Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Krumpliosztásból, hazudozásból, propagandából: jeles. Minden másból: gyatra, silány, legalja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóestét, halihó, a kézscsók ámazonban elmarad. Ez onnan jutott eszembe, hogy miután a hazájában valamiért igen népszerű Beata Szydlo lengyel miniszterelnök asszonyságot a Kaczynski nevű – a Jog és Igazságosság névre hallgató illiberális kormánypártot kábé egyszemélyben irányító – féliker a minap elmozdította a helyéről, ki a jóistennek fogja a csillagos égig felrángatni és idétlenül csókdosni a kiskacsóját a magyarok fénylő csillaga? Kínzó kérdés ugyan, de jól vagyok, tudtam aludni emiatt, csak mellékes irrelevanciaként említettem meg.

Továbbá: az élő klasszikusok sorába méltán beleillő Róbert kollégámnak abban (is!)  nagy igazsága volt, hogy ha másért nem is érdemes felkelni, csak azért, hogy aztán lefeküdhessünk, már megérte. Mondjuk, az ellenzéki pártok biztosan nem így gondolják, mert igen nagy fennforgás volt ma az úgynevezett baloldalon. Bevallom, én már ott elvesztettem a fonalat, hogy Karácsony Gergely mit keresett az MSZP választási programját bemutató mai ülésen, és az Együtt-Párbeszéd (időközben csúnyán felbomlott) szövetségétől hogy jutottunk odáig, hogy Zugló polgármestere állítólag már az MSZP, meg a még nemtomkik közös miniszterelnök-jelöltje is lehet úgy, hogy Molnár Gyula MSZP-elnöknek fingja nem volt arról sem, hogy Karácsony melyik párt elnöke (az Együtt elnökeként konferálta fel és hívta színpadra).

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Gyurcsányék meg a Szolidaritás Mozgalommal kötöttek választási megállapodást, miközben az Együtt – a Párbeszéddel való szakítás után és ellenére – Kkarácsonyig (höhö) megállapodna a demokratikus ellenzéki pártokkal az egyéni választókerületi koordinációról… nos, nekem időre van szükségem, hogy ezt az egész oly nagyon ismerős balfaszkodást feldolgozzam. Ha senkit nem érdekel, akkor is visszatérek majd rá, ha felfogta az agyam.

Azt szerintem Rétvári Bence kereszténydemokrata pióca sem mondhatja, hogy hiába kelt fel ma. A Párt (értsük jól: Fidesz-KDNP) már jó előre meghirdette, hogy ma délelőtt kurva sok (konkrétan mintegy 4 tonna) krumplit fognak kiosztani a váci CBA előtt. Mármint hogy a készlet erejéig osztogatják az alamizsnát. 10 kg/Kopf. Ez mondjuk olyan szempontból kiváló ötlet volt, hogy jövőre, amikor állítólag szabad választások lesznek Magyarországon, Rétvári lesz a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltje a váci körzetben. És hátha Erzsibirsárijózsimarcsiszilamér pontosan emlékezni fog, hogy abban az országban, ahol egyébként nincsenek rászorulók, mer’ a Fidesz senkit nem hagyott az út szélén, mer’ az elmúlt bezzegnyócévvel ellentétben már senki nem éhezik, senkinek nem kell nélkülöznie, mert egy soha véget nem érő sikertörténet a Fidesz kormányzása… nos ebben az országban neki karácsony előtt két héttel ez a derék úriember 10 kilogramm burgonyát adott szeretettel.

 

Hát nem gyönyörű látvány ez a nyikhaj, ahogy hebeg és habog? A parlamentben, amikor az egészségügyet, vagy az oktatást érintő ellenzéki (konkrétan LMP-s) kérdésekre kellene érdemben válaszolni, akkor folyékonyan ronwerberezik és felolvassa az előre megírt gennyes, szemelyéskedő terelődumát. Most is ugyanúgy félrebeszél, de legalább látszik, hogy nincs a helyzet magaslatán. Hol a faszba’ vannak ezek az empatikus emberbarátok az év minden egyes napján? Hol voltak tavaly, hol voltak a dicsőséges  választási győzelem utáni karácsony előestéjén? Mit csináltak ezek kormányzás helyett nyolc évig, ha most tonnaszámra krumplit kell osztogatni választási alamizsna gyanánt?

Megmondom: kampányoltak és tolták a fasisztoid propagandát, a hazug migránsozó-sorosozó agymosást. Közpénzen. Ja, hogy a civilek átláthatósága, mi? A Jobbik tiltott pártfinanszírozása, mi? Ez akkor mi a gyász, Rétvári, te ájtatos Semjén-Harrach-klón? A belemet kiokádom ezektől. Nem azért, mert sajnálom a rászorulóktól a krumplit, vagy a tekintetes fideszes életművész pofazacskójával ellátott tojást, vagy csokit. Hanem ezért a gyomorforgató, kétszínű gazemberségért. A kilóra megvett nyomorúságért és az elmúlt évek visszafordíthatatlan pusztításáért. Ja, a könyöradomány krumplihoz csak mindenki másnak kell számla és átláthatóság, a Fidesz-KDNP-nek dehogy.

Najó, nyugi van. A nap kommentje Gábortól, a még mindig a világhírré avanzsált pörzsölt disznós fotó témakörénél maradva:

Amúgy ez a disznós fotó semmiben sem különbözik az iszlámállam (direkt kisbetű és egyben) közzétett fotóin, amelyeken az ellenfelek levágott fejeit a hullák hátára teszik, majd mosolyogva fotózkodnak… Az lesz a következő lépés.

Valahol, sötét lelkem legmélyén bízom benne, hogy mégsem nekem, hanem Edgarnak lesz igaza, már ami a minden határt túllépett ordas eszmék megállítását illeti. Addig is maradok a mániáimnál: Lovasiék rengeteg ütős és intelligens nótája közül talán a legkedvencebb. Ha már volt, bocs, én nem tudok betelni vele. Holnap reggel velem ugyanitt, ugyaninnen folytatódunk. Nyugodalmas jó éjszakát!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.