Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Neki az a szabadság, hogy szabadon kurvaanyázhat az interneten

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tűvé tettem a kormánymédiát pártlapokat, de nem találom az istennek se a mai nap egyik legjobb hírét, miszerint bagatell 650 millió forintból a nagylelkű magyar állam (még mindig azokról beszélünk, akik eltartják a magyar államot) telket vásárolt a kormányfő gyülekezetének. Mármint tételesen és konkrétan a Svábhegyi Református Gyülekezetnek, amelynek hamisítatlan keresztény és istenfélő tagja maga Orbán Viktor is. Mármint leginkább azóta vált a keresztény gyökerek felkent védelmezőjévé, mióta a csuhás-szindrómából kigyógyult.

Aztán megintcsak feltúrtam a kormányt önkritikátlanul dícsőítő nemmédiát és próbáltam meglelni a legújabb Magyarországot érintő sikertörténetet, azt se találtam. Ámazonban az MTI jelentősen megkésve bár, és vélhetően fogcsikorgatva, de lehozta. Pedig akartam javasolni, hogy majd a hatalom ánuszrózsáját kényeztető álmédia nagyarca azért magyarázza már el, hogyan kell értelmezni a miheztartás érdekében ezt a nagyszerű teljesítményt: senki által meg nem választott Soros, Brüsszel, megtámadtak.

Mint kiderült, a Fidesz elmúlt nyolc éves uralkodása – ha semmi másra nem is – arra úgy tűnik, elegendő volt, hogy megszerezzék az Európai Unió legkevésbé demokratikus országának kijáró, egyáltalán nem hízelgő címet Magyarországnak. Bizony. A Romániát és a fél világot európai értékekből oktató fideszes rezsimnek ez a bravúr is összejött: Bulgária és Románia mögé tornászni a szuverén magyar jogállamot. Ama Románia mögé, ahol ugyan hasonló nacionalista vadbarmokat is felszínre hoz a víz, mint amilyenek a Jobbik helyére lépett Fideszben tenyésznek, de ahol mondjuk harminc éve még jegyre adták a gondosan kiszámolt egy főre eső havi táplálékmennyiséget, miközben Magyarországon már a nyugati tőke bontogatta szárnyait.

Világszerte ostrom alatt állnak és visszaszorulóban vannak azok az értékek, amelyeket a demokrácia megtestesít, különösen a szabad és igazságos választások, a sajtószabadság és a joguralom. A tavalyi már a 12. egymást követő év volt, amelyben a demokratikus hanyatlást elszenvedő országok száma meghaladta a demokratikus fejlődést elérőkét. Az egy évtizeddel ezelőtt még ígéretes sikereket elérni látszó országokat – mint például Törökországot vagy Magyarországot – egyre inkább a tekintélyuralom jellemezte. (…) A demokratikus államok belső problémái a populista vezetők felemelkedésének kedveztek, akik építenek a bevándorlásellenes érzelmekre, és rövid úton zárójelbe teszik az alapvető polgári és politikai jogokat. (…) A Freedom House-nak a polgári és politikai jogok érvényesülését mérő 100-as skáláján Magyarország 76-ról 72 pontra rontott tavaly a korábbi évhez képest; ezzel az európai uniós tagállamok közül a legkevesebb pontja van, de továbbra is a szabad országok közé számít. (…) Törökország 6 pontot rontott, és a részben szabad kategóriából átkerült a nem szabadba. Törökország produkálta a legnagyobb romlást az utóbbi 10 évben: 34 pontot esett. Magyarország 20 pontot esett vissza az utóbbi évtizedben. (MTI)

Ahogy az az ilyen, a hatalomra nézve kínos hírek kapcsán lenni szokott, az ökölbe szorult agyú, ámde magukat intellektuálisan, morálisan jólfésültnek és szalonképesnek gondoló hívek azonnal elözönlötték a hírről tudósító kormánykritikus oldalakat, és üvöltöznek torkuk szakadtából.

A fapadosabbja egyszerűen azt, ami naponta hall szeretett választottjaitól és az agyát mosó véleményformálóktól agitátotoroktól: hogy haggyad má’ magadat, féreglibsi, ki nem szarja le a Soros-csicska Freedom House baromságait.

