Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Honfitársaink ITT és MOST haldokolnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ahol hó van, ott lehet hóembert építeni. Máshol nem érdemes. Kezdjünk mindjárt a kedvenc témámmal.

Az elmúlt években több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitikára fordított összeg: míg 2009-ben csupán 9,1 milliárdot, az idén és jövőre már 100-100 milliárd forintot fordítanak a nemzetpolitikai célok megvalósítására – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség hajdúszoboszlói találkozóján – amelyen százhúsz felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi és anyaországi iskolaigazgató, intézményvezető és vezető tanár vesz részt – elmondta: 2018. január elsejétől a külhoni magyarok részére is elérhetővé teszik az anyasági támogatást és a babakötvényt.
Előbbi juttatás összege 64 125 forint – ikrek esetén 85 500 forint -, a babakötvény összege jelenleg 42 500 forint – ismertette Szilágyi Péter. (MTI)

Remélem, mindenki nagyon boldog. Azok is, akik 22 500 forintból haldokolnak éppen, mert csökkenteni kellett a rokkantellátásban részesülők számát és ő pont belesett a szórásba, de munkát nem kap – közmunkát sem – mert amúgy rokkant, vagy annyira beteg, hogy csak speciális feltételek teljesülése esetén tudna dolgozni. Például ha tudna tömegközlekedni, de nem tud, mert nem telik akadálymentesítésre.

Van más is. Mutatom.

Potápi Árpád János: az ostravai magyarok megtartották nemzetükhöz és kultúrájukhoz való ragaszkodásukat.

Magyarország Kormánya 2014-ben a Kőrösi Csoma Sándor Program, 2015-től pedig a Petőfi Sándor Program keretében küld segítő kezet a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségéhez, akiknek munkája nagyban hozzájárult az ostravai magyar közösség megerősödéséhez. A Nemzetpolitikai Államtitkárság az idei évben külön pályázatot írt ki a világban működő magyar szervezetek részére 300 millió forintos kerettel, amelyre január 15-ig várják a jelentkezéseket – jelentette ki a Miniszterelnökség államtitkára. 

   Kiadó: Miniszterelnökség (MTI-OS)

Első kérdés: ezt ki a fene fogalmazta? Valamelyik államtitkár féldebilis keresztunokahúga (van ilyen rokoni fokozat, vagy ezmiez?)? Örülök neki, ha sikerült megtartani az ostravai magyaroknak a ragaszkodásukat, nem lehetett kis teljesítmény. Az a következő kérdésem, hogy drágajó kormányunk hogy küldi a segítő kezet? Mert ha postán, akkor készüljenek fel rá, hogy az a kéz marhára büdös lesz, mire megérkezik. Ha egy csomag 20 kilométerre két hétig utazik, bele se merek gondolni, Csehországba mennyi idő alatt ér el. A 300 millió forintnak is igen nagyon örülök én. Nem tudom, azzal mennyire van tisztában szeretett kormányunk, hogy Csehország nagyságrendekkel fejlettebb (és gazdagabb), mint bőkezű kicsiny hazánk. És ha már itt tartok, érdeklődni szeretnék, hogy Budapest egyetlen hospice-házának nem lehetett volna lecsípni a hiányzó 10 nyomorult milliót valahonnan? Már csak azért érdeklődöm, mert a honfitársaink ITT és MOST haldokolnak, sokszor méltatlan körülmények között, iszonyú fájdalmak közepette és az egész hospice-ház éves költségvetése sem éri el a 300 millió forintot. Azt az összeget ugyanis, amit most a segítő kéz mellett nagyvonalúan elküldünk szegény külhoni honfitársaink megsegítésére.

A Helsinki Bizottság kiadott egy három részes közleményt, de kávé előtt vagyok és ilyenkor még eléggé csikorogva indul az agyam, úgyhogy képtelen vagyok összefoglalni, miről is van szó. De nem baj, mert a kormánypárt haladéktalanul reagált rá. Nem fogom a drágakedves olvasókat szombaton, főleg pitymallatkor ezzel zsibbasztani, csak egy sort idéznék a közleményből:

Botrányosnak tartjuk, hogy a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a mindannyiunkat érintő bevándorlási tervekről.

Hogymivan? Hát nem elmondták már a kéményen csimpaszkodó magyar kisemberek, amit akartak? Hát ott a tizenezermillió visszaküldött cédula, nem? Akkor meg mi van? Nem aludta ki magát a főkommunikátor? Akkor feküdjön vissza szépen. Szombat van, esik az izé, a legjobb ilyenkor szunyálni. Én azért megpezsdülök és megkeresem a kávéfőzőt.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.