Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Igen, bazdmeg. Változtatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nép hangja egy cikk alól:

Így van nem mese.?És akkor…??? VÁLTOZTATSZ?

Igen, bazdmeg. Változtatok. Változtatok, amikor naponta elmondom, hogy mi a baj ezzel az egész szarral. Ha csak egy ember is megérti, hogy ő nem alattvaló, hanem polgár, akkor máris változtattam.

Változtatok, mert akkor is azt mondom a szarra, hogy szar, ha azt te például csokibonbonnak akarod látni, mert a szívednek kedves párt csomagolta csillogó papírba és neked tetszik. Változtatok, mert tudom, hogy belém fogsz rúgni tehetetlen dühödben, ha éppen a te mocskoskörmű csokigyárosod bűzéről írok, mégis leírom.

Változtatok, mert nem tűröm el a bolti eladótól, a hivatalnoktól, a buszsofőrtől, orvostól, pedagógustól, polgármestertől, parlamenti képviselőtől, minisztertől, miniszterelnöktől, hogy aljadék legyen, hogy megpróbálja elorozni az alapvető jogaimat, hogy hülyének nézzen, hogy a fejemre taposson.

Változtatok, mert ahelyett, hogy egy jól fizető állásban mereszteném a valagamat, vagy felajánlanám a képességeimet egy propagandalapnak – mindegy, melyik párt lapjának és azt ne hidd, nem lenne fizetőképes kereslet a tudásomra – itt tépem a számat évek óta és próbállak meggyőzni téged, lehajtott fejű társamat, hogy csak te tudsz változtatni a saját sorsodon.

Változtatok, mert télen rendszeresen etetem a madarakat, mert menhelyről fogadok be kutyát, mert összeszedem utána a szart és mert nem fordítom el a fejemet, ha más nem szedi össze a kutyája után, hanem rászólok.

Változtatok, mert nem csak pofázok a nyomorról, hanem teszek is ellene, amennyit tenni tudok. Akkor is, ha ezért nekem kevesebb marad.

Változtatok, mert nem elégszem meg a fészbukon megosztott bölcsességekkel, szívszaggató videókkal és a fél percig se tartó verbális felháborodásokkal, hanem vállalom a kényelmetlenségeket, hogy változtassak és beleállok a valóságban is, az utcán is, a mindennapokban is. Akkor is, ha kellemetlen, ha aztán én kapok a pofámra miatta. Akkor is, ha ehhez nem hívom ki a sajtót, hogy megörökítsék a fenenagy jóságomat és bátorságomat. Mert ez nem jóság és nem bátorság, hanem természetes. Kellene, hogy legyen.

Változtatok, mert minden áldott napon és minden rendelkezésemre álló eszközzel elmondom, hogy picsa mindegy, hogy hívják a kormányzó pártot. Elmondom, hogy hiába váltjuk le a mostani mocskot, a következő ugyanilyen mocsok lesz villámgyorsan, ha engedjük.

Változtatok, mert egy kényelmes, biztonságos és jól fizető munkahely helyett itt ordítok naponta és megfeszülök, hogy akár csak egy ember gondolkodása változzon, akár csak egy ember értse meg, hogy nem mi vagyunk a politikusokért, hanem ők vannak értünk, hogy nem mi szolgáljuk őket, hanem ők szolgálnak minket.

Változtatok, mert ha naponta csak egyetlen ember is megérti, hogy pártállástól és oldaltól függetlenül minden politikus feladata a közjó szolgálata, nem pedig a tulajdon rögeszméinek, vágyainak és ambícióinak beteljesítése, ha csak egyetlen ember is megérti, hogy neki joga és kötelessége is számonkérni a legutolsó hivatalnoktól kezdve a miniszterelnökig mindenkit, aki a köz szolgálatába szegődött, akkor máris jobb hely lesz ez az ország.

Változtatok, mert az az egyetlen ember, aki aznap megértette ezt, meg fog győzni egy másik embert, a másik ember egy harmadikat.

Változtatok, mert elmondom, hogy nincsenek csodák. Nincsenek hősök. Nincsenek lángoszlopok, nincsen egyetlen olyan vezető, aki után rohanni kell gondolkodás nélkül és akkor majd jó lesz. Ilyen nincs.

Változtatok, mert elmondom, hogy tolvaj, geci görények vannak és becsületes, jó szakemberek. Ebből lehet választani. Glóriás szentek nincsenek. És nem nekem, vagy neked és még nyolcmillió embernek kell az egyetlen önfelkent vezér után csődülni ész nélkül, hanem nekem, neked és nyolcmillió embernek meg kell állapodnunk, hogy hová akarunk eljutni, melyik úton és az az egy ott elöl csak arra vezethet, amerre mi menni akarunk.

Változtatok, mert ha csak naponta egy ember megérti, hogy ez az ország róla szól és nem a politikai élősködőkről és nem az egyház feneketlen zsebű érdekpapjairól és az az egy ember meggyőz egy másik embert és egyszer elég ember felismeri, hogy ő ebben az országban nem jobbágy, hanem felség és elég ember felfogja, hogy a felség jogokkal és kötelezettségekkel jár és elég ember megérti, hogy a közös nagy akarat az egyes emberek egyéni akaratából, bátorságából és erejéből áll össze, akkor már tettem valamit.

Változtatok, mert tudom, hogy nem a másiktól kell várnom a változást, hanem önmagamtól. Ha ezt más is megérti, akkor nem csak az apró részleteken, hanem a nagy, büdös, mocskos, szétrohadt, szarszagú egészen is tudunk változtatni. Közösen.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!