Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hátrányos helyzetűek mi, mindannyian

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor nagy erőkkel építi az úgynevezett keresztény Magyarországot. Akár akarjuk, akár nem, ezt ő véghez kívánja vinni. Az, hogy majd minden, amit kormánya mond, vagy cselekszik, pont ellentétes a keresztény hitvallással, már másodlagos. Senki nem tiltakozik, hiszen egy kis pénz mindig jól jön. Legyen az  jelen esetben épp az egyház. Sokan, sokszor próbálták már felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora előnyt élveznek az egyházi iskolák a világiakkal szemben. Az alább látható grafikon pontosan ezt a hatalmas különbséget hivatott bemutatni.

Forrás: Normakontroll

Forrás: Normakontroll

Ahogy a kormány leginkább azon településeknek és városoknak „adakozik” bőkezűen, amelyek valamelyik kormánytaghoz erősen köthetőek, ugyanúgy élveznek elsőbbséget az egyházi iskolák a világiakkal szemben. Ez a grafikon pontosan  azt mutatja, hogy a világi intézményeket milyen gyalázatos módon háttérbe szorítják a nemzeti-keresztény kormánynak oly kedves egyházi entitások. Kérdem én sokadszorra, naivan: hogy van pofájuk az adófizetők pénzét propaganda eszközként felhasználni? Miért kap tízszer akkora támogatást egy vallásos iskola, mint egy világi? Vajon milyen megfontolás áll a háttérben?

A kormány mindent és bármit jobban díjaz, ami a vallással kapcsolatos. Legyen az milliárdos templomfelújítás – itthon és határon túl – vagy szintén milliárdos nagyságrendű egyházi iskolafelújítás, Szerbiától Irakig. A gond nem a támogatással van, félreértés ne essék. A gond azzal van, hogy ennyire méltánytalanul osztja az állam a közpénzt. Egy vallási iskolába járó diákot miért illetnek meg jobb tanulási körülmények, mint egy világi iskolába járót? Az állam miért különbözteti meg hátrányosan azokat a diákokat, akik nem valamely vallási intézmény diákjai? Ehhez az államnak nincs joga.

A magyar állam erre soha nem kapott felhatalmazást és nem is fog, mivel Magyarországon – legalábbis egyelőre – vallásszabadság van. Papíron legalábbis biztosan, még akkor is, ha a valóság teljesen mást mutat. Szülőként – ha azt szeretnénk hogy gyermekünk megkapja a legjobb körülményeket a tanuláshoz – sokszor dilemma elé állítanak. Mert ugyan lehet, hogy nem értünk egyet az egyház tanításaival, mégis szeretnénk gyermekünknek a legjobb tanulási feltételeket biztosítani.

A vallás gyakorlása egy választható lehetőség kellene, hogy legyen, ezzel szemben az állam mindent megtesz azért, hogy az országot mesterségesen, kényszeresen Európa keresztény bástyájává tegye. És teszi mindezt az adófizetők pénzén. A kormány úgy papol keresztényi szeretetről, hogy közben emberek millióinak helyzetét lehetetleníti el. A szegényeket és betegeket az út széléről az árokba rugdossa, és ezzel azt is elhitetik magukkal és velünk, hogy ők megoldották a problémát. Szeretetről beszélnek akkor, amikor a kormány már évek óta gyűlőletpropagandát folytat a bevándorlókkal szemben.

A társadalmi igazságtalanság eme politikája Magyarországon egy, már évek óta bevett módszer. Ahogy egy maréknyi ember vagyonát az elmúlt években megsokszorozták, úgy taszítottak egyre több embert a szegénységi küszöb alá. Büntetik azt, aki más, aki nem az ő kezükre játszik, aki nem fontos számukra, aki nem hoz szavazatot, aki haldoklik, aki nem tud kiállni önmagáért. Ma Magyarországon hátrányos megkülönböztetés ér valakit ha szegény, ha beteg vagy ha épp nem vallásos. Eljutottunk hát ide is, a lejtő alja pedig még messze van.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.