Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha az ellenzéki pártok nem a seggük vakargatásával lennének elfoglalva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Trócsányi: sok nyugat-európai országban is szavaznak a kettős állampolgárok

Nem lehet különbséget tenni az állampolgárok között, sok nyugat-európai országban is szavazhatnak a külföldön élő kettős állampolgárok – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az olasz választásokon például mintegy 3,5 millió külhoni állampolgár vehet részt. A magyarok nagy része ráadásul nem is önszántából, hanem békediktátumok folytán került a határokon kívülre. Magyarország gondoskodó anyaországi modellt választott és szoros kapcsolatokat ápol határon túli nemzettársaival – emelte ki Trócsányi László.
Az alaptörvény egységes magyar nemzetről beszél, ami lehet kulturális, illetve politikai, jogi, ez utóbbinak pedig a választójogban is meg kell testesülnie. Ezt a köteléket az európai fórumok sem kifogásolták – fejtette ki a miniszter.(MTI)

Szerintem egészen nyugodtan le lehet húzni a rolót, mindenki vonuljon vissza a barlangjába, szorongassa a kőbunkóját és hörögve ugorjon rá bárkire, aki gyanús, vagy ijesztő. Felesleges itt európaiságot játszani, látszatdemokráciáról süketelni. Egy olyan országban, ahol az igazságügyi miniszter – AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER, BASZKI! – kiállít magáról egy hiteles szegénységi bizonyítványt nyilvánosan, élő adásban, ott nincsen miben reménykedni.

Trócsányi László tegnap a közpénzből működő párttévében hivatkozott az olasz példára. Azóta eltelt az éjszaka, eleredt a hó. Történt valami? Tele van a sajtó azzal, hogy Trócsányi belehazudott a pofátokba, riadó emberek? Fenét. Az ellenzéki pártok praxisba lendültek és kórusban üvöltenek? Francokat. Mindenki édesdeden szundikál tovább és várja, hogy lesmárolja végre a királyfi. Vagy a ló.

Nézzük, hogy szavaznak az olaszok, akikre Trócsányi szemrebbenés nélkül hivatkozott. Arra a 3,5 millió olaszra, akik határon kívül élnek és mégis jogukban áll szavazni. Figyelem, drága bárgyú honfitársaim!

Olaszországban ez úgy megy, hogy van egy bizonyos Circoscrizione Estero. Magyarul: külföldi választókörzet. A külföldön élő olaszok 12 mandátum sorsa felett dönthetnek. A külföldön élő olasz állampolgárok választókerülete az alábbiak szerint van felosztva: Európa (ebbe beleértve Oroszország ázsiai területeit és Törökországot is), Dél-Amerika, Észak- és Közép-Amerika, Afrika, Ázsia, Oceánia és Antarktika.

Tehát a külföldön élő olaszok külön képviselőket küldenek a Parlamentbe, nem pedig a belföldi választás eredményét befolyásolják. Ez annyit jelent, hogy a honosított magyarok nem a Fideszt, vagy bármelyik magyarországi pártot tudnák támogatni, hanem külön mandátumot kapnának az erdélyiek, felvidékiek, kárpátaljaiak és minden külhoni olyan magyar, aki soha nem élt ebben az országban és nem is óhajt itt élni.

Ez lenne a jó megoldás – a Szalonnában nem egy cikkben foglalkoztunk már ezzel -, mert így meglenne a képviselete a külhoniaknak, azonban nem tudnák érdemben befolyásolni a magyarországi politikai viszonyokat. Mert ahhoz nekik nincs, nem volt és nem lesz közük, amennyiben nem ők élvezik, vagy szenvedik meg a döntésük következményeit. És ilyen szempontból tök mindegy, hogy nem tehetnek arról, hogy hol születtek. Én sem tehetek róla és egyetlen honfitársam sem. Bűnhődni sem óhajtok érte.

Trócsányi vagy tudatlanságból, tájékozatlanságból mosta össze a magyar és az olasz választási rendszert, vagy tudatosan hazudott. Igazságügyi miniszterről lévén szó, mindkét eset megbocsáthatatlan.

A Fidesz-rezsim egészen pontosan tisztában van azzal, hogy a magyarországi választópolgárok legalább hetven százaléka nem ért egyet a honosított magyarok szavazati jogával. Még a fideszes szavazók jó része sem ért egyet vele. Nem gonoszságból, nem irigységből és nem gyűlöletből, hanem egyszerű erkölcsi érzékből. Senki nem szereti, ha olyan valaki dönthet az ő és gyermekei sorsáról, aki ennek a döntésnek nem viseli a következményeit. Pont.

A magyarországi és külhoni magyarok kapcsolatában soha, senki nem okozott akkora károkat, mint a Fidesz és a Fidesz seggébe betagozódott, a külhoni magyarok érdekeit régen leszaró külhoni magyar pártok. Az a leplezetlen mohóság, ahogy a magyar adófizetők pénzére lecsapnak ezek a külföldi szervezetek és az a cinikus, mocskos, leplezetlen pofátlanság, ahogy a kormánypárt két kézzel szórja a magyarországi magyarok pénzét és ezért cserébe nyíltan szavazatokat követel, egészen elképesztő.

Ennek csak egy apró szelete Trócsányi pofátlan csúsztatása, de mégis valami olyasmi, amit el lehetne magyarázni a választópolgároknak. Mármint akkor, ha az ellenzéki pártok nem a seggük vakargatásával lennének elfoglalva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.