Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán és a Szent Korona

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,275,005 forint, még hiányzik 1,724,995 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint kiderült, a jövő év – amellett, hogy a családok éve lesz – most már a Szent Korona éve is lesz, melyről a kormány azonnali hatállyal döntött. Késlekedésre így idő tehát nincs, a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint ugyanis a programsorozat január elsejével kezdetét veszi. Noha a jövő évre elfogadott költségvetésben még nem szerepelt a terv, megvalósítása mégsem várhat, hisz a kormány tervei szerint legfeljebb 1 milliárd forintot szánhatnak rá a különböző minisztériumok. Az, hogy ez a pénzösszeg honnan érkezik, még nem ismert, hisz ez eddig nem volt tervben.

A kérdés azonban felmerül, vajon honnan kíván a kormányzat 1 milliárd forintot átcsoportosítani eme szent cél érdekében? Netán annyira hasít a magyar gazdaság, hogy ezt Orbán Viktor és kormánya a magyar népnek „ajándékozza” egyfajta univerzális Erzsébet-utalványként? Talán a miniszterelnök megpróbálja hozzászoktatni a gondolathoz az ország lakóit, miszerint újra egy gazdag királyság köszönthet be? Egyre hűvösebb van mi tagadás, különösképpen a Duna mentén.

A Magyar Közlönyben fogalmazottak szerint a kormány szükségesnek tartja a „nemzet tudatának és közjogi hagyományainak megfelelő erősítését”, valamint „szükségesnek tartja a Szent Korona mint a Magyar Állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklye megismertetését”. Az mondjuk eddig sem volt kétséges, hogy az Orbán kormány előtérbe helyezi a nemzettudat erősítését (bármit is jelentsen az erős nemzettudat a gyakorlatban), emellett pedig mindenáron a középkor megidézésére törekszik. Van itt az egyház intézményének erőltetése mellett, középkori sötétség elterjesztését célzó, butító propaganda kampány.

Orbán Viktor és kormánya lassan, de biztosan hozza létre azt, amit már évszázadokkal ezelőtt sikerült magunk mögött hagyni. Őcsény példája tökéletesen mutatja a középkori gondolkodás újbóli visszatérését, mely Orbánnak kapóra jön, hisz egy olyan ország lakosait, akik képesek felülni kormánya hazug riogatásainak, sokkal könyebb irányítani, mint egy gondolkodni képes, előretekintő országét.

Erősítsük tehát nemzettudatunkat és közjogi hagyományainkat, miközben Magyarországon újra visszatér a vallásüldözéssel és megbélyegzéssel teli sötét középkor. Költsünk arra 1 milliárd forintot, hogy Semjén Zsolt, vagy épp Balog Zoltán elmondja nekünk, miért is volt sokkal jobb, amikor vasárnaponként kötelező volt a templomba járás, vagy fontos volt a hit törvényi megerősítése. Hogy mennyire jó volt, amikor az egyházak támogatásával erősítették a királyt és annak hatalmát, amikor e két dolog kéz a kézben járt.

Mondanám, hogy ez a múlt, de nem mernék rá megesküdni, hogy manapság nem pont ugyanezt látni az országban. A hittan és erkölcstan órák kötelező bevezetése, a kereszténység erősítése – értsd államvallásá emelése a közbeszédben – valamint az egyház és a kormány közötti igen szoros kapcsolatok kialakítása. A Szent Korona gazda nélkül pihen vitrinjében, Orbán Viktor pedig lehet, hogy meglátta a lehetőséget és élni szeretne vele. A viszonyok egyre kedvezőbbek számára mi tagadás, így hát lássuk mit hoz a Szent Korona éve, kedves barátaim.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!