Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


A gázszerelő és az alternatív valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A napokban futólag felkavarta a felszínt Pócs János jászsági képviselő, amikor is kiposztolt egy fotót, amit erdélyi elvtársai küldtek. A történet eléggé ismert. Aki lemaradt, itt pótolhatja:

És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak*

Gondoltam, megnézem Pócs János képviselő úr közösségi oldalát, hol tart a történet. Már persze, ha tart valahol. Mert az elmúlt néhány napban már elmondta ő, hogy direkt félremagyarázzák a mindent félremagyarázók azt a teljesen ártalmatlan posztot, hiszen a világon semmi köze nincs Soros Györgyhöz, egyszerű vidám parasztok disznót öltek, elküldték neki az erről készült fotót ő pedig feltette a közösségi oldalára, hadd örüljön más is.

És így lett. Kitört az öröm. Tódultak a kommentek százával, ezrével. A képviselő úrnak dolgos hétvégéje lehetett, mert mostanra minden kommentet törölt, kizárólag azokat hagyta meg, melyek kedvesek az ő szívének. Az ezer körüli hozzászólásból nagyjából két tucatnyi maradt. Ilyenek.

p1

Kár lenne, ha az egyéb vélemények feledésbe merülnének, ezért néhányat visszahoznék a törlésre ítéltek közül. Már csak azért, hogy legyen valami köze a valósághoz a dolognak. Ez csak töredéke annak, amit feledésre ítélt Pócs képviselő úr, de ezek a megnyilatkozások is jól mutatják, mi az emberek véleménye arról, ami történt. Ezen nem változtat az sem, ha ügyesen átveszi kenyéradó gazdája módszerét. Ugyanis a Fidesz közösségi oldalán pontosan ugyanez megy. Sebesen törlik az ellenzéki véleményeket, a támogatókat meghagyják. Ettől aztán az lehet a benyomása annak, aki véletlenül odatéved, hogy egyhangúlag támogatja az internet népe az ott megjelenteket. Pedig nem és álljon itt bizonyíték gyanánt az alábbi néhány monitorfotó.

po1

po2

po3

po4

po5

po6

po7

po8

pop

Még rengeteg monitorfotót feltölthetnék, de ennyiből is tökéletesen látszik a különbség az alternatív valóság és a tények között. Talán jobb, ha minden nem hullik olyan gyorsan a feledés kútjába, ha már az internet képes megőrizni azt, amit a kollektív memória képtelen.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.