Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez a szellemi nyomor egészen félelmetes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy VV Fanni vélt meggyilkolásának, vagy Havas Henrik vélt molesztálási ügyének sokkal nagyobb piaca lenne annál, mint amiről az alábbiakban szó lesz, én mégis ezt az oktatóvideót ajánlanám mindenki figyelmébe. Nem sokkal több mint négy perc, de annál penetránsabb élményt nyújt:

 

Ez itt az ország jövője és reménysége, az állampárt keltetője, a Fidelitas, illetve annak egyik előretolt helyőrsége. Korábban írtunk már egy, a fentihez hasonlóan sziporkázó megmozdulásukról, ami azóta is itt kísért az elborzadással határos dimenzióban.

Elbutuló ország elbutuló népe

Nos, a molinó-ügyi utánpótlás ezúttal a Czeglédy Csaba által megkárosított diákok ügyére feszült rá teljes mellszélességgel. A kivénhedt illiberálisok méltó utódai megneszelték, hogy Dobrev Klára lakossági fórumot tart a VII. kerületben, úgyhogy hadrendbe állították az összes agysejtjüket, valamint túlcsorduló forró tenni akarásukat, és megjelentek a fórum helyszínén. Ahol senki nem verte orrba őket, meglett verőemberek nem tiltották ki őket a teremből, úgyhogy kiakaszthatták a szajrét, amit hoztak. A molinót tudniillik. Amelyen ez a kérdés állt:

Mikor fizetitek ki a diákokat, Klára?

Azt persze nem tudjuk, és nem is derült ki, hogy miért Klárának kellene kifizetnie a diákokat pusztán azért, mert Klára cége korábban kölcsönt adott Czeglédy cégének (amelynek közben zárolták a számláit, tehát akkor sem tudna fizetni, ha megfeszülne). Hogy Klárának mennyi titkolnivalója van az ügyben (semennyi!), azt pontosan tudjuk, miután ő maga tette közzé kihallgatásának jegyzőkönyvét.

Mindegy is. A lényeg, hogy az ország szépreményű jövőjének képviseletében mintegy két tucat aktivista kiakasztotta a molinót, majd – a fenti felvételek tanúsága szerint – kivonultak az épület elé sajtót tájékoztatni. Hogy minek, azt szintén jól látható módon ők sem tudják. De legalább van nekik önérzetük, és tudják, mit kell tenni olyankor, amikor egyetlen érdemi válaszra sem futja a hatalmas nemzeti tenniakarásból.

Foglaljuk össze szépen: a Fidelitas benyomult Dobrev Klára fórumára, hogy megtudja, Klára mikor óhajtja kifizetni azoknak a diákoknak a pénzét, akikhez nem mellesleg neki, Klárának semmi köze. Ahelyett, hogy a válaszért megvárták volna a fórum végét, összetrombitálták a sajtót, mert nekik mondanivalójuk van. Olyannyira mondanivalójuk volt, hogy ezért sem volt idejük megvárni a választ, mert nekik akkor, ott, azonnal pofázni kellett.

Aztán kiderült, hogy bár a Czeglédy-féle iskolaszövetkezeti ügyben megrövidített diákok érdekeit védik hevesen, halvány fogalmuk nincs hány diákot érint konkrétan az ügy. Mint ahogy arról sem tudnak semmit – pechükre megkérdezték tőlük -, hogy 2010 óta hány diák ment külföldre tanulni. Nem baj, mert a Kósa-módszer mindig beválik: azt kell mondani, hogy nem ebben a témában hívtad össze a sajtótájékoztatót, úgyhogy nincs lehetőség egyebet kérdezni, mint amire válaszolni akarsz.

Hát mi tagadás, ez a produkció még ezzel a doorstep sajtótájékoztató elméletéről elhíresült csellel is büdösgyengére sikerült, fiatalok! Ezt annyira kellemetlen nézni és hallgatni, hogy én szégyellem magam. Pedig most sem nekem kellene. Ezt a szellemi alultápláltságot (és nem arra gondolok, hogy a hölgy nyelve megbicsaklott, amikor Tállai Csabának titulálta az adóhivatal Bandiját) mások szégyenkezve dugdosnák a nyilvánosság elől. A Fidesz ifjúsági leányvállalata azonban kamerák kereszttüzében fitogtatja immár sokadszor azt az áthatolhatatlan intellektuális sötétséget és korlátoltságot, ami a legbárgyúbb, legelvtelenebb, a pusztításon kívül semmilyen más célt nem szolgáló akcióikat áthatja.

Az is igaz, hogy molinózgatni, matricázni, lefesteni, letépkedni, összefirkálni nem igényel több diplomát, idegennyelvtudást, vagy minimális tájékozottságot legalább. De miután a kormányhoz hűséges, erkölcsi fenntartásokkal nem gyanusítható kormánymédia helyreigazítási pert veszített, amiért ordasat hazudott a Czeglédy-ügy károsultjainak számáról és az őket megillető pénzösszegek nagyságrendjéről; miután Dobrev Klára kihallgatásának ügyét hamarabb megírták, mint ahogy az érintett arról értesülhetett volna; miután mindenki számára elérhető az a bizonyos kihallgatási jegyzőkönyv, amelyből világosan kiderül, hogy semmilyen törvénytelen dolgot nem követett el, mi a fene értelme volt ennek az egésznek? Úgy értem, a trollkodáson kívül, mert ez még annak is szánalmas volt.

A fiatalokat nem lehet számonkérni, a témával összefüggő kérdésekre nem tudnak válaszolni, amit tudnak, az is hazugság, a témával nem összefüggő kérdéseket írásban fogadják a központi irodában, és majd ha lesz kedvük és idejük, megválaszolják. Egyébként pedig eleget fagyoskodtak, és más programjuk van, úgyhogy nem tudják megvárni, hogy Dobrev Klára megválaszolja a kérdésüket. Ez így kerek, és így elborzasztó.

Hogy miután az anyapárt a jogállamiság maradványait is lehányva, még a vádemelés előtt parlamenti határozatban mondta ki Czeglédy Csaba bűnösségét, a jövő Selmeczi Gabriellái, Novák Katalinjai, Szijjártó Péterei és Rogán Antaljai kamerák előtt égetik magukat, hogy Klára mikor fizet. Ez tökéletesen ugyanaz a színvonal, mint amikor a Répássy-Szijjártó páros Gyurcsányék háza előtt akciózott, majd amikor Dobrev Klára kijött felvilágosítást nyújtani a tények állásáról, észrevétlenül leléptek, mintha ott sem lettek volna.

Nos, ez az ország jövője néhány percben. Nem véletlen eltévelyedés, nem a szerencsétlen kivétel, hanem a lesújtó gyakorlat. Ebben pedig az a legszörnyűbb, hogy a butasággal, tájékozatlansággal nyakon öntött szolgalelkűségnek vaskos utánpótlása van szerte e hazában. Az önálló gondolatok nélküli sötét biodíszletekből termelődik újra a Fidesz. Leendő államtitkári karrierek épülnek erre az ijesztő nihilre. Olyan buták, mint a turulszaros anyaföld, de mennek, törtetnek, tolják, csinálják és nincs szemernyi szégyenérzetük. Silány, szánalmas, elkeserítő.

Utóirat:

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.