Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vannak még csodák?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár Hódmezővásárhelyen csak február 25-én tartják az időközi polgármester választást, a kampány már bőven kezdetét vette. Az egykori polgármester, Almási István november 20-i halálát követően időközi választásokat írtak ki a Csongrád megyei városban. Lázár János, egykori hódmezővásárhelyi polgármester pedig mindent megtesz azért, hogy a Fidesz által támogatott Hegedűs Zoltán jöjjön ki győztesen a harcból. Ez a február végi voksolás azonban véletlenül sem egy a sok közül. Jelentőségét pontosan mutatja, hogy már a helyi plébános is beszállt a kampányba.

Márki-Zay Péter egyik napról a másikra lett ismert országszerte, amikor bejelentette függetlenként való indulását a Lázár János és a teljes Fidesz vezetés által támogatott Hegedűs Zoltán ellen. Márki-Zay tehát – akit a választásokon való indulási szándékát követő második napon, addigi munkaadója, a Legrand Hungary Zrt. azonnali hatállyal menesztette állásából – gőzerővel készül a polgármester választásra. Noha függetlenként indul, úgy tűnik, a teljes ellenzék beállt mögé.

Az egykori Fidesz szimpatizáns pont azt testesíti meg, ami eddig csak a párt politikusainak rémálmaiban jelenhetett meg. A nagycsaládos, konzervatív, keresztény Márki-Zay tökéletes képviselője lehetne annak, amit a Fidesz kommunikál választói felé. A Fideszből kiábrándult tősgyökeres hódmezővásárhelyi villamosmérnök-közgazdász a város lakóinak sokszori unszolására elindul a polgármester választáson, melynek tétje – nem lehet eléggé hangsúlyozni – jóval túlmutat Hómdezővásárhely polgármesteri székén.

A bejelentést követően tehát elvesztette addigi munkahelyét, amit természetesen megmagyarázott az őt elbocsájtó cég. Feleségét is figyelmeztették, szülészeti vállalkozására is rá fognak szállni. Ezzel szinte egyidőben, utcájukban térfigyelőkamerát szereltetett fel a System Service Kft. Magyarázat persze mindenre van: az ok nem a megfélelmlítés, mindössze véletlen egybeesésekről van szó. A gond csak az, hogy szép hazánkban egyre több véletlen egybeesés történik.

Márki-Zay egy olyan jelölt, aki mögé nem csak a Fidesz ellenzői, de talán sok, eddig bizonytalan szavazó is be fog állni. Mert ugyan függetlenként indul, mégis – a Jobbiktól az Együttig – gyakorlatilag a teljes ellenzék a támogatásáról biztosította. A Fidesz egy esetleges, de annál világraszólóbb vereség kockázatát felmérve mozgósította minden erejét, hogy ellehetetlenítse Márki-Zayt. Ennek legutóbbi felvonása a város egyik templomában történt, ahol  Németh László, helyi plébános az egyik mise végén tartott 10 perces szónoklatban a Fidesz melletti kiállásra buzdította híveit.

Ezzel ismét csak bebizonyosodott az egyház és a kormány közötti szoros kapcsolat. Nem újdonság ez persze, de immár bizonyíték is van erre, hiszen két napja az egyház egyik képviselője kendőzetlenül, nyíltan foglalt állást a fideszes jelölt mellett és arról győzködte a katolikusokat, szavazzanak a Fidesz jelöltjére. Ezzel pedig akarva-akaratlanul is bebizonyították, pénzért cserébe szívesen válnak a Fidesz szócsövévé. Adóforintok milliárdjait költik templomok és egyházi fenntartású iskolák felújítására, miközben az ország rohad, ez azonban őket kissé sem zaklatja fel.

Úgy költik az adófizetők pénzét, hogy a szemük se rebben, miközben több és több pénzt kunyerálnak vasárnaponként. A hazai egyházak kapzsisága nem ismer határokat, ha támogatásokról van szó, szinte bármire képesek. Ha Orbán Viktorért kell imádkozni, megteszik, ha a Fidesz melletti szavazásra és a független jelölt elleni támadásra kell felszólítani a híveket, azt is vállalják.

Márki-Zay Péter tegnap – a plébános templomi kampányának másnapján – érdekes fegyverhez nyúlt a Fidesz és az általa megvásárolt egyházak elleni harcban. Közös imára hívta támogatóit az általa csak „Laci atyaként” említett Németh Lászlóért. Érdekes lépés ez a hazai politikában, hiszen ritkán látni átgondolt, ésszerű lépést egy lejáratással szemben. Márki-Zay nem szokványos módon, saját fegyverével próbálja meg legyőzni a gyűlöletre és megosztásra törekvő Fideszt.

Noha a teljes kormánymédia, Lázár János, sőt még a helyi plébános is megpróbálja ellehetetleníteni Márki-Zayt, ő mégsem adja fel a harcot, sőt. A gyűlölettel és lejáratással szemben békére szólít fel. A kormány és a hazai egyházak álkeresztény hazugságaival szemben, úgy tűnik ő valóban a keresztényi szeretetet képviseli.

Ki merem jeleteni, hogy az elmúlt hónapokban, sőt talán években sem láttam hasonlóan ügyes politikust, aki képes lett volna pár nap alatt ezreket maga mellé állítani. Márki-Zay esete számomra annak bizonyítéka, hogy van még remény. Egy esetleges győzelem hatalmas löketet adhat a Fidesz elleni harcban, ezzel pedig maga a Párt is pontosan tisztában van. Következésképpen ne gondoljuk azt, hogy ez a templomi akció volt az utolsó gusztustalan manőver a Fidesz részéről. Azt már csak remélni merem, hogy Márki-Zay kitart egészen február végéig, hogy ott, akkor bebizonyítsa, van még remény a Fidesszel szemben, a Fidesz legyőzhető.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.