Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Térden csúszva gyomlál és egyedül nem is tud felállni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Keményendolgozó István (továbbiakban K. István) havi bére 84 788 forint. Felesége rokkant, de ellátásra nem jogosult. A két szobás vályogház (szülőktől örökölt ingatlan) egyik szobáját tudják fűteni cserépkályhával. Minden héten begyújtanak. Szombaton.

K. István hajnalban kel, egy – szintén a szülőktől örökölt – Csepel kerékpáron jut el a 15 kilométerre levő munkahelyére, majd ugyanígy megy este haza. Minden nap. Télen is, esőben is, 40 fokos melegben is. Tekerés közben boldogan gondol azokra az időkre, amikor még ment a vállalkozása – egy kis boltja volt a faluban, a dohányárú hozta a legjobb bevételt – és a felesége is dolgozott a helyi postahivatalban. Békésen éldegéltek, csinosítgatták a kockaházukat, időnként beültek a használtan vett Suzukiba és begurultak a városba vásárolgatni. Néha moziba mentek.

A kis bolt tönkrement, mert nem kapott dohánykoncessziót. A postahivatal bezárt. Az autót el kellett adni, a házat vitte a bank. Szerencsére K. István kapott munkát a szomszéd településen, egy csomagolóüzemben dolgozik. Minimálbérért. K. István felesége szorgos asszony, a kis kertben megtermeli a krumplit, répát, hagymát. Arra sem kell költeni. Igaz, hogy térden csúszva gyomlál és egyedül nem is tud felállni, de bízik benne, hogy majd sorra kerül ő is és akkor nem lesznek ilyen fájdalmai a térdében. Addig is szorgalmasan fizetik a férje fizetéséből a biztosítást és bíznak benne, hogy ha majd tud járni rendesen, talán kap közmunkát.

K. Istvánnak nincs internetje, sem mobiltelefonja. Azt sem tudja, mi történik az országban. Elmenni nem tud. Nincs hová, nincs miből és nem is lát tovább a jövő hétnél, amikor megkapja a fizetését, amiből most talán ki tudja váltani a felesége gyógyszereit.

K. István és K. Istvánné boldogan élnek és annak nagyon de nagyon örülnek, hogy nincs gyerekük.

Tetszőlegesállamtitkár Bence Vazul (a továbbiakban T. Bence Vazul) havi nettó alapbére 810 138 forint. Ezen felül különféle bizottsági tagságokért még közel ennyi összecsorog. T. Bence Vazul kap szolgálati autót, üzemanyagkártyát, 460 000 forintos laptopot, 250 000 forintos notebookot, okostelefont telefonkártyával, irodát személyzettel, irodafelszerelést hűtőszekrénnyel, 105 000 forintos nyomtatóval, forgószékkel. Ez jár neki.

T. Bence Vazul nyolc ingatlannal rendelkezik, de ezek egyike sem a fővárosban található, ezért természetesen jár neki a lakhatási támogatás is, közel havi 200 000 forint.

T. Bence Vazul felesége jelenleg a gyermekeket neveli – három gyermekkel gazdagították az országot -, de szerencsére jut ideje fodrászhoz, kozmetikushoz járni. Nagyon vigyáz az egészségére, rendszeresen használja a házban található konditermet.

T. Bence Vazul szolgálati autóval jár be a munkahelyére, ahol minden reggel várja az utasítás, hogy aznap miről mit gondol. Néha rosszul alszik ugyan, de aztán elhiteti magával, hogy ha ő nem csinálná, megcsinálná valaki más.

T. Bence Vazul időnként kiáll a kamerák elé és elmondja, hogy ő mindenkiért harcol és mindenkit megvéd. Magában tudja persze, hogy nem kell senkit megvédeni és harcolni sem kell, de ha ő nem mondja, mondja valaki más, azért a fizetésért.

T. Bence Vazul azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy ő mindent K. Istvánért és családjáért tesz.

T. Bence Vazulnak fogalma sincs arról, hogy K. István valóban létezik.

K. Istvánnak fogalma sincs arról, hogy T. Bence Vazul létezik és hogy T. Bence Vazul fizetéséből a gyermekek után járó adókedvezmény több, mint az ő két havi fizetése.

K. István arról sem tud, hogy ő T. Bence Vazul főnöke, munkáltatója, megbízója. Hiszen ő tartja el T. Bence Vazult. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.