Február 25,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kell még valamit mondanom, Zolika?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vicces, amikor elkötelezett fideszesek véletlenül elszólják magukat. Miután az elkötelezettség nem feltétlenül politikai, pláne nem elvi, hanem egzisztenciális, ezt nem is lehet felróni nekik. Vagyis de, fel lehet és fel is kell róni – minden egyéb elkövetett cselekedetükkel egyetemben -, de inkább jogi, mintsem morális okokból.

Kovács Zoltán kormányszóvivő igen érdekes, de legalább sok mindent megmagyarázó kijelentésére lett figyelmes a 444.hu. Kovács a Financial Times című lapban magyarázta, miért is indokolt és jogos a Fidesz-kormány támadása Soros György és a civilek ellen. Itt a megoldás:

Mr Soros azt hiszi, hogy a civil társadalom feladata, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalmat”, pedig Kovács szerint csak a „választott képviselők politizálhatnak legitim módon”.

Márpedig – szintén Kovács szerint – Sorost, a civil szervezeteket és a jogvédő csoportokat soha senki sem választotta meg. Ezért nem szólhatnak bele a politikába.

Hibátlan érvelés. Ebből egyenesen következik, hogy például én sem szólhatok bele a politikába, te sem, kedves olvasó. A mi jogunk odáig terjed, hogy négy évente egyszer van egy olyan nap, amikor politizálhatunk, akkor leadjuk a szavazatunkat és onnantól a következő választásig kötelezően és szó nélkül el kell tűrnünk mindent, amit a választott kormány művel. Ha a kormányfő az unokája nevére íratja a Parlamentet és ráadásként a Dunát, azt is el kell fogadnunk. Ha bevezeti valamelyik képviselő a körzetében az első éjszaka jogát, akkor azt is el kell fogadnunk.

Mert nálunk olyan speciális törvények vannak – Kovács Zoltán és a kormány (miután Kovács a kormány nevében nyilatkozik minden esetben) szerint -, minek alapján ciklikusan diktátorokat választunk. Ezt követően azon nyomban megszűnnek a jogaink. Nem politizálhatunk, nem kérhetünk számon, nem lehetünk elégedetlenek, nem várhatunk el semmit, nem szólhatunk bele semmibe. Sem egyenként, sem csoportot alkotva. Nincs jogunk hozzá, mert minket, civileket nem választott meg senki.

Ez az a pont, amikor egy valamennyire is civilizált országban az ilyen kijelentésért azonnali kirúgás járna. Nálunk persze nem, mert ezt nem csak Kovács Zoltán gondolja így, hanem a miniszterek elnökétől kezdve a megátalkodottan ostoba pártideológuson át az elkötelezett hívőkig igen sokan. Normális országban egy ilyen kijelentésért a bíróság előtt kellene felelnie Kovács Zoltánnak. Annak a Kovács Zoltánnak, aki egyébként úgy politizál – nem értünk, de legalább ellenünk -, hogy őt a sánta kutya nem választotta meg.

Csak úgy, emlékeztetőül ide másolok néhány gondolatot az alaptákolmányból. Amit a fideszes Szájer József buherált össze utazgatás közben, a fideszes kormány szája íze szerint, a fideszes érdekeket szem előtt tartva, egyszerűen eltörölve az Alkotmányt, ami közmegegyezésen alapult. Tehát ez már az egypárti kormánymaffia saját, külön bejáratú fércműve, amit a kormányszóvivő vagy nem olvasott soha, vagy nem érti, vagy nem érdekli.

Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi.

A közhatalom forrása a nép.

A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, és joga van szervezetekhez csatlakozni.

Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

Az országgyűlési képviselők jogai és kötelezettségei egyenlők, tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók.

Kell még valamit mondanom, Zolika?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!