Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tudom ajánlani szinte bármelyik nagyobb kórház pszichiátriai osztályát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Folytassuk, ahol abbahagytuk.

A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára vasárnap a Pest megyei településen.

Fülöp Attila a templombúcsú ünnepén, a szentmise után az MTI-nek elmondta, hogy a múlt év végi kormánydöntés értelmében 500 millió forintot kap felújításra Fót plébániatemploma, valamint 350 millió forintot az újonnan épülő katolikus óvoda. Bár ez a pénz a plébéniatemplom teljes felújítására nem lesz elegendő, de például a fűtés-korszerűsítés, valamint a templom szigetelése és fontosabb statikai felújításainak költségeit fedezni tudja – tette hozzá, megjegyezve, hogy az óvoda még a tervezés fázisában van.
Fülöp Attila kitért arra, hogy Magyarországon és Európában súlyos viták folynak arról, mit jelent a múltunk, a jelenünk és a jövőnk.
Számunkra a keresztény hagyományok és gyökerek megőrzése fontos, ezért is újulhatott meg a közelmúltban 1600 templom és plébánia. Az építésnél fontosabbak azok az egyházközségek, amelyek élni akarnak, ezért minden felújított templom egy új reménység is egyben – fogalmazott a helyettes államtitkár.
A fóti katolikus egyházközség honlapja szerint a templom épülete a Pesti Vigadó mellett a magyar romantika legjelentősebb építészeti alkotása. (MTI)

A templom egyébként tényleg nagyon szép.

Szép és feltétlenül védelmet érdemel. De ehhez mi köze van a kormány keresztesháborújának már megint? Egyébként az egyház ilyen pocsékul áll, hogy minden templomhoz közpénzt kell áldozni? Mi van? Nem fizetik a hívek rendesen az egyházadót, vagy mit?

Az is érdekelne, hogy én ugyan nem vagyok vallásos – ez valószínűleg így is marad -, de mivel az én adómat a megkérdezésem nélkül tolják az egyház zsebébe, azért én is megnézhetem majd a pénzemből megújult épületeket?

Egyébként még sok szép, védelmet igénylő épület van ám az országban. Úgy értem, nem csak egyház intézmény. És van sok nem olyan régi, ronda, de feltétlenül védelmet, vagy inkább felújítást igénylő is. Például azok az óvodák, iskolák, kórházak, ahol rohadnak a falak, potyog a vakolat, leszakad a plafon. Tudom ajánlani szinte bármelyik nagyobb kórház pszichiátriai osztályát megtekintésre, hátha ott is találnak az urak valami javítanivalót.

A katolikus óvodához amúgy mi köze van az államnak? Ez úgy van, hogy közpénzből felépítik és az egyház tulajdonában lesz? Ha már itt tartunk, van még egy kérdésem. Komolyan az történik, amit látunk? A kormány és az egyház frankón megfelezte az országot és viszik az egészet megosztva? Mit gondolnak a nem annyira tisztelt urak, ezt meddig lehet csinálni? Nem tartanak attól, hogy egyszer megelégeli a társadalom? Én aggódnék a helyükben.

A magunk helyében belevágunk a trágyalapátolásba, mert azt is meg kell csinálnia valakinek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.