Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem uszították még egymás ellen a társadalom minden apró szeletét?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Unalmas lehet már a Czeglédy ügy, az én hócipőm is régen megtelt vele. A Fidesz mégis úgy csimpaszkodik bele, mint majom a sórögbe. Valamilyen filmben láttam ezt a technikát. Egy szűk szájú uborkás üvegbe nagyobb sórögöket tettek – mert állítólag a majom szereti a sót -, jött a maki, benyúlt az üvegbe, rámarkolt a sóra. Befelé gond nélkül befért a keze, de kifelé – mivel markolta a sót – már nem, így csapdába esett. És akkor sem engedte el a szorongatott kincset, amikor rájött, hogy hülyeséget csinált.

Valahogy így van a Fidesz Czeglédyvel. Sok mással is, de most beszéljünk erről, mert találtam a párt közösségi oldalán egy mulatságos bejegyzést. Mutatom.

f1

Diákmunkának álcázva, kampánycélokra használhatták ki a diákokat – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Halász János kitért arra is, hogy az egyik érintett elmondása szerint, az Altus által Czeglédyéknek adott pénzek valójában nem is kölcsönök lehettek, hanem Gyurcsányék így fizethették ki részben a kampányfeladatokra felhasznált diákok bérét.

Mit állít a költő? Hogy kampánycélokra használták ki a diákokat. Azt azért jó lenne tudni, hogy amennyiben valóban politikai tartalmú szórólapok kihordására használták a diákokat, akkor miről szólt a munkaszerződés? Mert ha történetesen szórólapok kihordásáról és ezt az érintett párt a saját kasszájából fizette, akkor ezzel mi a gond? Van olyan jogszabály, ami ezt tiltja? Ha igen, akkor a 2014-es választás előtt – például a mi otthonunkba is becsengető fiatalok – kinek a megbízásából járták az országot, kinek a megbízásából kampányoltak a Fidesz mellett és kinek a megbízásából nézegették nagyon jelentőségteljesen a kezükben lévő vaskos címlistát, látványosan egyeztetve az ott lévő adatokat a lakcímmel és irkálva valamiféle bejegyzést a címünkhöz? Persze csak azt követően, hogy elküldtem őket a vérbe.

Ami ennél nagyságrendekkel súlyosabb és jelentősebb: hány esetben bizonyosodott be, hogy a kormánypárt a közpénzből fizetett közmunkásokkal végeztet politikai tevékenységet, akár plakátragasztás, akár plakát letépés, akár szórólap kihordás, akár aláírásgyűjtés formájában?

Félreértések elkerülésére: nem védem Czeglédyt, de nem is láttam még bizonyítékot sem a bűnösségére, sem az ártatlanságára. Azt tudom, hogy sorra nyeri a pereket jelenleg is, mert bizonyítékok nélkül rágalmazzák. Azt látom, hogy a Fidesznek mindent megér ennek az ügynek a szétterítése, ahogy régebben mindent megért Budai Gyula rágalomhadjárata is. Azt azonban gyanítom, hogy milyen járulékos eredménye lesz a dolognak. Most ide másolom a Fidesz közlemény alól az egyetlen kommentet – a nem támogató hangvételűeket haladéktalanul törlik, úgyhogy ez az egy maradt -, amiből már kikönyököl a következmény.

f2

Tehát a Fidesz annak oltárán, hogy kicsinálja elsősorban Gyurcsányt, akitől jól látható módon ma is retteg Orbán, simán belerántja a munkavállalókat is. Ugyanis a híveknek az jön le, hogy a kormány, sőt, a Kormány ellen dolgoztak és rohadjanak is meg ők is. Nem uszították még egymás ellen a társadalom minden apró szeletét? Vagy ez sem számít? Kalkulálható veszteség?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.