Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Akkor most mégis jönnek a migránsok? És nem véd meg a drótkerítés, meg a nemzeti konzultáció se?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szalonna!

Kérdésem lenne. Kérem, segítsetek, mert teljesen össze meg vissza zavarodtam! Kezdem az elején. Olvastam valahol, hogy sokan jó sok pénzhez jutottak mezei kilátó építésével. Miket beszélek, nem az építéssel, hanem az arra kapott EU-s pályázattal jutottak sok-sok pénzhez. Nosza, gondoltam, én is építek egy nagyobbacska kilátót a kiskert végébe. Aztán majd onnan nézem a szomszédot, ahogy kapálja a krumplit. A terv az volt, hogy jól megpályázom, persze túlárazottan, a gaz, gonosz EU meg kifizeti nekem. A sógorom összeácsolja raklap deszkából. Még venni se kell, ott áll halomban a kiskert végében. Legalább eltűnik a csúfság, és még pénzt is hoz. Kifundáltam én ezt jól. Tegnap reggel fel is mentem a www.palyazat.gov.hu oldalra. Gondoltam, keresek magamnak valami jó kis kilátóépítéstámogató pályázatot. Aztán láss csodát, mit találtam !!! Ezt ni:

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Érti ezt valaki? Mert én most nagyon össze vagyok zavarodva. Jól látom azt, amit látni vélek? Ékes anyanyelvemen a kormány által létrehozott és fenntartott (.gov.hu) oldalon több, migránsokkal kapcsolatos pályázati kiírást látok? Akkor most mi f@sz ez? De tényleg.     2017. december 20-án kiírt pályázatok egytől egyig. A beadási határidő 2018. február 15. Gondolom, ezt követően fog elkezdődni a sikeres pályázatok megfinanszírozása, és a programok végrehajtása. Akkor most mégis jönnek a migránsok? És nem véd meg a drótkerítés, meg a konzultációs ív? És akkor most ki is hajtja végre a Soros-tervet? Mert ugye a listán szerepel például ez:

MMIA-2.2.8 – A nemzetközi védelmet élvező személyek önállóvá válása érdekében a lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítését célzó programok kidolgozása és működtetése

Meg ez is:

MMIA-2.2.2 – Migráns hátterű gyermekek óvodai, iskolai beilleszkedését célzó programok, a tanulók kultúrájához alkalmazkodó tanítástanulási módszerek, tananyagok kidolgozása, fejlesztése és fenntartható működtetése, valamint szakmai fórumok működtetése

Tehát hiába harcol a drága (szó szerint, mert qurva sok pénzünkbe kerülnek…) kormány a gaz gonosz migránsok ellen, azok jönni fognak? Ezekkel a pályázatokkal lehet felkészülni a fogadásukra? Tehát a pályázatok kiírásával elismerte a kormány, hogy a beszélő kerítés nem véd lóf@sztól se? És nem elég, hogy a lakhatásukat is meg fogjuk könnyíteni, de még a büdös kölkök oktatásával is bíbelődni fogunk, sőőőőt a saját kultúrájukhoz igazodó oktatással, hogy pontos legyek.

El fogják venni a kultúránkat? Vagyis nem, dehogy! Épp ellenkezőleg! Ők tarthatják meg a sajátjukat, és nem kell tiszteletben tartaniuk a mienkét. Mi ez az egész? Tudja valaki? Nekem több verzió futott végig a fejemben.

Az egyik, hogy az EU Soros nyomására befogadni szándékozik a migránsokat, és a gaz gonosz most csak erre ad pénzt, ezért a rafinált kormány gyorsan kiírt rá pályázatokat, amit majd a Mészáros & Mészáros Co. megnyer és elvarázsol. Mármint a pénzt.

A másik verzió, hogy vizet prédikálnak és bort isznak. Vagyis idehaza tökös legényt játszanak, megvédenek és harcolnak, szóban, a brüsszeli bürokratákat meg lecummantották egy kis pénzért. Ezt hívják kurválkodásnak, igaz?

Még az is eszembe jutott, hogy belátták az erősebb kutya basz… megy a járdán, és nincs mese, előbb-utóbb le kell folytatnia hazánknak a kvótában szereplő kérelmek elbírálását. Legalábbis el kell kezdeni úgy csinálni, mintha csinálnánk valamit. Ebbe bele is bukhatnak. Mármint a kormány. Hisz ők védenek, harcolnak a migránsok … vagyis várjunk csak… az utóbbi időben Soros György ellen harcolnak többet… hmmm csodálatos dolog ez a PR-kommunikáció. Minden szó varázsol, csodát tesz… átprogramozza az arra fogékonyak agyát.

Na, de kanyarodjunk vissza az elméletemhez. Mivel túlélésre játszik a kormány, azért hergelik a végsőkig az embereket, hogy amikor majd jönnek a szerencsétlen menekültek kivárni a kérelmük elbírálásának végét, legyen valami véres heppening. Aztán majd arra hivatkozva be lehessen tiltani a szólás- és véleményszabadságot, leállítani a netet, kijárási tilalmat, statáriumot bevezetni …. Ne legyen igazam!

Na, most jól össze vagyok zavarodva. Fogalmam sincs mi lesz ebből, az egészből. De lehet, hogy nekem se kilátót, hanem migráns-simogatót kellene építenem a kiskert végébe. Úgy néz ki, most ezt érné meg…

H.Lívia

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.