Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán Viktor farizma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fenébe, elírtam a címet. Természetesen a nagyszerű miniszterelnök karizmájáról óhajtok megemlékezni, de ez a blogfelület olyan buta, hogy a címet megváltoztatni nem engedi.

Mindegy, marad így.

Kezdődött a dolog azzal, hogy túrós batyut ettem.

Gondoltam, olvasgatok falatozás közben, mert nem csak a testnek van szüksége táplálékra, hanem a szellemnek is.

Mivel Fricz Tamás blogjánál táplálóbb szellemi habzsolnivalót elképzelni sem tudok, oda navigáltam magam a neten.

Friss, meleg poszt várta az érdeklődőket, akik bizonyára számosan vannak. Mármint érdeklődők, természetesen.

Már a cím is ínycsiklandó volt…hogyaszondja: Elfújta a szél az álbaloldalt.

Az írás szellemdús bevezetővel indul, amiből kiviláglik, hogy Fricz Tamás jó szándékú ember, ellenben Bajnai, Mesterházy és Gyurcsány bohóc.

A folytatásból pedig megtudhatjuk, hogy az MSZP felelős az árvizekért, valamint posztkommunista pártként az összes ellenség, a titkosszolgálatokról nem beszélve, ottan nyüzsög és fúrja az ország szekerét (ugyanitt megvásárolható Fricz Tamás új könyve).

Na most ez igaz persze, csakhogy kit akar meggyőzni ez a remek politológus, aki az önéletrajza alapján legalább négy évig a munkanélküliek keserű kenyerét ette, amennyiben az 1981-ben megszerzett üzemgazdász diploma és az 1985-ben megkezdett bölcsészettudományi tanulmányok között semmit nem csinált, mivel az első munkahelyét 1990-től datálja, tehát 31 évesen dolgozott először. Talán pár évre elszundított, nem tudhatom.

Na de én – hasonlóan Fricz Tamáshoz – merő jóindulat és objektivitás vagyok, tehát nem feszegetem tovább az ő nagyszerű múltját.

Nézzük inkább ezt a remek blogot, mert abból talán le lehet szűrni a tanulságokat. Vagy ha azt nem, valamit biztosan le lehet. Szűrni.

Mindjárt a címben ott az álbaloldal kitétel, hogy a nyájas olvasó nehogy azt gondolja, valóságos baloldal lenne az ellenzéki koalíció.

Adja magát a párhuzam, miszerint a kormánypárt pedig áljobboldal, ami kétségtelen tény.

De ha egy lépéssel visszamegyünk, nem csupán áljobboldal, álFidesz is, amennyiben (ha csak a frissiben örökbe fogadott Zuschlag Jánost nem számoljuk ide), állati kevés fiatalt és még annál is kevesebb demokratát találunk soraikban.

Ellenben igen sok közép-, valamint aggkorú, volt MSZMP párttag színesíti a kormánypártokat.

A teljesség igénye nélkül: Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Pintér Sándor, Hoffmann Rózsa, Kerényi Imre, Mikola István, Fónagy János, Stumpf István, Harrach Péter és még sokan mások. A kétségtelen erényekkel rendelkező Schmitt Pált ki ne felejtsük!

Igaz, Orbán Viktor nem volt párt tag. KISZ-titkár volt, ahogy Varga Mihály, Deutsch Tamás és Rogán Antal is.

Na most, nehezen lehet akár fiatal, akár demokraták gyülekezetének nevezni a felsoroltakat, még akkor is, ha közben megtértek az egyház kebelére.

Folytassuk a nagyszerű politológus még nála is nagyszerűbb írásának elemzését, hiszen azért gyűltünk össze.

Lehetséges, hogy az időközben behabzsolt túrós batyu feküdte meg a gyomromat, de az a benyomásom keletkezett, a remek írás az álFidesz áldatlan működését listázza, bár hiányosan.

Ki is egészítem, mert rend a lelke mindennek.

„Márpedig megállapítható, hogy a kádárizmus legfőbb jellemzői: a paternalizmus („atyáskodás”), az állam mindenhatóságába vetett hit, állampolgári lét helyett alattvalói lét, az átlagember folyamatos bűntudatban tartása”

Ezt még ki lehet egészíteni a szüntelen háborús retorikával és meg is vagyunk.

„… a régi elit nemhogy gyorsan vagy lassan háttérbe húzódott volna, hanem ellenkezőleg, erős befolyást gyakorolt a rendszerváltás folyamatára, majd egy rövid ellenzéki periódus után „diadalmasan” visszatért a politikai hatalomba is (miközben a háttérben fenntartotta, sőt megerősítette gazdasági, média- és sajtóbeli, valamint titkosszolgálati pozícióit)”

Ez is igaz, elég Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor által vezérelt médiabirodalomra gondolni, minek örömére a teljes média 95%-a kormányzati befolyás alatt áll, ezzel szemben a hirdetési piac is. Így aztán marhanagyszor barominagy méretben olvashatjuk és láthatjuk a kormánypárt választási plakátjait, valamint a kormánypárt választási plakátjait. Ja, még a CÖF(cöf-cöf) kormánypártot dicsőítő plakátjait is, mert a nagyon civil nagyon összefogás hirdetése nem számít pártköltésnek, tehát izé…

„Az elmúlt huszonöt évben a szocialisták – karöltve a balliberálisokkal – a demokráciát nem működtették, hanem felhasználták, sőt feláldozták saját pénzügyi és hatalmi érdekeik oltárán. Így és ennek okán maradt és erősödött meg egy olyan korrupciós hálózat, amely átjárta az egész társadalmat, a politika, a gazdaság, a média és sajtó, a kultúra és az önkormányzatok világát.

Ez is mennyire igencsak! Sorolom, jó?

Közgép, nyugdíjvagyon, trafikok, állami földbérletek, Takarékszövetkezetek, nyelvoktatás, cafeteria-piac, tankönyv piac, pályázati pénzek, színházak, múzeumok.

Simicska, Lázár fivérek, Nyerges, Mészáros Lőrinc.

Fekete György, Kerényi Imre, Andy Vajna.

Az összes önkormányzat, a teljes közoktatás kormányzati irányítás alá vonása.

„Ám mégse csüggedjünk: e posztkommunista rendszer végleges lebontására, illetve a magyar demokrácia megerősítésére és stabilizálására a 2014-es parlamenti választások után valóságos lehetőség nyílik.”

Na, én is ebben reménykedem igen erősen.

Közben azon töprengek: tudom én, hogy van az az összeg, amitől az ember agya korpásodik.

Na de mi kell ahhoz, hogy valaki a hüvelygombát és a prosztata problémákat egyszerre felvállalja?

Itt jönne a címben szereplő karizma (emlékezzünk, elírás történt!) bővebb feltárása, de nem akarom most jobban széthúzni.

A süti elfogyott, a türelmem is.

Szép napot mindenkinek!

(2014. 13. 18)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.