A bálványaihoz valamivel elkötelezettebben ragaszkodó lerendezi a dolgot azzal, hogy hazaáruló, diktatúrázó büdöslibsi, hát te is leírhatod a véleményedet ide, mirű beszélsz? Ha diktatúra lenne, már börtönben rohadnál.

És van a vakhit piramisának tetején lábat lógató cizellált értelmiségi izé, aki egyenesen örül és büszke rá: há’ ha a Freedom House mondja, akkor az egyenesen jó hír. Neki jó hír, hogy a liberálfasiszta diktatúra helyett itt illiberalizmus van. Azt sem érti, hogy mit jelent, de ha a vezére azt mondta, hogy leáldozott a liberális demokráciának és helyette ez lesz a menő, akkor miért ne hinné el becsületszóra?

Neki annál jobb, minél szarabb másnak. Mindazoknak, akiket ő az év minden napján szabadon köpködhet az interneten. Azoknak, akik nem érték be az eléjük hányt moslékkal, hanem tájékozódtak, tanultak és összerakták a kockákat. Mert neki keresztény-konzervatív értelmiségi izének ez a demokrácia fokmérője, ennyit fog fel belőle. Hogy a büdöslibsik még véleményt nyilváníthatnak, ő meg kétpofára szidhatja a felmenőiket.

Neki nem demokrácia kell, hanem népnemzetileg hamis illúziók, a magyar felsőbbrendűségről szóló nemzeti hagymáz, a szemfényvesztés. Amitől ő különlegesebbnek érzi magát az összkomfortos szemétdombján. Erzsébet-utalványtól Erzsébet-utalványig, 10 kiló krumplitól 10 kiló krumpliig, nyugdíjemeléstől családtámogatási átverésig. Nem beszéli a demokrácia nyelvét, soha nem is beszélte, számára teljesen mindegy, hogy egy év, vagy nyolc év alatt mi történt itt a hatalmi ágak szétválasztása összemosása, a független állami intézmények pártkatonákkal való feltöltése, a média birtokbavétele, a szabad véleménynyilvánítással összefüggő megtorlási kísérletek, az ezercsilliárdos rablások, a törvényesített korrupció, a szürkeállomány elüldözése, az oktatási rendszer módszeres szétverése, jótékonysági/jogvédő civil szervezetek ellehetetlenítése, vagy éppen az egyház politikai bunkósbottá emelése terén. Ő úgy hallotta, hogy aki ilyen baromságokkal áll elő, az nem csupán Soros csicskája, de áskálódik a drótkerítésen belül demokratikusan (!) megválasztott kormány ellen is. (Azt se tudja, hogy kormányt sem választ, csak parlamenti képviselőket, és nem is érdekli.)

Pedig pont most derült ki, hogy két éve vastagon átverik és uszítják olyan idegen kultúrájú, kártékony, erőszakos, más bőrszínű emberek ellen, akiket egyébként soha nem látott, nem is fog, de akikből a bálványaik a tudta nélkül befogadtak 1300-at. Nem baj, ő ezt is megmagyarázza magának és nyomja tovább a Soros-mantrát. Itt van az eredménye az elmúlt nyolc, de inkáb harminc évnek. Az istenadta nép politikailag érdekvezérelt kiskorúsításának végterméke nem kompatibilis a demokráciával. A demokrácia iránti igénnyel. Erről szól a Fidesz, és az, hogy a napi hazugságok, az egyre tragikusabb statisztikákat pofán rúgó kampánymilliárdok elégetése dacára most is csak az a kérdés, hogy meglesz a fideszes kétharmad, vagy sem.

Az egy évtizeddel ezelőtt még ígéretes sikereket elérni látszó Magyarországnak ma Albánia, Montenegró és Moldova liheg a nyakában, de egy újabb narancssárga mandátummal már Oroszország és Fehéroroszország is elérhető közelségbe kerülhet. A Fideszt hatalomban tartó igénytelenség kielégítéséhez viszont láthatóan elég annyi, hogy szabad ország vagyunk, mert szabadon gyűlölhetünk. Mindenkit és bárkit, akire rámutat a Párt. Szép munka, szép kilátások.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.