Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Egyszer a büdös életben nem lehetne a gyerekeket kihagyni a mocsokból?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Najó, akkor én ezt most tényleg nem hiszem el. Az elmúlt év utolsó napjaiban kiszivárgott, hogy a Fidesz-KDNP választási küzdelmének egyik eljövendő kommunikációs mesterhúzása gyanánt beleerőszakolják a terrorizmus elleni idétlen és gusztustalan hadakozásba az oktatási intézményeket is.

Vagyis mivel minden jóléti intézkedést végrhajtottak, kiszórták a választási milliárdokat, nem maradt más hátra, mint rajta maradni a terrorfenyegetés-szükségállapot hálás témáján, és az iskolákat és óvodákat is ennek az ostoba, de legalább kártékony színjátéknak alárendelni. Balog Zoltán betanított esztergályos minisztériuma ki is adta az ukázt: az óvodáknak-iskoláknak fél évük van, hogy elkészítsék saját intézményük terveit arról, hogyan működnének egy szükségállapot idején. A programban le kell írniuk, hogyan készítik fel saját oktatási intézményüket egy ilyen helyzetre, hogy szervezik meg a rájuk háruló honvédelmi feladatokat, illetve a válságkezelés katonai feladatainak támogatását.

Az ügyeletes papagáj nem bízta a véletlenre a dolgot és a preszilveszteri zajban azt állította – komolyan vehető konkrétumok említése nélkül -, hogy egy „NATO-kötelezettség” miatt kérnek úgynevezett Honvédelmi Intézkedési Tervet (HIT) az oktatási intézményektől.

Az oktatási intézmények fideszes militarizálásával kapcsolatban a NATO brüsszeli központja cáfolta a kormányzati mellédumát:

„A NATO tagállamok eltökéltek, hogy megerősítsék az ellenálló képességüket a fegyveres támadásokkal szemben, a szövetség azonban csak tanácsokat ad és minimum elvárásokat fogalmaz meg a tagjai felé, továbbá fórumot biztosít a tapasztalatcserére.

És mert nem lenne Fidesz a Fidesz, ha egyszer legalább a büdös életben önkritikát gyakorolna, a semmihez nem értő betanított esztergályos minisztériuma közleményt adott ki (via MTI):

Emmi: hazai és nemzetközi szabályok miatt kell honvédelmi intézkedési terv

Hazai és nemzetközi szabályok köteleznek a honvédelmi intézkedési terv végrehajtására – közölte szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A szaktárca közleménye szerint a NATO válságreagálási rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteniük, amely a lakosság felkészítését segíti egy esetleges krízishelyzet esetén. A honvédelmi törvény pedig kimondja, hogy a NATO-tagállamoknak jogszabályi kötelezettségük eleget tenni a válságreagálási rendszer követelményeinek. 

Ezeknek megfelelően Magyarország minden állami intézménye rendelkezik honvédelmi intézkedési tervvel, amelyet az Emmi által fenntartott intézmények többsége már elkészített, az oktatási intézményekben pedig a következő hónapokban fogják elvégezni ezt a feladatot. Ehhez az illetékes szakminisztériumok minden segítséget megadnak.

Értjük? Én speciel nem értem. Vagyis – amint az lenni szokott – túlságosan is jól értem. Miközben a kormány konkrétumok hiányában lebegteti a terrorveszélyt és a kampánycélú ügybuzgóság jegyében kretén utasításokkal basztatja az oktatási intézményeket, a NATO-nak semmiféle olyan elvárása nincs a tagállamokkal szemben, hogy az ország minden iskolájának/óvodájának legyen saját különbejáratú terrorelhárítási terve. Ezt nézetem szerint mind Rogán tetszőleges beosztottja, mind maga a betanított esztergályos, mind az egész kormány pontosan tudja, de csak azért is kiadnak egy közleményt, hogy őket márpedig a NATO-tagsággal együtt járó jogszabályi kötelezettségek kötik. És hazudnak, tagadnak, hergelnek tovább.

Most attól tekintsünk el, hogy amennyiben ez az oktatási intézményekre ráerőltetett akcióterv a különleges jogrendet kiváltó összes veszélyhelyzetre vonatkozik (megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot, szükségállapot, váratlan támadás, terrorveszélyhelyzet), akkor a kormányzati kommunikáció és külön Dömötör Csaba államtitkár miért kizárólag a terrorfenyegetettségről óbégatott.

Attól is tekintsünk el, hogy ezek szerint a vállról indítható pengés drótkerítés nem hogy csodákra nem képes, de frásztól sem védi meg az országot.

Azt szóba se hozzuk, hogy a szuverén magyar kormánynak az év egyetlen napján sem adhat senki utasításokat, pláne nem egy brüsszeli székhelyű, senki által meg nem választott bürokraták gyülekezete.

Akkor ezt most hogy van? Hát így. A kötelezettségszegési eljárásokról elhíresült, a törvényességet magasról lehányó magyar kormány a NATO nem létező elvárásaira mutogatva, a saját hatáskörébe tartozó feladatokat rányomja az oktatási intézményekre. Mert egy iskolaigazgatónak feltétlenül az a feladata, sőt, a képzettsége és kompetenciája is megvan ehhez, hogy egy mesterségesen generált problémára egy idióta központi szamárvezető alapján megoldási terveket szövögessen, szövegezzen és időre leadjon.

Az igazán gusztustalan ebben az, hogy egyáltalán nem arról van szó, hogy általános vészhelyzetekre vonatkozó intézkedési tervet kell készíteni (hogy mondjuk egy áramszünet, árvíz, tűzeset, égszakadás, földindulás esetén merre van az arra), hanem nyomják a terrorhisztijüket. És a világért sem lehetne ebből a rohadt kampánymutatványból kihagyni a gyerekeket, pedagógusokat. Nehogy a tömegpszichózisból valamilyen véletlen folytán kimaradjanak az iskolák, óvodák, mert nem tettek elég kárt így is ennek az országnak az agyában, lelkében. Az idősotthonoknak, kórházaknak mikor kell hasonló terveket leadni? Vagy helyettük Spöttle és Nógrádi már feltérképezte a menekülési útvonalakat?

Jó, tudom, nem az a lényeg, hogy életükben egyszer valami hasznos dolgot csináljanak. Bőven elég egy ránézésre képtelen és életszerűtlen baromság kapcsán egy nemzetközi szervezetre mutogatva, a kormányzási alkalmatlanságot a jól bevált kétbites hisztériakeltéssel palástolni a választási vergődés jegyében. Itt tartunk. A hozzáértő szervek, testületek, hatóságok helyett az óvónéni rajzol terrorelhárítási terveket a haza dicsőségére, a kedves szülő pedig tudomásul veszi, hogy a gyerekét csak a Fidesz fogja tudni megmenteni a gonosztól és csak akkor, ha áprilisban jó helyre szavaz. Gyomorforgató, okádék banda. De legalább még mindig nem unják. Pedig azt hittem, hogy a rózsafüzér morzsolgatása mindentől is megvéd.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.