Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eljön az idő, amikor már egy tonna krumpli sem fog segíteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Folyik a kampány, vele pedig a hazugsággyár is magasabb fokozatra kapcsolt. A korábbi ápolói fizetések kapcsán történt átverés után újabb esetre derült fény. Ezúttal is olyanok voltak az elszenvedői, akik munkájukkal emberéletekért felelnek. Kiderült ugyanis, hogy a kórházi ápolók mellett a mentősök béremelése is egy ordas nagy hazugság volt. Sokaknak nem hogy nem emelkedett a fizetésük, hanem csökkent. Hol ötezer forinttal, hol ötvenezerrel. A kormány tehát unortodox módon úgy emelte a béreket, hogy azzal sok esetben csökkentette a fizetéseket.

Oké, csak mégegyszer mondom: a fizetés és a bér, az két különböző kategória.

(Ónodi Szűcs Zoltán)

Magyarázat az van persze, gond egy szál se. Hitegessék ezzel magukat azok a politikusok, akik az adófizetők pénzéből élve nem kell, hogy a napi betevő miatt aggódjanak. Az ugyanis akkor is érkezik, ha ezért cserébe semmit nem tesznek. Sőt, nem hogy érkezik havonta gond nélkül, hanem évről évre még emelkedik is, hisz az nekik jár. Ellentétben azokkal a tanárokkal, orvosokkal és mentősökkel, akiknek munkája valóban közhasznú, akiknek munkája sokszor a mi életünket, vagy gyermekünk életét befolyásolja.

Ők azok, akiknek valós fizetésemelés helyett csak hazugság jár. Ők azok, akik éhbérért dolgoznak, magukat sokszor fizikailag és lelkileg is tönkretéve. És teszik ezt azért, hogy ebből még csak megélni se tudjanak. Mutathat a kormány bármilyen bértáblákat és kimutatásokat, ha ez a valósággal összeegyeztethetetlen. Egy napjait többször túlórában végigdolgozó mentőst nem az érdekli, hogy a kormány mit ígér, vagy mit nem. Őt az érdekli, hogy hó végén, amikor megérkezik a fizetése, mennyi pénzt lát a számláján. Valós, megvett kenyérben és húsban mérhető összegben.

Elég volt a folyamatos hazudozásból és abból, hogy a közvéleménynek úgy kommunikálja a kormány, mintha mi, médiumok félrevezetnénk őket. Mintha mi lennénk azok, akik hazudnak a valós fizetésekről. Egy dolgozót nem a magyarázkodás, vagy a kimutatásokkal hadonászó államtitkárok érdeklik, hanem a fizetése. Nem mi vagyunk azok, akik hazudnak, hanem önök. Önök mindannyian, akik részt vesznek ebben a teljes lakosságot hülyének néző tervben. Hitegetésből ugyanis nem lehet megélni, az a számlákat nem fizeti.

Könnyű persze milliós fizetésekkel a zsebben okoskodni, hisz önöknek sok gondjuk nincs az életben. A várólisták önökre nem vonatkoznak, sem a mindennapi élet problémái. A hús, vagy tojás árának emelkedése önöket szintén nem hozza lázba, hisz van miből megvenni azt. Önöknek van, miközben másnak nincs. Önök megbecsülésről és tiszteletről beszélnek, miközben azokat sem becsülik, akiknek lehet, hogy egyszer az életüket köszönhetik majd.

Mikor lesz majd olyan félreértés, félretájékoztatás, mely a politikusok fizetését befolyásolja negatívan? Mikor lesz önöknél is olyan béremelés, mely fizetésük csökkenésével jár? Jah, hogy önöknek az nem érdekük? Hát nekünk sem! Az igaz, hogy eddig sokan tűrték, de egyszer el fog szakadni az a cérna, egyszer elegük lesz az átvert tanároknak, orvosoknak és tűzoltóknak. Elegünk lesz mindannyiunknak. Akkor már sem a krumpli-, sem a tojásosztások nem fognak segíteni. Akkor már Ónodi Szűcs Zoltán államtitkár is magyarázhat, hogy ne keverjük a bért a fizetéssel. Akkor már minden mindegy lesz, egy dolog lesz fontos csupán, hogy az egész hasznavehetetlen, hazug, korrupt bagázs eltakarodjon a fenébe.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.