Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


2017 karácsonya: magyar korrajz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amíg Orbánék fényűző kastélyaikban, addig az ország lakosságának 1/3-a az éhségtől remegve, fűtetlen lakásaiban ünnepelte a Megváltó születésének 2017-ik évfordulóját.

Egy facebookos ismerősöm, H. Attila Jónás posztolta 2017. dec. 24-én:

“Ez furcsa; minél nagyobb a globális felmelegedés, annál hidegebb van a lakásokban, házakban…” ?

A híradások szerint az idei karácsony első napján 2600 ember ebédelt a Blahán.

Hogy legyen némi viszonyítási alapunk: ez az embertömeg úgy cirka 2 átlagos, azaz közepes méretű falusi település lakosságával egyenlő. Sokan a dermesztő hideg ellenére hajnali 3 órakor már sorban álltak, nehogy lemaradjanak a délelőtt 11 órakor kezdődő ételosztásról. Magyar férfiak, nők, gyermekek, egzisztenciájukat elvesztő családok. Szerencséjükre a Krisna-hívők karácsony lévén a Blaha Lujza téren ismét háromnapos ételosztó akciót rendeztek, a napi 1600 adag meleg étel mellé még egy hosszabb időre elegendő tartós élelmiszercsomagot is ajándékoztak az arra rászorulóknak.

Egy kis szelet, húszas-harmincas évekre hajazó, dzsentrivilág urambátyám-feelingjét idéző, felettébb élethűre sikeredett hamisíthatatlan magyar korrajz tárul elénk, amely ékes bizonyítéka annak, hogy újra a koldusok országa lettünk. Mindez történik egy olyan erős és büszke illiberális-keresztény országban, és annak fővárosában, amelyik gazdaságilag állítólag már nem függ senkitől, sőt, olyan erős és stabil lábakon áll, hogy még azt is megengedheti magának, hogy annak kormánya más országoknak is kénye s kedve szerint oszthassa az ajándék milliókat, milliárdokat.

Noha a NER miniszterei, politikusai váltig azt hazudják, hogy ők felszámolták Magyarországon a szegénységet, ám vaknak kell lennünk ahhoz, hogy ne lássuk: Orbán miniszterelnökünk dicsekvő rongyrázásaiba és sporthobbijába előbb-utóbb bele fogunk rokkanni.

Ez lett Mária országa az Úr 2017. évének karácsonyán. A budapesti képek önmagukért beszélnek. Hogy vidéken hányan feküdtek le a Szentestén korgó gyomorral, éhesen, róluk most nem/sem szól a fáma…

Ezért nem volt érdemes rendszert váltani. Kádár János forog a sírjában, hogy ide jutottunk.

 

Bogdán Géza

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.