fogom feszegetni, hogy amennyiben valakinek az jelenti a demokrácia csúcsát, hogy négy évente választ magának egy diktátort, az mit vár a jövőtől. Azt sem mondom, hogy aki képtelen értelmezni azt, amit olvas, az ne olvasson. Sőt! Olvasson csak, hátha okosodik tőle.

Azt szeretném inkább elmondani, hogy sokkal több az olyan hozzászólás, majd az abból kialakuló beszélgetés, ami joggal kelt reményeket. Értelmes emberek értelmesen beszélgetnek, vitáznak, érvelnek. Dékások és nem dékások, jobbikosok, emeszpések és olyanok, akiknek nincs pártjuk. És ez nagyon fontos. A beszélgetés, az egymás meggyőzésére való törekvés, a másik megértése, elfogadása. Nem pedig a másik magyarságának kétségbe vonása.

Fejlődni, előbbre lépni ez az ország nem fog eszetlenül vagdalkozó, a másikat megérteni képtelen alattvalókkal, a cselédmentalitást büszkén gyakorlókkal. Arra nem kell büszkének lenni, mert az szégyen, nem dicsőség. Hűségesnek nem egy emberhez kell lenni, hanem a tulajdon elveinkhez. Már persze, ha van olyanunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.